reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Melduje sie z lozka z moim aniolem strozem ( czyt. Z kroplowka), ale mam jak all inclusive, sala jednoosobowa, swoja lazienka, swoj tv haha no turnus zajebisty ;p tylko ta francowata kroplowa szczypieeee, dzieki za kciuki laseczki!! Lekarz powiedzial ze szyjka ok, kanal zamkniety, a brzuch kilka dni poobserwujemy, przyspieszyl mi kroplowe i jak bedzie cos dzialac to moze w pon wieczorem mnie wypuszcza . Narazie jestem pozytywnie nastawiona, bo wiem ze z szyjka ok i sie nie skraca i to najwazniejsze ;)
bidulko :/ ale w sumie dobrze ze sie tobą zajęli :))))

ja chyba też się wyprowadzę do Fracji skoro tam tak szanują babeczki w ciąży..Ja dziś w obie strony stałam w tramwaju, bo nikt mnie nie widział.. a potem 40 minut na poczcie... bo poczta nie ingeruje w kolejkę!!!:szok::crazy::rofl2:
W autobusie akurat to zawsze trzymam sie wyzywajaco za brzuch a ze raczej tłoczno i zawsze ktoś niechcący stuknie to odpycham i mówię zeby uważał :) wtedy zawsze ktoś mi wyszuka siedzące miejsce :D

A ja jutro jade na zakupy, kino i wybierać obrączki na ślub:-):-):-)
U lala pochwal sie potem

niestety mamy pobyt napewno odbije sie na moim tyłku... Wczoraj wchlonelam opakowanie rafaello hihi i o 3rano batona aż Tadek sie obudził :D
troche to wkurzajace ale mogę jeść mniej niż już jem bo skończy sie na śniadaniu obiedzie i kolacji a to raczej nie wystarczy i będę chodziła głodna a podejrzewam ze to ńie jest najlepszy pomysł :)

ja dziś zabieram sie z mama za duże porządki i przyszłym tymczasowym pokoju Tadka :) będziemy odgracac i przestawiać moze jakieś deko na ścianie/drzwiach sie walnie :))) będę was poglądac
milego weekendu

reklama
Margo25 na pewno nie można strepsils, wiem, że tymianek i podbiał też raczej powinno się omijać, za to spokojnie możesz brać Tantum Verde i Orofar. Margo25 można płukać szałwią a i można herbatkę z sokiem malinowym.

Ewcik kochana jak masz się denerwować to idź do szpitala lub swojego Gina sprawdzić. Nerwy nie służą Tobie i maluszkowi a tak przynajmniej będziesz spokojna

Domi mam nadzieję, że to tylko grube skarpety, trochę się obawiam chrzcin ze względu na jazdę nowym samochodem i to, że będę musiała to wielkie coś zaparkować.

My już przygotowani do chrzcin, kwiaty kupione, ubrania uszykowane, teraz się byczymy a na 16 jedziemy do siostry

Hej :)

Byłam u dermatologa. Nic się nie dowiedziałam. Zapisała mi maści i tyle. Jedną na te bable a drugą do twarzy na pryszcze.
Też jej się na pierwszy rzut oka skojarzyło że mnie coś pogryzło..
Najbardziej mnie rozłożyło jak jej się spytałam czy to nie grozi w ciąży a ona na to :
-jest pani w ciąży ?
Haha no padlam :nerd:

Marzycielka to udanej imprezki ;) ja mam chrzciny za tydzien i mam nadzieje, ze do tej pory wyjde z tego mojego "sanatorium" ;)

IzaV korzystaj poki mama jest i dogadza ;D moja dzisiaj zieciowi obiadek przyszykowala haha

A ja juz po obiadku, z tego co sie dowiedzialam to kolejnej kroplowy na dzisiaj juz nie przewiduja, zaraz mam wchlonac tabletki i czekam na mezulka ;)
Powiem wam jak leze to od 7 rano brzuch stawial mi sie "tylko" jakies 7-8 razy, wiec troche mniej niz w domu, ale ledwo wsta.e i zrobie kroka do lazienki to juz twardy caly :/

Izka87 - bidulko strasznie Ci współczuje i naprawdę trzymam kciuki, żeby Cię wypuścili jak najszybciej. Mam do Ciebie pytanie może Ci się wydać kretyńskie ale na czym polega stawianie się brzuszka. Jak mam poznać, że stawia się i twardnieje. Boli wtedy czy co się dzieje??

Hellou,

Izka, trzymaj się kochana! I odpoczywaj na maxa, bo masz na pewno świetną opiekę!

Marzycielka, udanej bibki!:)

IzaV, wykorzystuj tam mamę ile wlezie! :) Ona też na pewno jest spragniona dogadzania Ci, więc obopólna korzyść. To będzie jej pierwszy wnuk?

Ja leżę plackiem i zajadam galaretki. Póki co efektów nie widać, no ale to dopiero drugi dzień w sumie. Nadal boli jak cholera, ledwie mogę się ruszać. No ale przynajmniej nie muszę nic większego robić (oprócz gotowania), bo się mąż wszystkim zajmuje.

reklama
Do góry