reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam się i ja :)
dzisiaj musze w końcu przysiąść do mojej pracy mgr, ale jak o tym pomyślę to mi sie płakać chce! :p
Maciejkaaa- ja Cię oczywiscie nie namawiam, ale wydaje mi sie ze wapno nie moze Ci zaszkodzić a złagodzić wysypkę może. wapno to normalne calcium. kup sobie takie bezsmakowe i rozpusć i wypij, mi zawsze pomaga na wysypki, alergie a nawt jak komary gryzą i swędzi to też pomaga :)

reklama
cwietka - moim zdaniem możesz iść teraz na badanie krwi. Ja we wtorek robiłam o 11.00 też po lekkim śniadanku :) i nic nie mówiły że nie można. Co prawda powinno się na czczo, no ale... ;)

Maciejka - wapno możesz kupić w tabletkach musujących, wrzucić do szklanki wody i wypić :) Wapno jest bezpieczne

Ktr - ale ja się muszę psychicznie na takie wampirze rzeczy nastawić ;-) Dzisiaj jeszcze gotowa nie jestem ;-) Pójdę tylko zapytać, czy mogę rano zjeść np. jabłko. No i przy okazji pojemnik na siuśki kupię.

Damagi - praca magisterska - brrr! W poprzedniej ciąży "pisałam" i tak pisałam, że się w końcu z Córencją musiałam bronić ;-) Ale dziecko na korytarzu chyba podziałało łagodząco na komisję i mnie za bardzo nie maglowali ;-)

kochane dziewczynki mam pytanko: jestem w 19 tyg.c., chciałabym dowiedzieć się jak często w tym okresie czulyście ruchy dziecka, czy codziennie? bardzo proszę o odpowiedź,bo nigdzie nie znalazłam jak powinno to wyglądać na tym etapie, wszystkie opisy dotyczą późniejszych tygodni. pozdrawiam

My - to zależy od ciąży. Ja w pierwszej ledwo ledwo czułam pierwsze ruchy ;-) W tej ciąży w 19 tygodniu już lepiej, ale bywały dni, ze brzuch się ruszał często i takie, że cały dzień milczenie.

My ja jestem w 20tc. Ruchy bardzo delikatne zaczęłam czuć ok 18tc. W 19 tygodniu miałam ruchy codziennie i aktywnie natomiast np. wczoraj tylko raz delikatnie coś zabulgotało i nawet nie jestem pewna czy to dzidziuś.
Podobno na tym etapie to jeszcze normalne i nie powinnyśmy panikować. Konkrety zaczniemy czuć po 22 tygodniu ciąży.

reklama
kochane dziewczynki mam pytanko: jestem w 19 tyg.c., chciałabym dowiedzieć się jak często w tym okresie czulyście ruchy dziecka, czy codziennie? bardzo proszę o odpowiedź,bo nigdzie nie znalazłam jak powinno to wyglądać na tym etapie, wszystkie opisy dotyczą późniejszych tygodni. pozdrawiam
jeszcze masz na to czas :-)
ale z Twego suwaka widać ze jesteś w 20 tygodniu ;-)

Do góry