reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam, tym razem z łóżeczka w domu :) Dzisiaj o 15 w końcu mnie wypisali, niestety na własne żądanie, nic specjalnego mi nie robili więc nie miałam zamiaru spędzić całych świąt w szpitalu!!! Pojechałam do internisty, który postawił mi diagnozę, że mam silną migrenę dostałam leki i siedzę sobie w domku :)

Niestety święta spędzamy w Warszawie sami we dwoje :( M pracuje w niedzielę. Na podróż też się nie nadaje więc czasami wpadnę na bb :)

Wy tu rozpisujecie się o przygotowaniach świątecznych a ja w czarnym lesie. Chociaż pochwalę się ciasto już mam :) Kupione u Sowy - prawie jak swojskie hehe Dziwnie się czuje, że nic nie upiekę no ale ............
Dzisiaj odpuszczam sobie robienie sałatek i innych jedzonek, wszystko zostawiam na jutro!!!!

reklama
Maciejkaa gratuluje czkawki, ja też czuje czkawkę i dla mnie to mega dziwne uczucie.

All-me do sierpnia zleci ani się obejrzymy :-)

Kupiliśmy wózek, Jedo Fyn ale się cieszę, już bym chciała mieć maluszka w nim

Jajek wspólnego malowania,
wody ze śmiechem do polewania,
życzeń spełnienia,
kwiatów kwitnienia
oraz Wielkanocy
wspaniałego świętowania
życzy Marzycielka z mężem

aleksandra ja też dziś mam już wolne. Żurek zostawiam na niedzielę rano ;-)
Eweli no wiem wiem ze dzidzi to nie przeszkadza ale tak jakoś mi jej żal z tą czkawka hehe
Madziula ja w 1 ciąży też wylądowałam w szpitalu przed św i też chwilę przed mnie wypisali :)
Marzycielka ale fajnie już masz wózek :-D

Ostatnia edycja:
Madziula oby :) mnie niestety szpital wziął i po raz drugi ..
widzę ze mamy takie same suwaki a jednak inne terminy. Dziwne

To u mnie dzień bezsiły. Po obiedzie padłam na drzemkę i tylko fakt, że nie mamy bułek na kolację postawił mnie na nogi ;-)
Jak to dobrze, że nie muszę się przy przygotowywaniu świąt gimnastykować. Jutro tylko ciacho machnę. Wymyśliłam sobie torcik śliwkowo-czekoladowy. Ciekawe, co mi wyjdzie, bo to przepis absolutnie autorski :-D

Kasiarj - współczuję obtarcia autka. Ja moje już znam na pamięć i zamkniętymi oczami mogę parkować, ale na początku je trochę poobijałam ;-) I chociaż Minia stara - dostana od rodziców właśnie, żebym się nauczyła jeździć i parkować - to i tak mi było żal :-(

Maciejka - ja też antyśledziowa :-) Jeszcze nigdy tej ryby nie jadłam :baffled: ale i tak wiem, że jej nie lubię :-D

Madziula - witamy w domu :-) Obyś już do sierpnia nie musiała białych fartuchów oglądać.

dziewczynki, korzystając z chwili czasu /bo nie wiadomo, czy jutro go będę miała ;) / chcę Wam życzyć pięknych, spokojnych i radosnych Świąt, pełnych wiary, nadziei i miłości :-)

Easter20121.jpg

Załączniki

• Easter20121.jpg
    Easter20121.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 16
Madziula- no wlasnie jak dla mnie to przereklamowane to badanie z glukoza bo całkiem smaczne to było...w razie czego cytrynke polecam to wyjdzie taka limonadka :) wróciłam do domu, zjadłam 5malutkich kanapek i troche mi sie gorąco zrobiłam i ręce sie zatrzesly ale dodam ze spalam max 4h wiec pewnie to tez dodalo atrakcji ;) potem ucielam komara do 16h :D
No i bedziemy obie nadawać na BB bo ja tez sama w święta :( mi sie nic nie chce robić :/ mam mleko skoncentrowane wiec może jakies ciacho popelnie :p

Kasia, chyba w tym całym zawirowaniu dobrze ci zrobił ten płacz...zamiast trzymać te wszystkie nerwy w sobie i tak by cie pewnie zrzeralo od środka bo w którymś momencie nie da sie poprostu "nieprzejmowac", wiec z dwojga zlego lepiej sie wyryczec :)
(ja dziś uronilam lezke na greys anatomy lol)

to szybko zrobiłas.. bo mi tez lekarz mowil, ze miedzy 24-28 tyg sie robi

Mi lekarz tak kazał, więc się nad tym nie zastanawiałam, tylko zrobiłam;-)

Witam sie na glukozie..nie wiem co to za mity ale to nawet dobre było, woda z cukrem lol dopiero co wypilam i czekają mnie nuuuudne 2h :/ poza tym strasznie głodna jestem i po głowie chodzą mi te obrazki z waszymi dniami swiatecznymi! Co za tortury :/
Oczywiście dziś odwalilam sie w nowe buty i obtarlam piety odrazu, będzie musial M przyjechać z balerinami bo za chiny do domu nie wrócę lol
A co do świat to ja w ogóle nie będę miała :/ M pracuje sb nd i chyba pon tez (wychodzi o 5.30 wraca ok 20h) wiec późny wieczorny obiad i spać pójdzie :(( może sobie zupę szczawiowa z jajkiem strzele..albo nawet barszczyk tylko muszę chrzan znaleźć :/
Kurde jak wy wszystkie do rodziny pojedziecie to co ja tu będę robić sama caaaaly weekend? Hehe

Kurcze zaraz usne...głodna i spiaca jestem (zasnelam koło 5 a o 8.30 pobudka)

Łomatko, a cóż Ty tak późno usypiasz?? Ja zasypiam najczęściej koło 21 więc 5 rano mi się w głowie nie mieści lol

Witam, tym razem z łóżeczka w domu :) Dzisiaj o 15 w końcu mnie wypisali, niestety na własne żądanie, nic specjalnego mi nie robili więc nie miałam zamiaru spędzić całych świąt w szpitalu!!! Pojechałam do internisty, który postawił mi diagnozę, że mam silną migrenę dostałam leki i siedzę sobie w domku :)

Fajnie, że już jesteś w domu! Odpoczywaj dużo!!

Ja dziś słabo czuję dzidziola i już tęsknię:baffled: Wczoraj fikał jak szalony, dziś chyba śpi cały dzień.
Ogólnie padam na ryjek i gdyby nie to, że ma jeszcze przyjść facet montować rolety (wiem, godzina nieludzka, ale chciałam koniecznie przed świętami je mieć), to dawno bym spała.

Ja na święta robię tylko jedną sałatkę i piekę babki cytrynowe. Do świąt u mamy mojej się dołożyłam kupując wszystkie wędliny, kiełbachy i napoje, a teściowa nic nie chce (oprócz baby), więc się nie napraszam, lol:-D

Nie wiem, czy jutro nie utonę w ferworze święceń, spowiedzi i odwiedzin pierwszych, więc gdybym nie miała okazji z częścią z Was się już spotkać, to wszystkim życzę cudownych, pysznych świąt z masą czkawek i kopniaków:-D

reklama
Jak można nie lubić śledzi?????;-):-D
( poza walorami smakowymi, to jedna z najzdrowszych ryb:tak:)

Wiem, że odradzałyście mi wyjazd do Egiptu, ale chyba nie poslucham:zawstydzona/y: prognozy pogody mnie dobijają, a akurat mamy z M po świętach spokojniejszy okres i możemy gdzieś pojechać, cały dzień szukałam ofert i wyboru dużego nie ma .... Poza Egiptem:baffled:

Ja teź mam już skierowanie na glukozę, zrobię po świętach. Też trochę wcześnie, ale doktorek tak kazał to go posłucham.

Ostatnia edycja:
Do góry