reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Tośka, to ja zamawiam Twojego śledzia, bo się sama z sobą kiedyś założyłam, że polubię i ciągle nie mogę trafić jakoś:baffled:

Na kiedy mam szykować pokój gościnny??? :-D

IzaV Kasia ma racje, po co się ważyć codziennie? Czasami nic nie zjesz, ale nie odwiedzisz toalety i kg przybywa. A jak Twoja przemiana materii? Może w tym tkwi problem:confused: Polecam mój sposób: wyjęłam baterie z wagi i ważę się tylko u lekarza raz w miesiacu:-D przy czym czasami go jeszcze oszukuje i oddejmuje sobie 0,5 kg:-p
w związku z czym nie mam pojęcia ile przytyłam od początku ciąży i bardzo dobrze się z tym czuję:tak:

Kasia w occie też lubię:-)

reklama
Nie wiem kto pisał o pogodzie, ale ja dziś weszłam na długoterminową i..... 12.04 będzie 2 stopnie w nocy -6!!!!!! ZAŁAMKA
Nie wspomnę już o tym, że co roku na początku kwietnia gdzieś śmigamy sobie na kilka dni w europie i w tym chyba pierwszy raz w zimowym wydaniu!!!

Nie cierpię już tej zimy.
Droga zimo, czy możesz iść być zimą gdzie indziej???

nie wiem czy puchne... moze troszeczke bo dzis rano stopy chyba wlasnie dlatego obtarlam a buty cisnely, mimo ze po kupieniu odrazu je zalozylam i przeszlam ze 2-3km..po pierscionkach nie widze roznicy :/ brzuch mam straaasznie duzy, wczoraj czulam caly wieczor jak mi sie skora rozciaga i ciezko mi sie oddychalo. nawet pepek mi sie juz plytki zrobil... a ja dopiero 21tc koncze
juz mi nawet nie chodzi o to czy szybko zrzuce po porodzie..tylko naprawde boje sie ze w tym tempie to ja 30-40kg wrzuce i juz sama nie wiem co robic zeby waga sie zatrzymala na chwile :(((

zeby nie bylo nie waze sie codziennie tylko taka mi wyszla srednia po 10dniach :/ staram sie kontrolnie raz na tydz wazyc

Iza, dopóki z Tadziem wszystko ok, to postaraj się nie stresować. Jeśli coś jest nie tak, to Ci lekarze po badaniach na pewno pomogą, doradzą. Nie martw się na zapas, może to kwestia czegoś banalnego jest?

Co do puchnięcia, ja widzę póki co wyłącznie po palcach - obrączka i pierścionek leżą od 3 tyg na półce i ładnie wyglądają ;) I pępek też mi się spłycił i zaczyna wychodzić

Na kiedy mam szykować pokój gościnny??? :-D

Oj wpadnę ja do wawy, wpadnę... dziś się widziałam z przyjaciółką z wawy i się właśnie zastanawiam, kiedy machnąć re-wizytę, także Tosia nie znasz dnia ani godziny;-)

Nie wiem kto pisał o pogodzie, ale ja dziś weszłam na długoterminową i..... 12.04 będzie 2 stopnie w nocy -6!!!!!! ZAŁAMKA
Nie wspomnę już o tym, że co roku na początku kwietnia gdzieś śmigamy sobie na kilka dni w europie i w tym chyba pierwszy raz w zimowym wydaniu!!!

Ja pisałam:-( i dlatego chcę gdzieś uciec po świętach. Inaczej zmienię się w marudę;-)

IzaV może przerzuć się na jakiś czas na dietę cukrzycową dla ciężarnych. Zawiera ona wszystkie składniki, które są potrzebne dla dobrego rozwoju dziecka a jednicześnie jest bardzo lekkostrawna dla mamy. Moje znajome, które np zaczynały ciążę z nadwagą na takiej diecie wręcz traciły kg. Albo pogadaj z jakimś dietetykiem, niech doradzi co powinnaś jeść a czego unikać. Czasami nie chodzi o ilość jedzenia a o to co jemy.

A do mnie przyszła moja znajoma - zgaga:wściekła/y:

agata to machnij rewizyte jak bedziemy mialy Rendez Vous za 3.5tyg :D
i chyba to tez tak nie jest ze skoro z tadkiem wszystko jest ok to nie powinnam sie przejmowac. nadmierny przyrost wagi moze byc bardzo niebezpieczny, chociazby dla moich stawow, kregoslupa...poza tym ja mieszkam na tak jakby wzgorzu i niestety cywilizacja jest jakies 500-1000m od domu, o ile do miasta mam z gorki to powrot jest juz podgorke i juz zaczynam zwalniac tempo, no i mam "uspiona" astme, ktora sie uaktywnia raz na kilka lat przy duzym wysilku :/
liczylam sie z +20kg i to jest naprawde max jaki moge wrzucic bo inaczej poprostu nie dam sobie rady pod koniec ciazy

toska no wlasie moja polozna dzis podala mi liste rzeczyc ktorych mam nie jesc (np ryz) i co powinnam zaczac ...
kolejne spotkanie za 2tyg i wtedy zobaczymy co dalej...w nastepnym tyg wyniki z glukozy, jak cos jest nie tak to do mnie zadzwonia.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Dzisiaj też obudziłam się o szóstej, bo mi się przypomniało że zapomniałam zrobić ćwikłę:szok:, dla mnie nie ma żadnych świąt bez ćwikły.

Idę przygotować koszyk.

Życzę Wam spokojnych świąt*! Hyvää pääsiäistä;-)!
P3273602.jpg

* dla tych, ktróre nie obchodzą świąt, miłego weekendu!

Załączniki

• P3273602.jpg
    P3273602.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 16
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry