reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kasia głowa do góry;-) taki kiepski dzień dzisiaj, żeby śnieg padał na Wielkanoc:crazy:
Ale z samochodem rozumiem, taka pierwsza rysa boli najbardziej, kolejne już mniej, a jeszcze kolejnych się już nie zauważa:-D

Właśnie wróciłam z Le targu na solcu. Przynajmniej tutaj będzie co piątek, dla mnie lepiej, 5 minut z domu:tak:

I objadam się tatarem ze śledzia - uzależniłam się:zawstydzona/y:

reklama
dzień dobry:-D
Pochłonęły mnie przygotowania do świąt- ciasta upieczone, biszkopt do tortu jest- jeszcze ogarnąć łazienkę i na dziś koniec:tak:
maciejkaa- już czkawka? no nieźle:-D nie martw się dla malucha to podobno nie jest nieprzyjemne:-D

Witam po sprzątanku i zakupach.
Kasiarj, rozumiem twój ból..jak coś się przytrafi mojemu samochodowi, to prawie jakby mnie bolało.....Zdrówka dla córeczki i polepszenia humoru życzę.
allme
spokojnie, moje jednego dnia było ostatnio główkowo, a następnego dnia miednicowo. Na tym etapie to jeszcze tysiąc razy się przewróci..
Maciejka,
mojego też czkawka męczy... Miciurka, nie będę powtarzać. Moja lekarz twierdzi że glukozę się robi od 22tygodnia, a że ja cukrzyzy w dwóch poprzednich ciążach nie miałam, więc zagrożenie jest nikłe, gorzej jeżeli miałabym wcześniej bo to cholerstwo lubi nawracać w kolejnych ciążach.
Widziałyście że już grudniówki się pojawiły???:szok:

Ja właśnie biorę się za mazurki, już mąż mi pomył okna, zawiesił firanki, wytrzepał dywan i upiekł kruche ciasto do mazurka, więc się za niego zabieram... Dużo nie robię, bo w niedzielę jedziemy do moich rodziców 80 km za Wawę, jutro jakiegoś jedzenia wielkiego nie będzie, a na poniedziałek jajka, szynkę upiekę, to będę miała wędlinę po świętach, mąż robi szarlotkę, i sernik i tyle. Ja nie szaleję na święta, bo później szkoda mi tego wyrzucić, a szansy wszystkiego zjeść nie damy rady...
Dobra, czas się zabrać za robotę. A jeszcze jajka pofarbować i powoli koszyczek przygotować muszę. To całuski , idę robić...

Ostatnia edycja:
images.jpgWesołych Świąt!! Mokrego dyngusa i smacznego jaja!! buziaki :*:*

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 21
Achhh :)))
Dziewczyny jak ja bym chciała mieć juz wszystko gotowe i Amelkę po drugiej stronie brzucha :))... Niech już będzie ten sierpień!!!!!

Toska fu nie lubię śledzia ..
Pandora no już już :) czas leci szybko hehe
Zaczarowana ja okna mylam na początku marca więc teraz już nie tym bardziej ze śnieg pada :confused:
allme chloń każdą chwilę bo ciąża szybko minie ;)

Ufff, ja już robię sobie wolne na dzisiaj! Słońce jeszcze świeci może wybiorę się na spacer :-)

Franek ja robiłam sernik nowojorski, podobny do tego. Tylko u mnie było bez mąki, trochę więcej skórki i soku z cytryny i limonki i zamiast serka philadelphia, mascarpone i ricotta, nie robiłam jeszcze takiego, zobaczymy co mi wyszło, z resztą mój mąż zje wszystko ;-)

Eweli robiłam już kiedyś ten sernik z musem malinowy, baardzo pyyyszny :tak:
(w domu zawsze byłam odpowiedzialna za serniki na święta;-))

Maciejkaa ja też miałam już kilka razy wrażenie jakby maluch miał czkawkę :-), bo zazwyczaj jak kopie to z przerwami, a to było takie rytmiczne, ale nie wiem, nie mam doświadczenia

Maciejka mój Jasio też ma czkawkę - podobno dla dzieciaczkó nie jest nieprzyjemna a ja czuję regularnie ruchy :)

Zaczarowana - fajnie, że obydwoje w kuchni szalejecie.

AleksandraMaria - to był mój pierwszy w życiu sernik i innych już nie robię. Zmieniam tylko smaki musós - gruszkowe, morelowe i truskawowe. Dziś siedzi właśnie w piekarniku truskawowy.
Mazurka planuję skończyń jutro , w wersji a'la tarta. jeszcze coś z kruszonką do jagód planuję, bo jagody wyjęłam...

reklama
Korzystając z wolnej chwili, chciałam Wam złożyć życzenia, ZDROWYCH! WESOŁYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !SZYBKIEGO NADEJŚCIA WIOSNY SIERPNIA! A CO ZA TYM IDZIE ,SZYBKICH I ŁATWYCH ROZWIĄZAŃ I PIĘK YCH DZIECIACZKÓW.Całuski, Zaczarowana z rodzinką.477.jpeg

Załączniki

• 477.jpeg
    477.jpeg
    52,5 KB · Wyświetleń: 22
Do góry