reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Magdalenha to widocznie Madziula pisała ;-) tu tyle Magd, że idzie się pomylić :-D
masz rację to jest ciąża wysokiego ryzyka, ale ja się czuję jak na razie bardzo dobrze i póki co to wykorzystuje bo w 3cim trymestrze może być już problem z poruszaniem się
Magdalenha gratuluje przetrwania bez bólowego dentysty :-D
kasiajr dobrze, że małej nic nie jest :-)
IzaV mój jak tylko przykłada rękę do brzucha to kopniaki się uspakajają :-( chyba czują respekt przed ojcem :-D
Madziasek,damagi, madzik1980, Izka87 &&&&&& za wizytę i koniecznie wrzućcie zdjęcia potem :tak:

Madziula27 ja cały czas chodzę na aqua aerobik i się bardzo dobrze po nim czuję no i ćwiczę w domu

Kupciusia no to widać, że od małego miałaś skłonności do extremy takiej, jak uprawiasz teraz :-D

reklama
Kurczę dziewczyny, zaraz święta, a ja z porządkami w lesie... Jak powiedziałam pierworodnemu że w tym roku on myje płytki w łazience do sufitu, bo ja po drabinach skakać nie będę to , on zdziwiony: "to , to się myje??????:szok:",no ręce opadają:szok:... Muszę jeszcze męża zapedzić do trzepania dywanów, a młodszego do mycia kabiny, ufff..:shocked2:ile mam roboty...

Izka,Damagi, Madziasek, Madzik,oczywiscie kciuki zaciskam.:-)

Maghdalena, dzielna kobieto, ja to na fotel nawet nie siadam bez znieczulenia....:-)

Zenia, taki specjalny dla ciężarnych ten aqua aerobic? Też nad czymś takim myślę.... Ile razy w tygodniu chodzisz?

IzaV, jaki masz piękny znaczek MODERATOR:-):-):-) Fajowy:-)

Kurczę dziewczyny, zaraz święta, a ja z porządkami w lesie...
(...)

Maghdalena, dzielna kobieto, ja to na fotel nawet nie siadam bez znieczulenia....:-)
(...)
Ja wychodzę z założenia, że sprzątam na bierząco, więc brudno w domu nie jest, więc nie robię nigdy "generalnych" porządków. Wszystko na bierząco :)

A w ciąży można brać znieczulenie, nie ma przeciwwskazań :)

Ja też generalnych nie robię. Na co dzień takie standardowe -odkurzanie, mopowanie. A jak mnie jakiś konkretny syfior wkurzy, to się biorę za coś "ekstra" - np. za porządki w szafach, czy mycie szafek kuchennych. Ale to nigdy z okazji, że idą święta, tylko jak mi się zachce.

ja mam dokładnie jak Wy, za to moja mama ma bzika- nie dość że co dzień sprząta a w sobotę to już mega dokładnie to świąteczne porządki trwają ze 2 tyg:-D

... Muszę jeszcze męża zapedzić do trzepania dywanów, a młodszego do mycia kabiny, ufff..:shocked2:ile mam roboty...

y:-)

:-D Przy rozdzieleniu zadań, kto co ma zrobić? ;-)

Zjadłam najmniej zdrowy obiad z mojego menu:sorry: gnocchi w sosie z sera plesniowego. Ale jaki smaczny:-p i popiłam colą:sorry:

Z ciekawostek jeszcze to Złapała mnie policja jak wracałam z parku, jechali za mną w sumie chyba od Łazienek ale ja zajęta gadaniem przez telefon ich nie zauważyłam:sorry:zorientowałam się, że to chyba o mnie chodzi jak wjechali za mną na podwórko. A ja nawet prawa jazdy ze sobą nie miałam, tylko dowód rejestracyjny. Na szczęście sposób na blondynkę + ciąża zrobiły swoje i tylko mnie spisali:-) ale jaki przystojny pan policjant był, taki mógłby mnie częściej zatrzymywać;-):-D:-D:-D

Ok, muszę wpaść jeszcze na chwilę do biura i o 16 odebrać chłopaków.
Miłego popołudnia.

ja mam dokładnie jak Wy, za to moja mama ma bzika- nie dość że co dzień sprząta a w sobotę to już mega dokładnie to świąteczne porządki trwają ze 2 tyg:-D

To tak jak moja mama, i tak skutecznie zraziła mnie do sprzątania, że jestem w stanie oddać ostatnie pieniądze i zatrudnić kogoś, kto mi posprząta:sorry:

tośka- no skąd ja to znam, ja zawsze sobie obiecywałam że jak będę mieć swoją rodzinę to nie dam się zwariować:-D Porządkowi mówię tak ale nie za cenę padania na pysk codziennie bo musi być błysk- który i tak znika po 10 min przebywania mojego dziecka w pokoju:tak:
Super że udało Ci się uniknąć mandatu, szczęściara:-D

Ja tam wychodzę z założenia, że święta to taki sam dzień jak każdy inny i nie robię mega porządków, staram się codziennie sprzątać. Jak byłam mała to mama wprowadzała w domu nieprzyjemną atmosferę przed świętami - miała kompletnego bzika na punkcie sprzątania i jak na nia patrzyłam uświadomiłam sobie, że nigdy taka nie będę. :)))

Toska - daj przepis na te gnocchi w sosie pleśniowym!!! Barawo załatwienia sprawy z policją, swoją drogą oni to są naiwni hihi

reklama
Odniosłam wrażenie że wyszłam na strasznego brudasa..:szok::szok::szok: Co to niby dwa razy do roku sprząta....:-) Raczej też na bierząco sprzątam i jakiejś paranoji nie mam .. raczej łatwiej mi zmobilizować chłopaków tym że święta... bo dla nich to zawsze jest czysto, ale przy okazji świąt wywalczę coś ekstra, typu układanie , albo porządki w szafach..

Maghdalena, wiem że można znieczulenie, bo już kilka razy w ciąży zęby robiłam, chodziło mi bardziej o to że ja tak się boję dentysty/ale chodzę/, że nawet do przeglądu bez mała powinnam mieć znieczulenie...:-)Miłego popołudnia dziewczynki.

Do góry