reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Bry :)

zbozowka i tosty z parmezanem na stole :)

KATHERINE a ktory link wklejasz?

ALL-ME mysle ze sprawca jest duphastron :)

LOLECZKA oj wiem cos o tym...ja dodatkowo mam utrudnienie bo fryzjer musi przyjsc do mnie :)
teraz w Polsce jak bede to bede sie na krotko scinac, po porodzie mi wlosy garsciami leca, a ze dlugie do polowy plecow, to i ciezko je z malych raczek corki wyplatac :baffled:

U mnie dzisiaj sprzatanie. Bedzie. Bo teraz ide dosypiac :) spiaczka mnie chwycila na maxa, widze ze cora przysypia wiec i ja skorzystam ;)

reklama
Chyba dobry link wklejam. Zaraz się okaże ;) Dzięki, all-me, mam nadzieję, że udało mi się samodzielnie. To taka trochę złośliwość. Coś mi nie działa w komuterze, wściekam się, wściekam, frustruję, w końcu pękam i wołam męża i co? Nagle zaczyna działać, a ja świecę oczami ;)

katherinne - udało Ci się :)

mgd - a włosy może przestana wypadać. ja tez mam długie do połowy pleców i jak byłam w ciąży to i włosy i paznokcie mi się poprawiły:) i tak już zostało. Mam mocne paznokcie i włosy przestały wypadać. Hmmm... tyle że Ty chyba jeszcze karmisz, więc i córcia wyciąga z Cibie i jeszcze drugi maluch w brzuszku ;-)

ja zaczynam lekkie przygotowania do świat, bo Święta u nas z rodzicami i teściami. Jutro będziemy ubierać choinkę, tylko zastanawiamy się jak to zrobić z tym małym rozrabiaką, który jest ciekawski wszystkiego :) na dole damy po prostu ozdoby słomkowe i drewniane, a bombki na górze, bo bombki mamy duże ręcznie robione przez znajomą. i byłoby ich szkoda jakby maluch porozbijał ;-)
a dziś chyba będę miała synka z głowy, bo strasznie mu się spodobały kolędy Arki Noego i chodzi po domu i mówi "dzieci" i tańczy :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

hej dziewuszki:-)

podczytuję Was nieśmiało, odkąd powstał ten wątek.. jak na razie nie wiem, czy mam odwagę dołączyć. W lipcu straciliśmy Maluszka, teraz jestem w 7 tygodniu, wczoraj miałam wizytę i jest serducho, a dzidziuś ma 10,3mm.. mimo to, po tym, co przeszłam, boję się cieszyć.. boję się nawet myśleć, żeby nie zapeszać.. nikomu nawet nie mówimy o ciąży..ehh. kolejna wizytka 22.01. Muszę wierzyć, ze będzie ok :-)jeśli nie macie nic przeciwko, będę zaglądać do Was;-)

mgd urocze te Twoje robótki, masz talent dziewczyno!

Ja ostatnio marudziłam, że mnie piersi nie bolą, a dzisiaj rano nie mogłam prysznica wziąć. Nie bolą mnie całe piersi, tylko sutki mam wrażliwe, jak woda na nie leciała, to tak jakby ktoś igły wbijał...

mgd urocze te Twoje robótki, masz talent dziewczyno!

Ja ostatnio marudziłam, że mnie piersi nie bolą, a dzisiaj rano nie mogłam prysznica wziąć. Nie bolą mnie całe piersi, tylko sutki mam wrażliwe, jak woda na nie leciała, to tak jakby ktoś igły wbijał...
mnie też baaardzo bolą!! Wczoraj mniej mnie bolały...a dzisiaj masakra...:-)ale za to brzuch mnie nie boli.

Ewcik po cichutku cieszę się razem z tobą i trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze po prostu!

Dzwoniłam do przychodni, wynik tsh 1,690. No i ciesze się :)

All-me mnie zazwyczaj rano nie boli albo prawie wcale nie boli, zaczyna się ok. 14. Mam nadzieję, że przejdą nam te bóle wkrótce całkowicie.

reklama
Hej!
Podczytałam Was trochę przed pracą i trochę po powrocie z zajęć i teraz nie pamiętam,co komu miałam :sorry2:

Mgd - śliczne "szydełki"! Ja jestem dwie lewe ręce do wszystkiego! Ale proponuję stworzyć wątek, na którym utalentowane sierpniówki mogłyby wrzucać zdjęcia swoich cudeniek, żeby pocieszyć oczy tych bez talentów.

Ewcik - gratulujemy i witamy :-)

Ja znów na kawie funkcjonuję. Córencja postanowiła, że 6 rano to idealna pora, żeby zjeść śniadanie :wściekła/y:No ale popołudnie robię sobie wolne i po obiadku wskoczę do łóżeczka na małą drzemkę.

Mgr, ktr - u mnie w ciąży włosy i paznokcie - ideał! Za to jakieś 2 miesiące po porodzie - cała podłoga była usłana moimi kłakami. Pazury i tak miałam krótkie ze względu na maluchę, więc nie wiem jak z nimi, ale te kudły to mi garściami leciały. Aż się w końcu zdziwiłam, że czemu ja jeszcze łysa nie jestem. Po jakimś czasie sytuacja wróciła do normy.

Do góry