reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kasia_B, dzięki za odpowiedź. To dziwne, bo taki mniej więcej poziom TSH utrzymuje mi się od roku (właściwie od momentu kiedy dowiedziałam się o moim Hashimoto), endo wiedziała, że staram się zajść w ciążę i mimo to nie zleciła mi wzięcia Euthyroxu. Skoro jest bezpieczny to dlaczego mi tego nie ułatwiła? Dziwne, w każdym razie muszę się do niej udać i się spytać co i jak.

Ogólnie to ciężko mi uwierzyć w to, że jestem w ciąży, bo co i raz wychodzą jakieś fakty, które "nie powinny" do tego dopuścić:
- wysoki poziom TSH
- przy monitoringu u gin okazało się, że pęcherzyk jest, ale za mały i nie rosnący aby mogło coś z tego być
- przytulanki były tylko raz w tamtym cyklu (ze względu na dłuuugą delegację męża) i to nie były w terminie spodziewanej owu
- gin zaleciła mi branie clostilbegytu a od 18 d cyklu luteinę dopochwowo, którą sobie odpuściłam, skoro miało nic nie wyjść w tym cyklu
cud :)

reklama
Ruda - witaj :-)

Dorkazz - ja się już przekonałam, że dzieci się "poczynają" wtedy, kiedy rodzice się oto specjalnie nie starają.
W pierwszą ciążę zaszłam zanim zaczęliśmy się starać ;-) Tzn. ja jechałam na staż do Finlandii i stwierdziliśmy, że jak wrócię, to będziemy produkować dzidziora, ale w międzyczasie Małżon do mnie przyjechał i stwierdziliśmy - próbujemy, ale i tak nic z tego nie wyjdzie, bo ciężko zajść w ciążę za pierwszym razem :-D
O drugiego bachorka staraliśmy się intensywnie kilka miesięcy, aż odpuściliśmy, bo stwierdziłam, że latem to ja rodzić nie chcę. I co? Będę sierpniową mamą ;-)

nolaski jestem dobrej mysli ... zrobiłam test - dwie kreski ... mocne ! czyli jakis cien szansy jest ;) nastrojona pozytywnie lece mezowi obiadek gotowac ! bye ;)

Dorkazz no właśnie nie ważne jak często, ważne zeby ten jeden raz był we właściwym momencie :-)
Jeśli chodzi o sprawy z TSH więcej niż napisłam już sama nie wiem. Mam nadzieję, że lekarz rozwieje Twoje wątpliwości.

Madziarena tak trzymać! Pozytywne myslenie jest super ważne

kurcze...no nie wiem co mam robić :szok: możę to jakieś zatrucie...z 3 razy dziennie załatwiam się wodą...oprócz tego dzisiaj od 14 złapała mnie taka śpiączka, że masakra...dopiero wstałam...i jak tylko wstałam to tak mi się zrobiło niedobrze, że aż miałam odruch wymiotny. Nie wiem czy to objawy ciązy...czy może jakaś grypa jelitowa :szok:

cwietka coś w tym musi być, bo wtedy sobie myślałam, że dooobra, od przyszłego miesiąca znów się będziemy starać

madziarena będzie dobrze, trzymamy kciuki!

All-me jak się spóźniała mi @ to też miałam lekką biegunkę, ale ja to mam prawie co miesiąc przy @, tylko może nie aż tak, że woda. A zmęczenie i mdłości to książkowe objawy :)

Dzięki dziewczyny, bez Was bym zwariowała :-D

Wróciłam właśnie z zakupów świątecznych. Centrum handlowe całe zapchane, ale udało nam się kupić prezenty dla wszystkich :-) Jestem padnięta i czuję, że zaraz skończy się na kocyku i małym lulu :-)

A w ogóle kupiłam w aptece jeszcze jeden test, żeby mieć jakiś ładny i normalny na pamiątkę. Zrobię go jutro ;-)

cwietka, dorkazz jest dokładnie tak jak mówicie! Wydaje mi się, że nam się w tym cyklu udało, bo w ogóle o tym nie myśleliśmy. Przytulanko było kiedy była ochota. A jak zbliżał się termin @ to też mówiłam Mężowi, że nic raczej nie będzie :-p

RudaA witaj :-D

Ostatnia edycja:
Witam!!

Jestem już mamą prawie dwuletniego Kamilka. Od września staraliśmy się z m o kolejnego bobaska - no i tym razem dość szybko się udało. Dwie kreseczki zobaczyłam już 3 grudnia, ale na wizycie ginka ciąży nie potwierdziła, bo to było za wcześnie i kazała przyjść za dwa tygodnie. Wczoraj byłam na kolejnej wizycie no i już wiem, że to 6 tydzień, serduszko bije a przewidywany termin porodu z pierwszego USG wskazuje na 9 sierpnia:-D

Pozdrawiam Was wszystkie!!

muszę sobie teraz przypomnieć jak się wkleja suwaczki ...

reklama
Modlicha witaj. Jakieś 10 stron temu pisałam jak się wkleja suwaczek :-) jakby co daj znać napiszę znowu

All_me - jak dla mnie to taka biegunka nie jest objawem ciąży. Staraj się nawadniać, jedz coś delikatnego - ktoś tu polecał marchewkę, są też takie specjalne gotowe odżywki dla dzieci HIPP ORS. Jak Ci nie przejdzie odwiedź lekarza.

Do góry