reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

kasiarj gdzie ty to USG robiłaś:szok::szok: Masakra.... Ja za genetyczne płaciłam 120 zł, wszystko sprawdzali co można tym sprzętem i na tym etapie sprawdzić, mało tego jak czegoś tam nie mogła, kazała przyjść za tydzień w ramach tej samej wizyty!! Teraz na połówkowe zapisałam się w LUXMEDZIE, i miałam do wyboru trzy dogodne lokalizacje, wybrałam w Mariottcie bo najbliżej, całe USG, u specjalisty z 3/4d w cenie mam zapłacić 229 zł....:cool:

Cwietka, ​gratulacje !! i kolejny siusiak... aż się boję iść 18...

NT to przeziernośść , a w reszcie chodzi o zespół downa, edwardsa i inne... Tak mi siękojarzy...

reklama
Maghdalena NT to pewnie przezierność karku? to mi zmierzył wiadomo, ale żadnych ocen ryzyka nie wyliczał:/

No nic to będę się kładła spać ze świadomością, że zbankrutuję zanim moje dziecko przyjdzie na świat:-p Dobranoc wszystkim i dzięki za pomoc

kasiarj, śmiać się nie zamierzam, choć fajnie to zabrzmiało, że to dopiero Twoja trzecia ciąża ;)
tak jak dziewczyny pisały ocena NT to ocena przezierności krajowej, która jest inna u dzieci z zespołami wad genetycznych (z. Dawna, Edwardsa, Patau), ocenia się w tym USG też wielkość kości nosowej, wygląd organów wewnętrznych i kilka innych rzeczy. W połączeniu z biochemią to USG daje sporej wartości procentowe wskaźniki co do ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Lekarz musi mieć jednak specjalne uprawnienia i kursy, żeby to badanie przeprowadzić. Ciekawe czy Twój je ma? Czy trochę Cię naciągnął...
NFZ refundację w kilku wypadkach takie badania... Ja je miałam z racji poronienia oraz troszkę z racji wieku, w jakim zaszłam w tę pierwszą ciążę (po 30r.ż.).
A co masz w opisie tego USG?

Dziękuję :-) Ja mam jeszcze malutką nadzieję, że się siusiak wchłonie i jednak będzie dziewczynka ;-) Chociaż wszelkie znaki na niebie i ziemi - zaczynając od przeczuć matczynych, przez zabobonne objawy, po USG - świadczą, że jednak chłopiec ;-)

tak myślałam, że liczysz na dziewczynkę, bo się fajnie przejęzyczyłaś:
(...)

U nas chyba też chłopka. Ku mojej wielkiej radości Dzidź ok. (...)

ale nie chciałam tak od razu pisać, żeby nie było, że się literówek czepiam ;)

pozdrawiam i życzę spełnienia marzenia :)

kasiarj :szok:Gdzie Ty robiłaś to usg? Polecam dr. Makowskiego na Łuckiej. Bardzo dobry specjalista od usg. Koszt 200 zł.

Ćwietka gratuluję, czyli razem liczymy na zanikającego siusiaka;-):-D

Przyznaję bez bicia, że Was nie nadrobiłam. Jak wróciłam popołudniu, doszły kolejne strony. Co za dużo, to niezdrowo;-)

kasiatj to faktycznie sporo chcą za wizytę,a to jest prywatny gabinet czy jakaś klinika?Ja zapłaciłam za wizytę i USG(2d+3d) 120 zł a przy połówkowym zapłacimy koło 300 zł bo będziemy robić 4d
cwietka gratulejszyn!Siusiaki są fajne :-DJa też chce żeby w moim brzuchu siedział siusiak
Ja dziś trochę muszę popracować.Także później coś napiszę.
Miłego dnia babeczki :-)

dzień dobry!:-)
Dzisiaj jest mój dzień - wizyta na 11.20:-D trzymajcie kciuki, żebyw wszystko było oki!:sorry:

Co do koncentracji, to u mnie tez bywa kiepsko...juz pomijam różne sytuacje, które sie u mnie zdarzaja, ale najbardzie dla mie wkurzające jest jak pisze coś (tak jak teraz) i notorycznie przestawiam literki, albo je zjadam...trzy razy musze potem sprawdzać czy jest oki.... wcześniej tak nie było:cool:

Zienia, nieźle sie u Was cenią...czy to może dlatego, że bliźniaki??

czytałam wpisy Migotki i Rudej...strasznie smutne to wszystko... tez mam stracha, że serduszko może przestać bić...:-(

Iza zazdrioszczę pogody.... ja juz mam dość zimna...brrr... no i kurtka się juz ledwie domyka:cool:

Madziasek gratuluje siusiaka!:-)

Kasiarj, ale maskara z tymi cenami u Ciebie za wizytę:szok:

cwietka równiez gratuluję synka, chlopaki fajne są serio!:-D łobuzy, ale fajne!;-) no ibędzie prka- jak dla mnie ideał rodzinki;-)

a czy ujawnila się jużjakaś dziewuszka? bo faktycznie aż dziwnie, ze same chopaki:-D
edit. juz doczytałam, że są już ujawnione dziewczynki: madzik i Aleksandral...:-) no bo juz myślałam, że żadzenj nie ma...;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Loleczka powodzenia na wizycie, daj znać po. ja też się dziś wybieram zarówno do okulisty jak i do ginekologa. Niestety wieczorem, więc czeka mnie cały dzień oczekiwania. U mnie z koncentracją bardzo kiepsko, mam wrażenie, że proporcjonalnie do zwiększania brzucha kurczy mi się mózg :)

Do góry