reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
MadziaSek ja jestem z Kraśnika i będę rodzić w Lublinie na Jaczewskiego,a ty gdzie planujesz?Fajnie że jakaś mamusia z lubelskiego się trafiła :tak:

Iza, wow, to wy tam macie palmy?:-)Fajny widok z okna, tez taki chce.

hehe taka sama reakcja jak moja prawie 8lat temu jak z samolotu wysiadlam " wow to wy tu macie palmy !!!" wszyscy sie usmali ^^

https://www.google.fr/search?um=1&hl=pl&authuser=0&q=%3DPromenade+des+Anglais,+Nice&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42768644,d.d2k&biw=913&bih=465&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=li#um=1&hl=pl&authuser=0&tbm=isch&sa=1&q=Promenade+des+Anglais%2C+Nice&oq=Promenade+des+Anglais%2C+Nice&gs_l=img.12..0i19l2.1584.1584.0.2980.1.1.0.0.0.0.107.107.0j1.1.0...0.0...1c.1.4.img.EzwvgM7vsHo&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42768644,d.d2k&fp=72373c569880b482&biw=913&bih=465

zanim zaczniecie mowic jak tu jest pieknie, ostrzegam, ze tak wyglada nicea, jak jestesmy na urlopie z pełnym portfelem, w rzeczywistosci, to bardzo dziwne miasto, pelno wannabe, bogaczy ktorym sloma wychodzi z butow i dziedzicow spadkow po dziadkach..ludzie nie sa wcale przjemni, ani przyjacielscy, zerowy poziom obslugi, dosc brudne i niebezpieczne, z plaza dla perwersow, ty sie opalasz a na laweczkach siedza panowie i sie skubia po jajkach :/, malo parkow, malo zieleni, kupy psie na chodnikach (bo w parkach jest zakaz lol), ochydne jedzenie na miescie i wszechobecna drozyzna :) voila (ale chyba bede tesknic za klimatem jak juz stad wyjedziemy)

Pandora wlasnie taka drozdzoweczke wcinam, mniam mniam
wpadaj bo jeszcze jedna mi zostala i jeszcze cieplutka :-D

Franekkimono tez sie ciesze :-) do Krasnika nie mam daleko
A rodzic chce na Lubartowskiej bo tam mam swojego gina i tam mialam robiona laparoskopie wiec wiem jakie sa warunki opieka i jedzonko ;-)

Maghdalena - 5 miesiąc to nie tak źle, ja wyglądam tak, jak w pierwszej ciąży wyglądałam w 6 :-D

Sisha - mój mąż na szczęście ma większy brzuch ode mnie....więc nawet nie próbuje mi dogryźć, jak już to ja się go pytam czy też jest w ciąży :-)

Zenia - ja się ważę w domu rano, przed wizytą, a na wizycie mówię lekarzowi i on wpisuje do karty ;-)

Kupciucia - z mojego doświadczenia masz rację, jeśli chodzi o szuflady. My dla małego mieliśmy od urodzenia komodę z szufladami i na maleńkie ubranka sprawdzała się świetnie. Dopiero teraz, jak ma 3,5 roku i nosi juz ogromne ubrania to zrobiło się w niej strasznie mało miejsca i będziemy wymieniać na jakąś wielką szafę, w której pomieszczą się ubrania dwójki ;-)

Franek - fajne ;-) Już to kiedyś widziałam

Iza - może śnieg z Polski do Ciebie przyszedł:-) Bo u nas już znika i mam nadzieję, że na dobre :-)
Kupy psie na chodnikach - to można poczuć się jak w Warszawie :-p

Madziasek - narobiłaś mi smaka na świeże buły! Ale gdzie ja je teraz dostanę :-(

domi zawsze drożdżówki cwietki możesz upichcić:-) Też bym chciała żeby mi położna na słowo wierzyła, bo moja waga w domu łaskawsza jest a i ważę się zawsze rano, ale niestety chyba na obżarciucha wyglądam bo zawsze sprawdza:-)

kupciusia, też uważam że szuflady na pierwsze lata są praktyczniejsze, moje chłopaki długo mieli komody z szufladami, ale teraz jak ich ubrania wielkie to raczej skarpetki tylko się w tych szufladach mieszczą:-)
Iza widoczek super... a z kupami to jak w wawie... Ja się czasem zastanawiam po co ja zbieram po moim psie jak inni to mają w .... i zazwyczaj sprzątając w coś wejdę... Najgorzej wiosną jak śnieg stopnieje, wrażenia bezcenne..:-)
Franek, fajne, też już to kiedyś oglądałam, też bym chciała takie:-):-):-)

Agata_K gratulacje premii.

FranekKimono u mnie waży w całym ubraniu. Fajna pamiątka.

Fibi ja też nie wiem, nigdy nie wybielałam zębów.

All-me ja po tabletkach przeciwgrzybicznych też miałam zwiększona ilość śluzu.

Byłam w Realu i ceny poszły w górę niestety.

U mnie waga taka jak przed ciążą.
W ogóle to padnięta jestem, najpierw wizyta u teściów, potem o mojej siostry i bawienie jej maluszka, potem jeżdżenie za farbami po mieście a najgorsze, że od jutra pakowanie rzeczy i w sobotę malowanie

Dziewczyny, to wyobraźcie sobie ze w porównaniu z nicea to w Warszawie jest czysciutko!! Tutaj nie ma przychodnikowych zielonych pasów...tu psy WSZYSTKiE robią na chodnik lub na ulicy przy kraweznikach, potem co noc jeżdżą smieciarkami i je zmywaja, gdyby nie to to byłoby to najbardziej zasrane miasto na świecie heheh :)))

Ostatnia edycja:
Zaczarowana - nie chce mi się teraz :-) Niedługo kładę dziecia spać i będę się relaksować z mężem ;-) Będę się zatem objadać tym co mam :-D I szacun za zbieranie psich kup. Ja mam wrażenie, że w Wawie nikt tego nie robi. U mnie na osiedlu to wszędzie są: na chodnikach, na ulicy, na schodach nawet :szok: Mam za oknem ogrodzone boisko z siłownią (oczywiście psom wstęp wzbroniony) to ludzie traktują to jako wybieg, gdzie puszczają psy bez smyczy, a one sraja gdzie popadnie :wściekła/y:

Iza - nawet miło, że gdzieś jest jeszcze gorzej haha :-p

reklama
Dzileki za wiad odnośnie luteiny :))
Ja od początku ciazy przytylam 2 kg i jak patrzę na wagę to jestem w szoku bo nigdy tyle nie wazylam :))

Do góry