reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć Wam ;)

Franek - w niezłej okolicy mieszkasz :szok: ja bym się chyba bała. Jak mieszkałam jeszcze u rodziców za miastem też zdarzały się różne akcje, ktoś potrafił wejść po ciemku przez ogrodzenie, a jakieś 500 metrów od domu znaleźli w rowie trupa...I ja się tam bałam wychodzić po ciemku ;-)

Agata
- gratuluję premii :) A co do loków to nie mam pojęcia. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, czy hormony nie sprawią, że będzie inaczej wyglądać czy gorzej się trzymać. Bo włosy w ciąży czasami nie chcą się słuchać :-D

Fibi - nie mam pojęcia :sorry2: Nigdy nie wybielałam zębów i nawet nie wiem na czym ten zabieg polega :-D

Co do wagi, to u mnie tydzień temu było 1,5 na plusie, a teraz jest o 0,5 kilo mniej...Nie mam pojęcia czemu, bo obżeram się jak szalona :-D I mnie lekarz też nie waży na wizycie. Ważę się w domu sama, a on wpisuje wagę jaką mu podam. Więc jest to waga z samego rana, na czczo i bez grubych ubrań ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Można wybielac zęby czemu nie :) byle tego nie połykać hehe

Mnie też położna waży w ubraniu i butach i potem odejmuje 1kg :blink:

mnie waży na każdej wizycie w butach i ubraniu no i przeważnie wieczorkiem to jest troche wiecej:-p u mnie od poczatku +2-3, (52-55) i waha też mi się waha, bo ważę się w domu codziennie. a czytałam, że to może woda zatrzymywać się w organizmie i trzeba lezec z nogami wyżej. Zapytam lekarza w piatek na wizycie :-)

Agata, gratuluję premii, ja po urodzeniu chyba będę zmieniać branżę, bo w mojej to więcej się inwestuje niż zarabia, a praca jest trudna, odpowiedzialna i wyczerpująca.
Fryzura piękna, sama marzę o takich lokach, ale jeszcze mam za krótkie włosy. W ciąży nic z nimi nie robię, tzn nie koloryzuję. Bardzo mi się zmieniły na plus - są mocne, sztywne, grube, super :)

co do kilogramów, to pewnie przez to, że mało się ruszam... Nie byłam nigdy typem sportowca, a teraz po tym poronieniu lekarz kazał uważać na siebie, to i się nie przemęczam. Spaceruję z piesem (owczarek niemiecki), chodzę na zakupy na bazarek i taka tam zwykła codzienna aktywność. Jestem na L4 ze względu na poronienie oraz specyfikę pracy.
IzaV, palenie rzuciłam, ale 2 lata temu i nie przytyłam... Teraz po prostu ssie mnie w żołądku co 2-3 godz i w nocy też...

Lewan, nienawidzę liczenia kalorii, szukania ile co ich ma i obliczania ilości porcji (ile to ja gram tej kaszy zjadłam...), nigdy tego nie robiłam i chyba się nie przełamię, choć wiem, że może i by mi to coś dało... Staram się ograniczać cukier, nie jeść smażonych rzeczy za dużo, zamieniłam mój ukochany biały chleb na pełnoziarnisty, zamiast ziemniaków - rożne kasze i duuuużo warzyw. Zobaczymy :)
Też najbardziej się boję tego lata z wielkim brzuchem, bo ja i tak słabo znoszę upały, a na urlopy jeździmy do Skandynawii :)))

Ja się ważę w domu, bez ubrania i zawsze o tej samej porze. Ciśnienie też sobie mierzę w domu, bo u lekarza zawsze mam wysokie, a w domu jak z książki 120/80 za każdym razem, nawet jak mnie mąż wkurzy ;)))

Ostatnia edycja:
franek, twój "pierworodny":-), jest świetny...:-)
Agata... a ja się cieszyłam że awans w maju dostanę i 40 złpodwyżki... Ale u nas to od 4 lat podwyżek nie było.... Praca w korporacjach ma swoje plusy, mam znajomych którzy za nic nie zamieniliby tej pracy, mówią że to spełnienie ich marzeń, a patrząc na systemy motywacyjne w takich firmach, to sama chyba bym się skusiła...:-)

Zęby wybielam raz na jakiś czas u dentysty, muszę zapytać przy jakiejś wizycie jak to wygląda w ciąży....

Kurcze, toście popisały! Jak ja mam to teraz nadrobić? I jeszcze się nie pogubić co komu odpisać? Podłe baby w ciąży z Was! ;-)

Magdhalena- witaj :-)Temat o wadze by się przydał. Ja bym go pod zdjęcia podpięła.
U mnie na + 1,5 kg. To więcej niż w pierwszej ciąży, ale jakoś chyba w miarę w normie. Do końca ciąży pewnie do jakiś 15 dobiję - tak, jak w pierwszej - ale wierzę, że szybko zrzucę.

Franek - u nas też mały, kosmetyczny remont ma być latem. Ściany nam koszmarnie popękały w salonie - nowy budynek, więc lekko osiadł. No i malowanie dołu by sie przydało. Mąż ma na to średnią ochotę, ale chyba nie ma wyjścia- wściekła kobieta w 8 miesiącu ciąży jest chyba gorsza od pędzla i gładzi szpachlowej ;-) Tylko ja idę na łatwiznę i po wybraniu farb zabieram Córencje i jadę "do mamusi", bo i tak nic bym wygibasach na drabinie nie pomogła :-D
Co do wagi -ja mówię lekarzowi sama, ile ważę. Tak, jak Domi -waga na golasa na czczo albo po samym śniadaniu. Żeby byłomniej więcej porównywalnie, bo przecież czasem między rankiem, a wieczorem potrafimy ze 2 kilo "przybrać".

AgataK -na lokach się nie znam. Marzę o nich od dziecka, ale moje druty niepodatne na jakiekoliwek,poza obcinaniem, zabiegi fryzjerskie.
No i gratki premii :-)

Franek -brrrr! Straszne miejsce ten Wasz lasek.

Fibi - zębów nie wybielałam, więc nie wiem. Najlepiej po prostu dentysty zapytaj.

Ok, chyba w miarę poodpowiadałam na to, co miałam poodpowiadać :-D

na szybko przeczytałam mniej więcej :-p

Zenia no widziałam właśnie, że było wystawionytch pełno dziecięcych rzeczy, ale na wanienki i inne duperelki jeszcze dla mnie za wcześnie.. ale ciuszkom się nie oparłam :-p

franekkimono, ale masz nocne atrakcje bbrrrrr niezbyt przyjemne. a co do wagi to mój gin każe wskakiwać na wagę bez butów.

Maghdalena może to woda w organizmie Ci się tak zatrzymuje? ja narazie jestem 1,3 kg na plusie, więc nie jest źle. Liczę,że będę miała tendencję po mojej mamie, w obu ciążach przytyła ok 9 kg.

Agata ohohoh premia premia.. podzieeeeel sieeeeee :-) kurde a włoski takie superrrr, zawsze mi się takie loki podobały

Dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine dopochwowo?? Ja wcześniej grałam Duphaston. Od czasu kiedy biorę luteine leci że mnie ogromna ilość sluzu białego, żółtego i czasami taka woda... Normalnie jak bym moczu nie trzymała tak mokro mi się robi. To normalne??

Agata, widze, ze jedziemy na tym samym wozku:-DNa pewno Ci nie wyjdzie 90, trzymam kciuki! U mnie waga zaczela wchodzic do gory od dnia slubu i nie przestaje, a teraz to juz w ogole wariuje.. Nawet moj maz nazywa mnie wielorybem albo hipopotamem:-D, choc nie zawsze mi jest do smiechu..:zawstydzona/y:

All-me, nie wiem czy ma to jakies znaczenie, ale ja bralam kiedys tabletki przeciwgrzybiczne dopochwowe i tez lecialo ze mnie duzo sluzu bialo-zoltawego.

reklama
Ech, zazdroszczę wszystkim Wam, które tak mało kg przybrały od początku... Ja zawsze miałam tendencje do tycia w brzuchu, więc w ciąży natychmiast powiększył mi się brzuch i wyglądam jak w 5 miesiącu, tylko że mogę go wciągnąć, więc to nadmiar tłuszczyku, niestety :(

Dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine dopochwowo?? Ja wcześniej grałam Duphaston. Od czasu kiedy biorę luteine leci że mnie ogromna ilość sluzu białego, żółtego i czasami taka woda... Normalnie jak bym moczu nie trzymała tak mokro mi się robi. To normalne??
Ja biorę od początku luteinę, najpierw doustnie, bo miałam plemienia, a teraz dopochwowo. Rzeczywiście mam upławy, może nie aż takie jak mówisz, ale wkładkę zmieniam kilka razy dziennie, no i w nocy też leci... Lekarz mówi, że to normalne dopóki nie ma dolegliwości jak świąd czy pieczenie. Nie martw się, ale zapytaj przy najbliższej okazji swojego gina :)

Do góry