reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzięki, Franiu. Myślę o Kia Picanto - małe miejskie autko, chcę takie max pięcio- sześcioletnie.
Znalazłam już kilka - przebieg ok 100tys, silnik diesla, pełna elektryka, klima - miła odmiana po moim ostatnim samochodzie (osiemnastoletni, rozsypujący się trup)

Ja się dziś u teściowej zważę - ciekawe, ile prrzybyło:dry:

reklama
Witam nowe mamusie :)

Zaczarowana - a no w sumie to jadąc do rynku zadzwonili moi znajomi czy nie mamy się ochoty spotkać na piwku/soczku ;) więc randka była we czworo we włoskiej knajpce na pizzy i sałatkach :) ale było całkiem sympatycznie i posiedzieliśmy do 23.00 ;)

Agata_K - gratuluje premii ;)

dzień dobry.
U nas dziś słoneczko, T zabrał Antka na spacer a ja się kiszę w domu:-(

Ja w tej ciąży póki co schudłam 2kg i bardzo mnie to cieszy:-) W poprzedniej przytyłam 15 kg z czego dziesięć mi zostało:wściekła/y: Długo karmiłam, więc o diecie nie było mowy w dodatku przy karmieniu często zatrzymuje się wodę w organizmie. A jak już schudłam na diecie to znów zaszłam w ciążę i teraz się obawiam że po tej ciąży zostanie mi kolejne 10 kg:wściekła/y:
Agata- gratulacje:)
franek- współczuję, oby ta noc była spokojna:tak:
ktr- fajnie że wieczór udany:tak:

W nocy się strachu najadłam,my mieszkamy w domku pod lasem co prawda wokół są sąsiedzi,ale i tak boję się jak sama zostaję.Pod oknem sypialni stoi nasz bus którym mąż czasem na Anglię jedzie i jak położyłam się spać to coś się zatłukło jakby ktoś w blachę czymś walnął,oczywiście już zaczęłam myśleć że ktoś tam łazi,miałam psa puścić,ale w końcu poczekałam i usnęłam...Kiedyś w lecie jak byłam sama i okna były pootwierane to koło 3 w nocy obudził mnie przeraźliwy krzyk jakiegoś mężczyzny dobiegający z lasu i od tamtej pory tak się boję. Pozatym często w tym lesie miały miejsce egzekucje i często kogoś tu znajdują, do tego obok lasu tory, gdzie też często samobójcy się rzucają.Piękne miejsce na dom rodzinny :eek:

o matko boska!!!dziewczyno, gdzie ty mieszkasz (jestem w sumie bardzo ciekawa), co to za okolica haha lubie takie historie i miejsca, ale nie jak mieszkam obok lol

Dziewczyny, czy tutaj czy na jakimś innym wątku można pogadać o przybieraniu na wadze? Bo ja w sumie od grudnia przytyłam już 7 kg i trochę się martwię, bo się nie objadam, staram się jeść zdrowo, a tu taki przyrost wagi, aż się boję co będzie dalej :(

1.rzucilas palenie?
2.jak z ruchem?
ja cala wine za moje 8kg zrzucilam na fajki i na krwiaka (4tyg lezenia w lozku= 0 ruchu), choc nie bede sie oszukiwac do konca, bo objadalam sie non stop, a to domowe paczusie, a to drozdzowki cwietki ^^ a to 10kg slodyczy od mamy ^^ kabanosiki francuskie, budynie etc teraz sie biore za siebie bo rzeczywiscie do konca ciazy przybedzie mi jeszcze conajmniej 10-12kg i bede sie tylko starala zeby nie przytyc wiecej niz 20kg od poczatku (taki limit sobie wyznaczam)

*Maghdalena, mi polozna powiedziala ze jesli nie zrzuce i nie bede lepiej kontrolowac przyrostu wagi (5kg w 4tyg!) to moge utuczyc dzidzie przez to moge miec problemy z porodem, poza tym termin mamy na lato, a z taka tusza bedzie nam bardzo ciezko w upaly no i jeszcze wspomniala o bolach stawow i plecow, to wszystko spowodowalo ze teraz jestem silnie zmotywowana zeby cos ze soba zrobic, bo koniec koncow chce byc ciezarowka z fajnymi ksztaltami a nie obla hehe

3. cel nr 1 do kolejnej wizyty 22.03 chce zrzucic 3kg - od piatku zapisuje wszystko co zjadlam, robie sobie zupy - mysle ze za bardzo przyzwyczailam zoladek do bycia pelnym, wiec o ile to sa plyny to chyba latwiej sie ich pozbyc. no i staram sie nie podjadac miedzy posilkami, a od dzisiaj zaczynam codzienne cwiczenia przed tv, skorzystalm z linkow ktore wrzucily dziewczyny do watka
4. no i o ile nie bedzie padac, to bede robila sobie codzienne spacery z psem na promenadze, albo do ruskiego sklepu po ogorki kiszone hahaha 1-3km dziennie, mysle ze mi nie zaszkodzi
a poza tym moja mama przyjezdza 5.04 i wtedy napewno bede juz wychodzic z nia non stop na plaze i na miasto :) wiec mam nadzieje ze wroce do formy :D

Maghdalena o wadze w sumie wszędzie piszemy :-) już IzieV powiedzieli, że za dużo przytyła (8kg) i mi też tak powiedzieli (5,5kg) także nie jesteś sama, ja się pocieszam że przy dwójce szybko to zgubię, tym bardziej że ostatnio jedna dziewczyna pisała (nier tutaj inny topic) że przytyła 20kg w czasie ciąży po 2 tyg karmienia cyckiem i roboty przy dzieciach już 19kg straciła :) Więc aż tak się nie zamartwiaj :)

zienia zarazo :-) ty masz blizniaki, wiec te twoje 5.5kg to wiesz, piorko :p

Dzięki, dzięki!:) Dobrą passę finansową mam - jeszcze na początku marca nam obwieszczą podwyżki i awanse ewentualne, no i mam nadzieję, że chociaż parę stówek do pensji wpadnie, bo się przyda - wiadomo, kto nie potrzebuje kasy:sorry2:

Z zupełnie innej beczki - chciałabym sobie zrobić trwałe loki (takie duże w stylu hollywood) - wiecie może, czy robione podczas ciąży się dobrze trzymają? Czytałam dziś, że zabieg jest nieszkodliwy i normalnie loki się trzymają kilka miesięcy (przy podatnych włosach nawet do roku). Czy można takie traktować prostownicą od czasu do czasu (jak mi się zachce mieć proste na chwilę)?

Załączniki

• loki.jpg
    loki.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 20
U mnie tez 3 kg wiecej, choc wydaje mi sie, ze teraz jest juz 5 kg na plusie. Dobrze, ze nie mam wagi w domu tylko waze sie u lekarza, bo bym sie tylko zalamala. Ja juz dobilam 80-tki.. Jeszcze nigdy tyle nie wazylam..:zawstydzona/y:Byleby nie dobic do setki pod koniec ciazy. Jak ja potem zrzuce 40 kg..?:-(

Agata a tak w ogóle to gdzie pracujesz?Z lokami ci nie podpowiem ale też mi się strasznie takie podobają,a na czym polega taki zabieg?
IzaV mieszkam w 40000 mieście obok Lublina tylko na peryferiach,miejsce jest ładne,ale też idealne do kręcenia czarnych interesów,kiedyś przywiązali gołego faceta w lesie i mu podpalali przyrodzenie,jak są jakieś porachunki jadą na koniec drogi pod las i leją się,poza tym idealne miejsce dla samobójców rzucają się pod pociągi albo wieszają w lesie,dlatego nigdy sama do lasu nie chodzę.Trochę bezpieczniej się czuję dzięki naszemu psiakowi bo większość ludzi się go boi i na ogrodzeniu jego zdjęcie wisi,więc trzeba by było mieć dużo odwagi żeby wejść,a to nasz psiunio(nasze pierwsze dziecko,zakupiliśmy go razem jak byliśmy na 2 roku studiów IMG_1538.jpg

Sisha, zrzucimy razem - karmiąc cycem, chodząc na spacery i później goniąc za dziećmi;-)

Ja jak schudłam w I trym te 6kg, to ważyłam 80, ostatnio u lekarza 84. Dziś zważę się i ciekawe, co mi wyjdzie... oby nie 90:dry:

Franiu, pracuję w banku inwestycyjnym. Nasz oddział liczy ok 800osób, na całym świecie ok 60tys ludzi, więc duża korporacja. Jak na początku miałam więcej 'przeciw' korpo, niż za, tak teraz zaczynam doceniać taką pracę - masa możliwości rozwojowych, dobre warunki i mam naprawdę bardzo ciekawą pracę

Ostatnia edycja:
reklama
Agata - super fryzurka! uwielbiam długie włosy!:-) a czy w ciąży można to nie wiem. zapytaj się lekarza i fryzjera.

A co myślicie o delikatnym wybielaniu zębów? ja nieraz stosowałam treswhite i się teraz zastanawiam czy mogłabym?:sorry2:

Do góry