reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć Dziewczyny :) jestem tu pierwszy raz :)
Jestem przyszłą sierpniową mamusią (25.08), to moja druga ciąża, ale pierwsza skończyła się w 6 tyg. prawdopodobnie przez toxo...
Wydaje mi się, że od dwóch dni czuję jak Mała Istotka łobuzuje mi w brzuchu, jest to przesympatyczne uczucie, ale wciąż zastanawiam się, czy to TO, bo słyszałam opinię, że pierworódki dopiero w 20 tyg potrafią odróżnić ruchy dziecka od sensacji brzuszno jelitowych ;)
wybaczcie, że nie jestem na bieżąco z Waszymi wątkami, ale nie dam rady przeczytać 455 ston tematu :)
mogę dołączyć? :-)

reklama
czesc Maghdaleno,nadrobic bedzie ciezko :) ale dolaczyc zawsze mozna
kolejna warszawianka ;D fajne, sporo nas tu jest

opowiedz cos o sobie, bedzie latwiej przelamac lody :)

co do ruchow to chyba sporo mamus poczulo je w 16- 17tc, tez jestem pierworodka i dopiero od 2dni czuje jakies babelki (z reszta looknij do tematu pierwsze ruchy, sensacje opisujemy chyba na bierzaco hehe)

Dzień dobry mamusie!
U nas czuć wiosnę,przynajmniej ja czuje :-DWczoraj nie obejrzałam tej komedii od zaczarowanej ale obejrzałam inną pt."Saleta-Gołota", kurczę w tym wieku to już nie powinno się walczyć,chociaż i tak długo wytrzymali ale pod koniec to myślałam że już obaj padną i już nie wstaną.Dziś mój kuzyn przyjeżdża prosić na wesele z narzeczoną,we wrześniu zostaną rodzicami,także u nas się rodzina wreszcie zaczyna powiększać,ja byłam pierwszą która to rozpoczęła i dalej kontynuuje :-DA rodzeństwa ciotecznego mam sześcioro i jakoś im nie śpieszno,najmłodszy się wyłamał hehe.
Potem może z małą na cmentarz pojedziemy jak będzie ciepło bo przez tą zimę już dawno nie byłam.A wy jakie plany na niedzielę?
Maghdalena witaj!Napisz coś o sobie
kasiarj
oj mi się w ogóle grill marzy,a co to za szaszłyczki?Jak będziesz miała chwilę to wrzuć na kulinarny
izka super zakupy!Powoli zacznie się szaleństwo zakupowe :-D

Dolaresr ja nie ma ustalonego terminu po prostu lekarz prowadzący wyznaczy kolejną wizytę w tym terminie.
Izka87 bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko ok, co do body w Realu też widziałam jak byłam z mamą ale jakoś udało mi się powstrzymać, że to za wcześnie, a teraz myślę tylko o Realu i zakupach :-) Gratuluje ruchów maluszka.

Ćwietka pochwalę się jak tylko skończymy :-)

Maghdalena witamy. Zazdroszczę ruchów.

A tak w ogóle dzień dobry dziewczynki.
My plany jak najlepiej zrobić remont mieszkanka, no i myślę ciągle o tych body ;-).
U nas piękny śnieg więc chyba wybierzemy się na spacer

franekkimono i reszcie też polecam komedie "Jak urodzić i nie zwariować" :-D
ktr kurcze, na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :tak:
marzycielka gratuluję dokonania wyboru :-)

też wczoraj byłam w realu i dziewczyny nie tylko ciuszki na wyprzedaży ale wanienki za grosze, nocniki i w cholere innych rzeczy, ale ja tam wczoraj tylko wpadłam bo jakieś żarełko dla mnie przed kinem i już mojego ostrzegłam, że dzisiaj do reala muszę się wybrać na dłużej :sorry:

A i witam nowe sierpnióweczki :-)

Dzięki za powitanie :)
Coś więcej o sobie? Hmmm... Mam 31 lat, mieszkam w Warszawie, tak jak pisałam - to moja druga ciąża, ale pierwsza skończyła się samoistnie w 6 tygodniu. Za pierwszym i za drugim razem nie musieliśmy z mężem długo się starać, bo udało się za pierwszym podejściem.
Ze względu na to pierwsze poronienie jestem w tej ciąży strasznie ostrożna, wręcz boję się cieszyć tak jak cieszyłam się na maxa poprzednio, ale już teraz po usg genetycznym, które wyszło dobrze - cieszę się coraz śmielej :)
Nie miałam żadnych przykrych dolegliwości, no może ze trzy razy jak się nie wyspałam, to rano miałam lekkie mdłości :) wstawiania w nocy 3x na siusiu nie zaliczam do przykrych dolegliwości ;)
Od samego początku prawie codziennie po ostatniej nocnej wycieczce do wc (około 3 rano), nie mogę zasnąć i czuję głód, ale nie wstaję jeść, w końcu zasypiam.
Nie mam żadnych specjalnych pferencji smakowych, raczej mam ochotę na zdrowe rzeczy, a odrzuca mnie od sztuczności (np. od napojów typu light lub zero) i od mocnych zapachów.
Co do ruchów, to nie wiem czy to TO, ale wcześniej nie odczuwałam czegoś takiego, a jest to uczucie dosłownie takiego łaskotania w dole brzucha...

Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać, pytajcie albo podpowiedzcie co o sobie powiedzieć :)
Aha, po świętach wielkanocnych czeka nas wielki remont całego mieszkania, nie wiem jak to przetrwam, ale nie ma wyjścia :)

Ja postaram się być na bieżąco od teraz, a w wolnych chwilach poczytać kilka stron postów wstecz :)

podzdrawiam wszystkie sierpniowe Mamusie!

Magdhdalena my też planujemy remont do tego dach robimy więc też mnie to czeka,ale ja się cieszę bo lubię zmiany,a pozatym jak robiliśmy ten dom nie mieliśmy wystarczająco kasy żeby wszystko było tak jak chcemy no i większość mebli mamy "po kimś" także całe wyposażenie do wymiany
zenia już się przymierzam do tego filmu dłuższy czas muszę w końcu go obejrzeć
Widzę że dużo z nas planuje remonty i wicie gniazdka :-D Rodzice wzięli małą na chwilę to sobie odpocznę.W nocy się strachu najadłam,my mieszkamy w domku pod lasem co prawda wokół są sąsiedzi,ale i tak boję się jak sama zostaję.Pod oknem sypialni stoi nasz bus którym mąż czasem na Anglię jedzie i jak położyłam się spać to coś się zatłukło jakby ktoś w blachę czymś walnął,oczywiście już zaczęłam myśleć że ktoś tam łazi,miałam psa puścić,ale w końcu poczekałam i usnęłam...Kiedyś w lecie jak byłam sama i okna były pootwierane to koło 3 w nocy obudził mnie przeraźliwy krzyk jakiegoś mężczyzny dobiegający z lasu i od tamtej pory tak się boję. Pozatym często w tym lesie miały miejsce egzekucje i często kogoś tu znajdują, do tego obok lasu tory, gdzie też często samobójcy się rzucają.Piękne miejsce na dom rodzinny :eek:

O rany! Franekkimono, to faktycznie niezły stres tak mieszkać, brrrr, współczuję.
U nas będzie remont z burzeniem ścian, więc potrwa minimum miesiąc i trzeba się będzie wyprowadzić... Już mi słabo na myśl o mieszkaniu nie u siebie przez tek długi czas...
Dziewczyny, czy tutaj czy na jakimś innym wątku można pogadać o przybieraniu na wadze? Bo ja w sumie od grudnia przytyłam już 7 kg i trochę się martwię, bo się nie objadam, staram się jeść zdrowo, a tu taki przyrost wagi, aż się boję co będzie dalej :(

franekkimono też bym się bała :shocked2:
Maghdalena o wadze w sumie wszędzie piszemy :-) już IzieV powiedzieli, że za dużo przytyła (8kg) i mi też tak powiedzieli (5,5kg) także nie jesteś sama, ja się pocieszam że przy dwójce szybko to zgubię, tym bardziej że ostatnio jedna dziewczyna pisała (nier tutaj inny topic) że przytyła 20kg w czasie ciąży po 2 tyg karmienia cyckiem i roboty przy dzieciach już 19kg straciła :) Więc aż tak się nie zamartwiaj :)

reklama
Do góry