reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Zaczarowana - miło mi :-) Ale z rybą to Ci się nie powinnam kojarzyć ;-) bo akurat w ciąży mam do niej lekką awersję. Chociaż dzisiaj udało mi się w końcu łososia z brokułami i tagliatelle zrobić i zjeść, więc obowiązek rybny spełniony.

A propos kulinariów - pochwalę się Wam - stworzyłyśmy zbiorowego kulinarnego bloga z grudniówkami, więc jakbyście szukały inspiracji obiadowo-deserowych, to zapraszam do "nas" :-) Moje przepisy są podpisane "Cwietka" :-) Uzależniających drożdżówek jeszcze nie ma, bo ostatnio ich nie robiłam, a do przepisu muszę cyknąć zdjęcie. No i codziennie pojawiają się dwa przepisy - jeden obiadowy, drugi na coś słodkiego/bułki/przekąski.
A oto i on:
BaBy w kuchni

Ewcik ale wspaniale, że czujesz już maluszka, zazdroszczę.
Dolaresr ja tam nie wierzę w przesądy.

Muszę się pochwalić kupiliśmy meble, ale się cieszę, teraz tylko malowanie. Już nie mogę się doczekać aż będą nowe mebelki

A teraz z innej beczki...Powiedzcie mi,czy już macie ustalone terminy na usg połówkowe i czy jest to jakieś specjalne usg, czy zwykłe jak cała reszta.Bo byłam na ostatniej wizycie 19 lutego, kolejną mam na 20 marca(będzie 21 tydz) i położna mówiła, że dopiero wtedy wyślą mnie na usg, na które mam jechać tam,gdzie byłam na genetycznym.Dziwi mnie tylko, że ma to być koło 24 tyg i nie wiem czy powinnam się kłócić bo z tego co słyszałam wcześniej to powinno być to wcześniej...chyba,że czegoś nie kumam.

Cwietka kuruj się tam!!! a "męska grypa" to chyba najgorsze schorzenie na świecie :-p

Dolaresr ja jadam i słodkie i ogóry, więc nie ma reguły :p zjem żurek i zagryzam czekoladą więc różne cuda

Ewcik to udanej imprezki!!!

IzaV mi też wyłażą jakieś pryszczole, ale to chyba po progesteronie podobno :p tak sobie tłumaczę haha:-p

ojj marzycielka zazdroszczę zakupu mebelków, my zbieramy się do zmiany mebli w sypialni, już nawet mniej więcej wybraliśmy, ale żeby zamówić to jest problem, bo może jednak inne, może to nie to.. wwrrr niecierpie tego :-p

a ja się melduję po męczącym popołudniu, wizyta na IP, czekanie czekanie czekanie bo było dużo wypisów, zakupy i wizyta u teściów. No więc z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo, łożysko w porządku i jednak powęrdowało na tylną ścianę a te twardnienia to prawdopodobnie od zmniejszonej dawki magnezu, kazał mi przed dwa dni brać jeszcze większa dawkę 4x2 tabl,, a później wrócić do 3x2 i powinno się unormować :) ale dobrze, że pojechałam, się uspokoiłam chociaż noooo i na zakupach nabyłam takie oto cuda:
Zobacz załącznik 541410Zobacz załącznik 541411

bodziaki w Realu za całe 3,99 :-p

a w ogóle to najważniejsze - chyba czuję maluszka!! jeśli to TO to chce więceeeeej, tak ze trzy razy w tym samym miejscu poczułam jakby pękającą bańkę powietrza w dole brzuszka. :-)

usg połówkowe ma na celu ocenę rozwoju dziecka, bo w tym czasie więcej organów jest już wykształconych. Oceniany jest wzrost, waga, serce i jego przepływy, nerki, pęcherz, oceniane kończynki, ewentualnie ustalana płeć jeżeli wcześniej nie poznałaś. Mi w przychodni powiedzieli że najlepiej pomiędzy 21 a 24 tygodniem zrobić bo wtedy już wszystko widać:-)
Chodzisz prywatnie czyna NFZ? , mi państwowo miesiąc wcześniej powiedzieli że nie ma terminów, ale i tak planowałam połówkowe prywatnie... Jak prywatnie to napewno zdążysz do końca 24 tygodnia.

Ostatnia edycja:
Marzycielka - pochwal się zdjęciami jak skończycie remont :-)

Dolaresr - ja się nie zapisuję specjalnie - połówkowe zrobi mi mój lekarz. Na najbliższej wizycie (05.03.) powie, kiedy mam przyjść następnym razem i to już chyba będzie genetyczne.

Izka no, fajnie że wszystko dobrze. Gratuluję banieczek, teraz będziesz je czuła coraz częściej, a bodziaki świetne, i za taką cenę! Gdzie ja mam najbliższego REALA?, chyba się wybiorę:-)

reklama
Franekkimono mam tak samo, że jak męża nie ma to jest mój jadłospis:) w tym tygodniu robiłam sobie bakłażany, cukinie i inne takie co on nie jada w pomidorach i było pycha! A skoro już piszę o jedzeniu to znowu zgłodniałam i jeszcze się pochwalę, że robiłam dziś szaszłyki drobiowe na obiad i były pyszne i przypomniały mi lato:) a i jeśli chodzicie do kina do polecam "Lot" jak ktoś lubi Denzela i Django jak ktoś lubi filmy tarantino:)

Do góry