reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Panna.migotka strasznie mi przykro:( na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie i męża i życzę siły na najbliższe dni.

reklama
Dziewczyny myślę że w przypadku IzyV nie chodzi o wielkie odchudzanie czy głodzenie tylko pewnie, żeby ograniczyła kaloryczność posiłków tzn. zakaz słodyczy, smażenia itp. Przecież po porcji pieczonej piersi z kurczaka albo rybie z warzywami i kaszą człowiek głodny nie chodzi a ma to mniej kalorii niż schabowy i surówka z majonezem. Sory za takie porównanie bo przecież nie wiem co Iza jesz i w jakich ilościach ani nawet ile przytyłaś;) ale ja bym tak rozumiała zalecenie dbania o wagę. Faktycznie jak ktoś dużo przytyję to mogą być problemy. To co wymieniłaś no i zwyczajnie w lecie jest ciężko się poruszać;-)

Panna Migotka - bardzo mi przykro :(

Loleczka
- oby jeszcze szyjka się nie skracała, tylko tak jak napisała Toska - w 9 miesiącu ;) Mnie tez straszyli przedwczesnym porodem, a w rezultacie urodziłam po terminie ;-) Tylko u mnie bez takich mocnych leków się obeszło.
All-me - ja myślę, że to może być przez stres :-( Ale lepiej by było skonsultować z lekarzem, skoro to tak długo trwa...a skoro lekarz przyjmuje państwowo to możesz spróbować zadzwonić do przychodni, w której przyjmuje ;)

Iza
- tylko uważaj z tym odchudzaniem...ja myślę, że najlepiej jest po prostu jeść zdrowo:tak:

Panna Migotka
1_glaszcze.gif
, tak strasznie mi przykro....
icon22.gif

Panna migotka tak bardzo mi przykro.. :sad: Musisz być teraz silna.. Wiem, że teraz takie gadanie nie pomaga, ale popatrz nawet na tym wątku jest kilka kobitek, które straciły swoje maleństwa a są znowu w ciąży. Musisz to przetrwać i się z tym pogodzić :*

panna migotka potwornie mi przykro :-:)-( ale tak, jak pisze Izka, trzeba wierzyć, ze jeszcze się uda.. żadne słowa z pewnością nie przyniosą ukojenia, ale jestem z Tobą :*

Osz, migotka co za koszmar :/ bardzo mi przykro :( nie ma słów na pocieszenie, nic mądrego nie powiemy, trzymaj sie dzielnie!

Co do diety, mam zrzucic 3-5kg ;) kazała mi wrócić do diety sprzed ciąży i tylko jeść jeden posiłek wiecej, przestać podjadac - od początku ciąży przytylam 8kg !!! Ale tez przestałam palić i pracować (lezalam przez 4tyg)...No i pierś mi sie zrobiła "dorodna" 98cm...
Muszę pewnie przestać z zachciankami slodkimi no i pozostać przy 3 daniach + owoce... Mam 4 tyg...więc biorąc uwagę ze przytylabym od dzidzi to najlepiej jakbym zarzuciła 3kg i będzie po problemie haha ona stwierdziły ze dzidz nie potrzebuje wiecej niż dostanę w witaminach (właśnie zaczynam brać jakaś mieszankę dla ciężarnych) reszta pójdzie mi w zadek hehe

Dziewczyny ja zwariuje!!! Nie wiem co się dzieje ale teraz np leże na plecach wzięłam dwie nospy , magnez i dupa blada . Czuje w miejscu macicy takie mrowienie w jednym punkcie za chwilę po lewej stronie w jednym punkcie taki ucisk lekki bol później po drugiej stronie w jednym miejscu i przestaje następnie coś mnie smyranie... Może to ruchy albo takie dziwne skurcze?? Ale dziecko się tak szybko rusza że czuje co kilka sekund w innym miejscu?? Albo takie skurcze:(( nie wiem bo to pierwsza ciążą.

reklama
all me, my tu nie jesteśmy lekarzami. .. Ja chyba bym jednak pojechała na izbę, bierz kogoś pod pachę i ruszaj bo nerwy tu dobrze nie robią, a jak no spa nie pomaga.....Będziesz spokojniejsza, a ruchy?, nie wiem...:happy2: może...

Ostatnia edycja:
Do góry