reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Mnie już wkurza gadanie wokół, że teraz to by mi się przydała dziewczynka do pary. Już łapię się na tym, że chyba na przekór ludziom chciałabym drugiego chłopca :-D

A ja trzeciego:-D

Mnie też to właśnie wkurza, a najbardziej jak ktoś mówi, " nie masz córki, nie zrozumiesz":wściekła/y:

Powodzenia na wizycie:-)

reklama
Hej Mamuśki!!! Dzięki za wszystkie kciukasy :-) Wpadłam do Was dosłownie na momencik bo już zmykam do pracy. Na wizycie jak zawsze miło i sympatycznie, odebrałam wyniki wieeeeeeelu badań (wreszcie) i wszystko ok. TSH podwyższone i będę powtarzać no ale podobno tragedii nie ma.
PŁEĆ - cyt.: "no na jajeczka to mi to nie wygląda, za maluśkie" :-D ale obiecał, że na 100% powie mi na następnej wizycie. No ale mi to w sumie już wystarczy :-D:-D:-D

P.S: Zdjęcie dostałam bardzo niewyraźne... :/ Dzidzia już się w kadr nie mieści :D CRL 10cm, z nóżkami pewnie z 12-13 :-)

Cześć kochane,

byłam dziś rano siku oddać do badania, zobaczymy co z tego mojego zapalenia wyniknie. Poza tym miałam kilka spraw do załatwienia w nowym mieszkaniu. No, ale oczywiście nie wszystko jest pięknie, bo ledwo rano wstałam to ganiam z pawiem. W dodatku zaliczyłam dziś pawia w metrze!!!! :baffled: Do worka rzecz jasna, ale i tak myślałam, że tam spłonę :baffled: Z drugiej strony tak mnie muliło, że nie było mi tak strasznie wstyd jak mogloby mi być w normalnych warunkach. Rano na szczęście mąż mnie woził samochodem a później musiałam jechać metrem :/

Aleksandral - to pewnie na następnej wizycie już się ostatecznie potwierdzi, że dziewczynka ;-) 10 cm - właśnie zdałam sobie sprawę z tego, jakie już duże te stworki w naszych brzuchach :-)

Margo - jej...współczuję :-( Pamiętam, jak mnie na początku muliło w środkach komunikacji, kilka razy myślałam, że wysiądę z autobusu ale nigdy aż tak źle jak u Ciebie się nie skończyło. Podejrzewam, że to musiało być bardzo nieprzyjemne:-(

Cześć Dziewczyny :)

mi dziś kolega w pracy powiedział, że tak ładnie wyglądam, że na pewno będzie chłopak - pożyjemy zobaczymy.
CO do USG - to nie przeżywajcie, że na każdej wizycie lekarz nie robi Wam USG. Jeżeli nie ma wskazań po 12 tygodniu, że cos jest nie tak i wyniki wszystkie wychodzą w porządku to nie ma konieczności robienia. Wskazane i obowiązkowe w trakcie ciązy są 3 badania USG. A dodatkowe - to albo gest lekarza albo na własną prośbę pacjentki. Ja miałam już 3 USG i teraz w 20 tc będe miała czwarte. Nie było widac niestety płci i czekam do 22 marca żeby zobaczyć co to będzie za Malaństwo. Choć w tym tyg zmieniam lekarza - jednak decyduję się na Madalińskiego i tam też chcę rodzić.

Domi nie nie zdążyłam nawet pomyśleć żeby wysiąść ledwo worek zdążyłam wyciągnąć. Na szczęście teraz sobie leżę a za godzinkę idę do fryzjera. Mąż mi zalecił żebym zrobiła 'coś dla siebie'. Będę tylko podcinać bez malowania. Na szczęście fryzjera mam pod domem a pani jest miła więc jak będzie mi się coś działo to nie będę miała większych oporów :) Mam nadzieję, że to mi zrekompensuje dzisiejszą przygodę w metrze :)

Eweli no ja mam nadzieję, że będę miała usg na wizycie w przyszłym tygodniu! Ale moja pani zawsze pyta, czy oglądamy maluszka i czy słuchamy serduszka itp...

PŁEĆ - cyt.: "no na jajeczka to mi to nie wygląda, za maluśkie" :-D ale obiecał, że na 100% powie mi na następnej wizycie. No ale mi to w sumie już wystarczy :-D:-D:-D

P.S: Zdjęcie dostałam bardzo niewyraźne... :/ Dzidzia już się w kadr nie mieści :D CRL 10cm, z nóżkami pewnie z 12-13 :-)

super, to tak jak chcialas :D dziewuszka i jakie juz duuuuze - jeszcze 3dni i zobacze sie z moim siusiakiem

W dodatku zaliczyłam dziś pawia w metrze!!!! :baffled:
bosz co za pech, mam nadzieje ze to taka koncowa akcja na pamiatke ^^

to nie przeżywajcie, że na każdej wizycie lekarz nie robi Wam USG.
przyznam ci sie szczerze ze ja bym nie dala rady tylko z 3 usg, moja pierwsza ciaza i za bardzo jestem ciekawa co tam sie dzieje w srodku- strasznie sie ciesze ze moja gine mi robi podglad za kazdym razem, bo to bardzo uspakaja. gdybym mogla to bym podgladala maluszka kilka razy dziennie hehe

Chyba jednak chłopak będzie, wczoraj lekarka znowu dopatrzyła się jajek:-D
Same chłopaki mi widocznie pisane. Wczoraj znajoma opwiadała mi, że koniecznie muszę mieć córkę, bo to kwintesencja macierzyństwa:baffled: ne zna moich słodasków, oni są najlepszą kwintesencją i żadna dziewczynka im nie dorówna:tak::-D

wiesz moja ciocia bardzo chciala miec core, ale zanim sie jej doczekala, miala 6ciu chlopakow :)

Witam się przy kawie :-)

Chciałam się wziąć za obiad a się okazało ze mięso się zepsuło o fuuuu :baffled:
Trzeba będzie coś na szybko zjeść bo co..

Zaliczyłam dziś galerię :)
Ale ciążowego nic nie kupiłam. Majtek sobie tylko wzięłam kilka bo te niektóre co mam z leksza mnie cisną :angry:
Kupiłam prezenty dla męża bo w krótkim odstępie czasu ma ur i im :-)

A jutro WIZYTA :-D

Aleksandral super :-)

Margo współczuje

Ja oglądam meble bo będziemy wymieniać, poza tym czytam różności o ciąży i myślę już o powrocie męża z pracy, ciężko mi tak w domku siedzieć, ale za to w czwartek spotkanie z mamą :-)

reklama
Z tym podglądaniem to tez nie ma co przesadzać - bo sa to fale radiowe i dziecko słyszy to tak jak my przejeżdżające całe metro - nie jest to zbyt przyjemne, więc nie ma co dzieciątka narażać na hałasy póki co jesli nei ma takiej konieczności :)

Do góry