Ja mam trochę inne zdanie... Jeszcze nie jestem pewna jak nazwę swoją dziewczynkę, ale od dziecka uwielbiałam imię Maja (imię mojej jedynej przyjaciółki od przedszkola aż do dziś) i Zuzanna. Zawsze mówiłam, że moja córka będzie miała na imię Maja a teraz co? To prawda, że jest ich sporo ostatnio ale czy dlatego, że jest akurat teraz popularna i pojawia się w jakiś rankingach to mam ją nazwać imieniem które mi się nie podoba??
absolutnie nie, tylko tyle ze szkoda ze zrobil sie taki nalot na 10 imion i przy nizu demograficznym wyjdzie ze co drugie, co piate dziecko ma tak samo na imie :/ no i tu jest troche szkoda bo spowszednieja- ja w LO, w klasie, mialam 5 magd, 5kas, 4ole, 4marty, nawet 2izy, wiec poprostu szkoda ze niektore piekne imiona powszednieja i przestaja byc wyjatkowe
ja o Hani zawsze marzylam bo to imie mojej babci, poza tym uwielbiam imiona z okresu II WS (czasami w poszukiwaniu nadchnienia ogladam sobie strone muzeum powstania warszawskiego
u mnie premnentny brak czasu, do tego Mały się rozchorował-od środy ma wysoką temperaturę i bardzo kaszle-M był już z nim 2 razy u pediatry i wg. lekarki wszystko jest ok, mamy podawać leki na gorączkę i robić inhalacje z pulmicortu i berodualu
mimo leków gorączka nadal jest, teraz np miał 39,2.. lekarka niby dała receptę na antybiotyk, ale mówi, że jej zdaniem na pewno już choroba się kończy i nie warto dawać.. M pojechał teraz go jednak kupić, bo jak widzę moje słaniające się dziecko, to mnie serce boli.. w nocy spałam może ze 2 godziny, wykończona jestem...
chyba najlepszym lekarstwem, ktore napewno nie zaszkodzi jej popristu czosnek, ja pamietam od malego bylam tym faszerowana co zime- malutki kawalek chleba 3x3cm, maslo i zabek czornku w plasterkach (mniej smierdzi i nie szczypie tak bardzo) po 3dniach kuracji zazwyczaj byla duza poprawa...no i babcia mi zawsze plecy i stopy spirytusem/amolem smarowala- potem czapka na glowe, welniany sweter i skarpety i spac- pocilam sie niemilosiernie, ale faktycznie zazwyczaj zimowe chorobska w 3dni mijaly
cwietka ja też nie lubię tłumów w kinie z popcornem a jeszcze wkurzają mnie ludzie siedzący obok mnie i komentujący film na całe kino że niby są zabawni :S dlatego chodzimy już po nawale tłumów
IzaV nie chcę Cię załamywać ale jest taka jedna strona gdzie koleś prowadzi ranking nadawanych imion w Warszawie od lipca 2004 i tam Hania jest na 10 miejscu z liczbą urodzonych Hani od tego 2004 961
aleksandral niektórym nie przeszkadza że imię się czesto powtarza, ale ja osobiście wolę żeby moje dziecko miało mniej spotykane imię choćby po to że jak będę wołać na placu zabaw to pięć dziewczynek mi się nie odwróci, ale jak kto lubi.. ja z tego względu zrezygnowałam z Zosi
ale czasami niektore filmy traca na wartosci wizualnej jak sie je obejrzy w domu- zycie Pi, powinno byc obowiazkowo obejrzane w 3D- widzialam tylko zapowiedz 3D, a nie caly film, i cholercia powiem wam ze obraz 3D byl tak niesamowity ze wlasciwie brakuje slow zeby to opisac piekne otego filmu...albo nawet filmy normalne tylko w duza dawka efektow specjalnych, mysle ze tez warto obejrzeć w kinie- ale oczywiscie, co kto lubi- ja uwielniam, ale chodze bardzo rzadko, wiem co trace nie idac do kina, ale zazwyczaj mam strasznego lenia i niestety duuuuuzy tv w domu i faceta ktory sciaga min 10filmow tygodniowo hehe
wiem ze
hania zaczyna byc bardzo popularna, ale ja sobie powiedzialam ze bede omijac imiona z pierwszej 5tki
jak jest gdziej na 8 czy 10 miejscu to jeszcze przejdzie hehe
ja z zosi zrezygnowalam bo znajomi wlasnie nazwali tak swoja corke, i mysle ze to w sumie glupi powod, bo przeciez znajomymi jestesmy teraz, a przeciez za 5,10,15 lat nie wiadomo jak sie nasze losy potocza i byc moze rezygnujemy z mienia a za rok juz znajomi nie beda juz z nami tak blisko, zeby te same imiona dzieci "przeszkadzaly"
Maciejkaa to lepiej przejdź się do lekarza zapytaj :-(
któraś znowu pytała o linki do ćwiczeń
10 minute prenatal pilates part 1 - YouTube
Ćwiczenia dla kobiet w ciąży - zestaw 1 - YouTube
marzycielka ja mam "Oczekiwanie. Wszystko, co musisz wiedzieć o ciąży i porodzie" (A. McGrail, D. Metland), dostałam na Święta
Polecam, jest w niej chyba wszystko, co trzeba wiedzieć, opisane tydzień po tygodniu.
dziewczyny- zalozmy nowe watki
1. cwiczenia dla ciezarowek
2.ksiazki (ebooki, poradniki i inne linki do ciekawych artykulow, stron, poradnikow dot ciazy)
nigdy nie doszukamy sie linkow jak bedziemy ich potrzebowac za miesiac lub dwa