reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Jeszcze nie wychodziłam.
Kurcze, a wygląda tak przyjemnie:dry: muszę iść do fryzjera z chłopakami, więc spacer mnie nie ominie.

Powiem Wam, że po takich porankach jak dziś zastanawiam się czy byłam przy zdrowych zmysłach decydując się na trzecie dziecko:sorry2: od rana wrzeszczą, kłócą się, biją, jeść nie chcą, lekarstwa też nie wezmą. Za karę siedzą teraz w pokojach a ja mam 10 minut spokoju.

IzaV ślicznie te spódniczki:-) Ja bym do tego zrobiła jeszcze jakieś proste bawełniane koszulki z krótkim rękawem lub na ramiączkach, taki zestawik:sorry2:

Witam wszystkich po dłużej przerwie :)

Mam nieśmiałe pytanie, USG genetyczne jest transwaginalne czy robione z zewnątrz?

vinverde, ja mialam genetyczne robione w 14tc i bylo robione przez powloki brzuszne. Jednakze w 12tc mialam waginalnie, bo maluszka jeszcze nie bylo widac (mam tylozgiecie). To zalezy tez w jakim tygodniu ciazy chcesz isc na genetyczne:tak:Im pozniej tym wieksza szansa na USG brzuszne.

Dzień dobry, u mnie też pogoda iście wiosenna - właśnie zaczął padać śnieg!
Ale nic to, idę na spacer z kijkami, dziecko trzeba dotlenić.

cwietka o fascynacji mojego męża nazwą Wałbrzych pisałam już kiedyś na wątku z imionami. A te bułeczki to laskiaispullat, tylko że w bardziej szwedzkiej wersji. W Szwecji zawsze w tych bułeczkach jest masa migdałowa, w Finlandii są dwie wersje z masą migdałową lub z dżemem.
Ja marzę o prawdziwych pączkach z różą takich bez kardamonu :no:

IzaV fajne kiecki, ale jak dziewczyny wspomniały cena może trochę wysoka i to nie tylko w Polsce. Chociaż wszystko zależy od grupy docelowej i planu marketingowego (czy bardziej nastawiasz się na znalezienie niszy czy na ilość). Jeżeli myślisz o sklepach (ilość) to cena raczej będzie musiała się obniżyć (niewiele sklepów będzie w stanie sprzedawać kiecki za 80€, żeby mieć swój profit), chyba że celujesz w sklepy i klientów high-end, lecz przy stosunkowo nowej firmie negocjacja ceny może być trudna. Zrób sobie najpierw analize SWOT firmy i produktu, a potem marketing mix, najprostszy używając 4P (price, product, promotion, place).

Sisha, Izka
Zależy, który lekarz liczy te tygodnie.
Jestem zapisana na 23.02 i według jednego lekarza to już 14tc, a według drugiego maluszek jest mały, więc uważa, że to będzie koniec 12go, początek 13go. Szukałam daty, żeby według obydwu wyliczeń załapać się między 11 a 14.

Problem polega na tym, że żaden z tych lekarzy nie przyjmuje w sobotę, a to USG chcę zrobić w sobotę, ze względu by mój ukochany mógł w nim uczestniczyć. Zadzwoniłam więc do LuxMedu, znalazłam dobrego lekarza i zapisałam się do niego na USG, ale na skierowaniu nie było napisane, czy to USG zew. czy wew., więc miałam dylemat co podać zapisując się na wizytę.

Czy jeśli jest to USG przez powłoki brzuszne to muszę się jakoś przygotować, np wypić trochę więcej przed badaniem?

Dziewczyny, witam znad miski :/

Ustawiłam wczoraj suwaka, ale mi się nie wyświetla :/ Nie wiem co jest, poproszę męża żeby w tym poszperał jak wróci z pracy więc cierpliwości :-D

Pogoda rzeczywiście słoneczna, aż chce się wyjść i zza okna wcale nie wygląda na zimno :-D

IzaV czy ja wiem czy cena za takie cudo jest aż taka wysoka? Fakt, dziecko się zaraz usmaruje, zahaczy itp, ale może ja tak mówię, bo mam słabość do ubrań a przede wszystkim do spódniczek i sukienek :)

Wczoraj po godzinie siedzenia ból mi minął ale dziś znów o tej samej porze wrócił :-( teraz jest znowu dobrze. Tzn czasem mnie zakłuje. Na szczęście jutro wizyta więc się zapytam dlaczego tak się dzieje eh

reklama
Hej dziewczyny:)
Dzis mam wizyte u lekarza i strasznie jestem ciekawa ile moj maluszek urósł od poprzedniej wizyty. Ciekawe czy tym razem tez bede\zie to USG dopochwowe czy juz przez brzuszek:-)

Do góry