reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

sisha zwrocilam ci uwage, bo post dotyczyl mnie bezposrednio, ale nie musisz teraz obracac naszej dyskusji w taki ironizujacy sposob, wystarczylo napisac, sry nie doczytalam posta i byloby po problemie.

reklama
ja przełożonemu jeszcze nie powiedzialam o ciązy, bo jest w innym mieście, a aktualnie na urlopie...nie chcę tego przez telefon robić... no chybaże będę musiała...Ja po wizycie i relacja w odpowiednim miejscu ;-)

Sisha - też uważam ze wczesne ruchy są możliwe. podręcznikowe ciążę to rzadkie zjawisko. Sama się przekonasz ze internet i książki to jedno a natura to drugie :-) może też poczujesz niedługo ruchy to wierzysz wtedy. Iza - mega ci zazdroszczę tych ruchów. Tak na nie już czekam ..Co do kosmetyków to mnie nigdy nic nie uczula. Mój synek to po mnie odziedziczył chyba bo też żaden kosmetyk ani proszek czy płyn ani żaden pokarm go nie uczulalo a przy kamieniu jadłam totalnie wszystko :-D

odnośnie ruchów dzieciątka, to w I ciąży poczułam jakoś koło 18 tygodnia, mimo, że do szczuplaków nie należę.. teraz od czasu do czasu mam wrażenie, że czuję dzidzię, choć wiem, ze to mało realne

cwietka ten olej ze słodkich migdałów do smarowania brzucha p/rozstępom??

zaczarowana ja dziś też zrobiłam coś dla siebie, byłąm u fryzjera i ścięłam chyba z 15 cm włosia :-D

margo ja też bym chciała, żeby póki co jak najmniej osób wiedziało o ciąży, ale to chyba nierealne..

Co do uczulen.. Posmarowalam piersi rano Vichy przeciwko rozstepom i teraz znow skora mnie swedzi. Wydaje mi sie, ze wysypka znow sie rozszerza. Ehhh.. Ja chyba nic nie moge brac.. Rzuce tym wszystkim w kat, a rozstepy pewnie i tak beda u mnie, nawet jesli bede je smarowac drogimi kremami..:-(

Ja bardzo lubię oliwke Johnsona ale ta z babelkami hehe natłuszcza skórę ale nie jest ona wciąż klejąca i tłusta jak to po oliwie. Nie tłusci też ubrań dlatego jest fajna też dla niemowląt :-) uwielbiam :-)

Ewcik - raczej żeby natłuścić. Choć na stronach, gdzie ją można kupić piszą, że bla, bla dobra dla kobiet w ciąży, bo zapobiega rozstępom. Natłuszcza super, jest w 100% naturalna i nie śmierdzi, więc jak ktoś lubi tłuste mazidła i chce się oliwkami smarować, to polecam ją, a nie kupne oliwki dla dzieci, bo w nich jest przede wszystkim parafina, a ta natłuszcza tylko "z zewnątrz" - jak się zmyje, zetrze, to skóra dalej jest sucha.
W pierwszej ciąży używałam i byłam super zadowolona. Teraz jeszcze nie nabyłam, ale mnie jakieś lenistwo pielęgnacyjne ogarnęło, więc pewnie niedługo mnie pokarze jakimiś rozstępami :baffled:

Sisha - jak Cię wszystkie balsamy uczulają, to może też spróbuj jakiejś naturalnej oliwy. Przynajmniej jak się do skóry nie nada, to nie wyrzucisz, tylko do sałatki dolejesz :-D

Właśnie się obudziałam. Nie lubię spać w dzień, bo się potem czuje rozbita. Zaraz po Smroda trzeba jechać. Jak mi dzisiaj w nocy znów takie akcje z budzeniem urządzi, to ze skóry obedrę :angry:

Rozstępy.. kurcze ja w pierwszej ciąży prawie się nie smarowałam i nie miałam ani jednego rozstępu, a wdrugiej dbałam od początku a na koniec ich nie uniknęłam bo miałam tak gigantyczny brzuch żenic nie pomogło, mimo że przytyłam mniej...:-) Teraz smaruję się profilaktycznie czymś z DAX-u i zobaczymy, ale przy stanie mojego brzucha po poprzedniej ciąży i tak nie wiele mi pomoże bo na plażę bez tankini nie wyjdę, nawet po tylu latach...:-)
ewcik, 15 cm, ?, chyba bym umarła żeby mi tyle mogli obciąć.. ja daję sobie najwyżej 1,5 cm obciąć z bólem serca... :-)

Odnośnie ruchów, fajna ankietkahttp://www.rodzinko.pl/wszystko-o-c...dniu-ci-y-poczu-pierwsze-ruchy-dziecka-3.html
Cwietka, coś małą bierze , jakieś przeziębienie, czy marudna bo ma gorszy dzień?:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zaczarowana u mnie po ciąży też praktycznie wcale rozstępów i boję się ze tym razem będzie gorzej bo ponoć w 2 ciąży brzuch jest większy :nerd:

Cwietka mój mały też budzi się w nocy i nie śpi czasem po kilka godzin. Dobrze ze choć w dzień możesz odespać..

Do góry