reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry Kochane!

Witam wszystkie nowe Mamusie :)

Ja znów od 5.30 przytulam się z kibelkiem, mam nadzieję, że już niedługo mi to zajmie i położę się dalej spać :)

Wczoraj była tutaj taaaaaka cisza, że nie mogłam wyjść z podziwu. Miałam wyjątkowo mało do nadrobienia :)

Za wszystkie mamusie, które mają dziś wizytę zaciskam kciuki i czekam na relacje o Waszych maluszkach :)

Do później!

reklama
toska, witaj wsrod sierpniowek:-)Mam nadzieje, ze bedzie miec czas na udzielanie sie:tak: Kazda nowa, swieza krew jest cenna:-)
kiciabp, dzieki za pocieszenie:-)Juz myslalam, ze to tylko mi wyszly juz pierwsze rozstepy, co moim zdaniem i tak jest za szybko.. Przeciez to dopiero 13/14 tydzien..:-(
Co do klucia pochwy - ja tez to mam i teraz coraz czesciej. Tak jakby mnie szyjka macicy w srodku kula. Czasami to boli tak jakby ktos mi prawdziwa igle do pochwy wkladal.. Ciekawe skad ten bol?

Trzymam kciuki za wizytujace (Loleczke i domi)

mejdia, Te "rozstepy" okazaly sie reakcja alergiczna na oliwke Johsons baby (z gory nie polecam, no chyba, ze ktos nie ma wrazliwej skory). Moge sie jednak pochwalic rozstepami na udach:-)Sa male, czerwone, ale juz widoczne. Zobaczymy jak beda wielkie pod koniec ciazy. Oby tylko nie rozciagly sie do kostek:-D Ja kupilam dzisiaj Vichy przeciwko rozstepom, ciekawe czy pomoze..:confused:

Witam nowe sierpniowki..:-)

Sisha wszystkie dzieci jakie znam były na j&j uczulone :tak: ta firma na pewno nie utrzymuje sie na rynku dzięki kosmetykom dla dzieci zresztą ja tez sie na nią okazałam uczulona jak właśnie przyjaciółka dostała w szpitalu wyprawkę j&j i potem mi ją dała ;]
Sisha moja inna przyjaciółka ostatnio oglądała program dla ciężarówek jakiś i właśnie mówili o tych kremach na rozstępy też, że te kremy wcale nie muszą pomagać, że w sumie nie robią nic innego niż zwykłe balsamy. Chodzi po prostu o to żeby skóra była nawilżona cały czas a do tego najlepsza jest oliwka nasza polska bambino a nie jakieś tam j&j :)

Nowe sierpnióweczki także witam :)

Multimama super, że wszystko w porządku i dobrze, że taka mała rozbieżność we wzroście nie to co u mnie

Loleczka i domi trzymammmm mocno trzymam :tak:

Ostatnia edycja:
zienia.mi, oddalabym wszystko za oliwke Bambino, ale tu gdzie mieszkam nie ma jej. Jest tylko Johnsons baby, albo w aptece oliwki z eksportu, ktore w wiekszosci sa drogie.. Wiem, ze tu nie chodzi nawet o rodzaj kremu czy oliwki. Wazne, zeby skora byla caly czas nawilzona, zeby lepiej sie rozciagala. Ja kupilam Vichy, bo ten krem jest przeciwko rozstepom, ale tez tym istniejacym. Zobaczymy czy pomoze..:-)

hej dziewuszki:-)

wpadłam Wam życzyć miłego dzionka... coś jakoś nie mam mocy na pisanie i weny hehe

co do kosmetyków Johnsona, to nie polecam, faktycznie uczulają, jedynie fajny jest szampon dla dzieci ten żółty No More Tears :tak:
a jak już mowa o uczuleniach, to uważajcie na proszek Lovella, też bardzo lubi uczulać

trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizytki:tak:

iza jak się czujesz??plamienie się już nie pojawiło? kiedy teraz wizyta?

Kiedyś pewna alergolog powiedziała nam, że kosmetyki J&J produkowane są na rynek zachodni i że kosmetyki te nie sprawdzają się w naszych realiach. W sumie to zupełnie nie wiem co to ma do rzeczy... w każdym razie taką opinię słyszałam.

A na rozstępy jak ktoś ma suchą skórę to obawiam się, że oliwka nie wystarczy. Ode mnie tylko taka mała uwaga: brzuch smarowałam namiętnie i nie mam ani jednego rozstępu, smarowałam nogi i też w miarę OK (nie licząc spękanych łydek tuż pod kolanami, w 6 miesiącu pojechaliśmy nad morze - 500 km bez klimatyzacji w upał, podczas drogi spuchłam jak balon, kostek nie było widać, wtedy mi rozsiało rozstępy na łydkach), ale zapomniałam o DUPSKU - teraz mam pośladki jak zebra. Brrrr Także dziewczyny, nie zapominamy o tyłeczkach.

Cześć!Witam nową mamusię!kiciabp tak,moje maluchy pojawiły się bez pomocy z zewnątrz:-)zenia.mi co chodzi o te rozmiary maluszków to za bardzo się nie przejmuj bo widziałam wczoraj jak lekarz ich mierzył i na prawdę wystarczy milimetrowy błąd a to już jest kilka dni różnicy.Poczekaj na kolejne usg i bądz dobrej myśli:-)

reklama
Ja polecam zwykłą oliwę z oliwek. (pewna Włoszka sprzedała mi kiedyś ten patent:cool2:). Nie wiem czy dzięki niej czy dobre mam geny ale udało mi się dwie ciąże wytrwać bez rozstępów. Czasami też stosowałam Mustellę ale nie tak regularnie ak oliwę:-D

Do góry