reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Loleczka ja też mam długie cykle około 32-33 dni :)
No to moze jednak termin porodu bedzie podobny, bo ja tez mam takie cykle:-)

ja tylko mam zgagę że aż w piersiach boli ,macie może jakieś sprawdzone sposoby na nią!????????
Renni, picie mleka, a w skrajnych przypadkach jadłam bułkę tartą:szok:;-) No ale niestety przy końcówce ciązy tak mi dziec na żołądek chyba naciskał, że wszystko mi podchodzilo i malo co wówczas pomagalo... jadłam więc te bułke tartą i na chwile był spokój:cool2:

reklama
właśnie sobie obliczyłam średnią z 5 cykli i wyszło mi 35 dni!! :szok: no to fakt mimo pęcherzyka na 7 tydzień dzidzia może mieć zaledwie 4 tygodnie, ale jak we wszelkich kalkulatorach owulacyjnych wpiszę ostatnią @ i sprawdzę dni płodne to biorąc pod uwagę dwie noce kiedy mogłam zajść w ciążę (bo wtedy akurat było na golasa) to ni w ząb nie są to dni płodne :no: więc albo mam pokopane cykle albo superhiper żywotne plemniki na mój mąż :-p

Witam dziewczyny
Dziś ponownie robiłam test i tym razem dwie mocne czerwone krechy - za tydzien okaze sie czy cos juz widac
Zgaga, mdłości i wogóle wszystko ... nie wiem o to znaczy ... w pierwszej ciązy nie miałam żadnych przypadłości, na razie póki co mdłości mnie nie męczą zobaczymy później
Laski trzymam kciuki za wizyty i te nasze fasolinki małe i ... mam nadzieje, ze z dnia na dzien bedzie nas przybywac i tematy beda sie rozwijac bo poki co to cisza u nas :)

właśnie sobie obliczyłam średnią z 5 cykli i wyszło mi 35 dni!! :szok: no to fakt mimo pęcherzyka na 7 tydzień dzidzia może mieć zaledwie 4 tygodnie, ale jak we wszelkich kalkulatorach owulacyjnych wpiszę ostatnią @ i sprawdzę dni płodne to biorąc pod uwagę dwie noce kiedy mogłam zajść w ciążę (bo wtedy akurat było na golasa) to ni w ząb nie są to dni płodne :no: więc albo mam pokopane cykle albo superhiper żywotne plemniki na mój mąż :-p
...albo jednak organizm zrobił Ci w tym cyklu psikusa i owulacja była szybciej...:-p

Witam dziewczyny
Dziś ponownie robiłam test i tym razem dwie mocne czerwone krechy - za tydzien okaze sie czy cos juz widac
Zgaga, mdłości i wogóle wszystko ... nie wiem o to znaczy ... w pierwszej ciązy nie miałam żadnych przypadłości, na razie póki co mdłości mnie nie męczą zobaczymy później

podobno kazda ciąza inna, więc i dolegliwości moga być różne...:cool2:

Laski trzymam kciuki za wizyty i te nasze fasolinki małe i ... mam nadzieje, ze z dnia na dzien bedzie nas przybywac i tematy beda sie rozwijac bo poki co to cisza u nas :)

też mam taką nadzieję:-D

Witam Was,

Biorę sobie grzecznie dupka i kw. foliowy. Wynik wczorajszej bety to 381,2 mIU/ml (czyli 4/5 tydzień).
Mimo tego wyniku lekarz kazał się pokazać 19.12, żeby zobaczyć czy już się pokazał pęcherzyk :) co ma byc to będzie.

Agniś - gratulacje serduszka!

Cześć dziewczyny :)
Po 3 latach starań z moim mężusiem mogę wkońcu się do Was dołączyć;)
ostatni okres miałam 02-11 , do dzis miesiączki brak :) 4-12 zrobiłam test pozytywny... drugi tez pozytywny....
Jakoś nie dowierzam i 07-11 poszłam na bhcg i wyszła 2064. To chyba dobry poziom ?? dziś ide na wizytę do ginekologa i sama się zastanawiam czy coś będzie już widać.... nie mogę sie doczekać i w sumie jakoś w to nie moge uwierzyć, po tak długim okresie starania...
Termin wychodzi na ok 10-sierpnia :)
Jeśli chodzi o objawy to bardzo bolom mnie piersi już od 3 tygodni, co chwilę gonię do WC, boli mnie podbrzusze. Poza tym nie mam mdłości jak na razie z czego się ciesze :)
Pozdrawiam Was serdecznie odezwę się po badaniu ob wszystko było oki :) To będzie moje pierwsze maleństwo :)

reklama
Dziewczyny, ja zaraz przejde chyba zalamanie nerwowe. Biore ten duphaston i co? Znowu mam plamienia, mimo wszystko! Dlaczego tak sie dzieje? Co jeszcze mozna zrobic?

Do góry