reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziekuje, dziewczyny, za otuche. Mozna dalej wyczekiwac malenstwa w spokoju. Loleczka, dziewczyny zachwalaja *spam*, trzymam kciuki, zeby Ci pomogl. Dbaj o siebie! Agnis, koniecznie zdaj relacje z usg!

reklama
hej.
A ja czekam i czekam okresu nie widać, na trzech testach dwie kreski więc może jednak :) 20 wizyta to się okaże. Ciekawe czy serducho bedzie widac, to bedzie hyba 6 tydzien :/
Katherine ja miałam w pierwszej ciązy też takie plamienie brązowe - ale to nie było nic takiego.
A dziewczynki jak myślicie ? Jak nasze dzieciątka będące już na tym świecie zaakkceptują drugie maleństwo ? ja sama się obawiam jak ja będe się zachowywać. Moja mała ma 3 latka i świata poza nią nie widzę ;)

Co tu taka cisza ??? Wstawać śpichy !!

Ostatnia edycja:
Madziaren Ty juz na żaden@ nie czekj...teraz trzeba wyglądac serduszka bijacego:-)

a co do pojawienia sie rodzeństwa, no cóż...jeszcze parę dni temu zastanawiałam się jak to będzie tak jak Ty teraz... synek równiez jest moim oczkiem w głowie, ale podobno gdy pojawia sie kolejne dziecko to ta miłość się mnoży a nie dzieli:tak: i faktem jest, że z każdym dniem przyzwyczajam się do tej myśli i mam nadzieje, że ta miłośc równiez będzie z każdym dniem wzrastać:tak: dobrze, że na to wszystko mamy jeszcze czas:-) na pewno wszystko się ułoży:-)

...wróciłam z synkiem od lekarza, tzn. ja do pracy a on do domku... gardlo zawalone i jakies szmery w płuchach chyba:eek: no nie spodziewałam się, że to aż tak... dostal antybiotyk i syropek na kaszel i kropelki powstrzymujące kaszel na noc:cool2: a najlepsze jest to, że lekarz powiedział, żeby nadal na dwór wychodzic jak gorączki nie ma (bo nie ma akurat):cool2:

Witajcie mamuśki! Piszę do Was już trzeci raz, chyba administratorzy długo zastanawiają się nad publikacją postów od świeżutkich użytkowniczek :) Dziś kończę 24 lata. We wrześniu straciłam w 7 tygodniu tzw "ciążę biochemiczną". Wszystko było nie tak, za niska beta, zero objawów no i brak pęcherzyka na USG. Lekarz powiedział, że przyczyną była najprawdopodobniej wada genetyczna jajeczka lub plemnika...
Minęło mało czasu, nie sądziłam nawet, że przyczyną spóźniającego się @ jest taka niespodzianka :) W zeszłym tygodniu zrobiłam 3 testy - na każdym 2 kreski. Wczoraj byłam na pierwszym USG. Widać pęcherzyk 8,5mm, jeszcze nie widać zarodka, ale w poniedziałek idę kolejny raz i wtedy mam nadzieję już usłyszeć serduszko :-) Wg OM jestem w 7/8 tygodniu, ale lekarzowi wygląda to dopiero na 6. Trzymam kciuki za Was i wasze fasolki :)

Witam dziewczyny jak wkleić suwaczek bo nie daje rady.Loleczka to moje 2 dziecko mam corke 6 lat skonczy w styczniu . Wczoraj lekarz zaproponował mi badania prenatalne w 11 tygodniu ze względu na mój wiek , chyba je zrobie. Jakoś bardziej sie teraz denerwuje nic za 1 razem . Dzisiaj byłam na badaniach krew i mocz , następna wizyte mam 31 grudnia ,fajny sylwester bedzie w tym roku:-)

Kasiasza, bardzo fajnie, ze lekarz zaproponował Ci badania prenatalne- rozumiem, ze z racji wieku są za free?? Tez bym chciała, ale niestety jeszcze sie nie kwalifikuję... a szkoda, bo poprzednim razem załapałam się na bezpłatne takie badania i były dla kobitek do 35 rż:tak: a musze przyznać, że jak robiłam te badania, to mieli lepszy sprzęt i mam śliczne zdjęcie z tego badania:-)

Co do suwaczka, to trzeba sobie go najpierw stworzyć, a następnie wejść w ustawienia swojego konta- panel uzywtkownika, nastepnie w moje ustawienia i nastepnie "edytuj sygnaturę". Tam kliknąć taki znaczek ziemi ze spinaczem:-p i w miejsce url skopiować adres do suwaczka i chyba tyle:cool2:

No i nie mogłam się powstrzymać...:-p zdjęcie z usg prenatalnego cos koło 11 tygodnia...
11 tydzień.jpg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Ja dzis mialam wizyte z pielegniarka haha, zmierzyla cisnienie i zwazyla mnie, zaproponowala szczepionke przeciw grypie, podala nr tel pod ktory dzwonic w razie niepokojacych objawow, wypelnila aplikacje o zwolnienie z oplat za leki i dentyste (w uk za darmo do pierwszego roku zycia dziecka) i powiedziala, ze polozna skontaktuje sie ze mna w ciagu 2 tyg zeby umowic sie na wizyte z badaniem moczu (!) i podczas wizyty umowi mnie dopiero na pierwszy skan!!!!!!! Ciekawe czy zdaza mi go zrobic do konca pierwszego trymestru!? Smiechu warte... Z jednej strony fajnie, ze wszystko podaja mi na tacy (polozna moze przychodzic do domu jesli tak zdecyduje) a z drugiej calkowicie przejmuja kontrole nad tym co i kiedy wiem na temat mojego zdrowia i zdrowia dziecka..hmmm.. Np. Powiedzialam jej o plamieniu ktore mialam takie samo i mniej wiecej w tym samym czasie co Kathrinne, to powiedziala, ze i tak nie zrobiliby badan tylko kazali czekac tydzien lub 2 az ciaza bedzie starsza, bo w tak wczesnej jak ma sie stac cos niedobrego to i tak sie stanie i nic na to nie poradza...  Dziwne, co?

A z drugiej stronyjesli wszystko jest ok to tu oferuja tylko 2 skany, w pierwszym trym i 20 tyg, jak patrze na ten skan z 11 tyg to nie dziwie sie, ze chca kobieta pokazac dziecko a nie tylko pecherzyk!! :D

Zdjęcie boskie już się nie mogę doczekać . Z moja zosia miałam też płytki z usg fajna pamiątka . Wieczorem walczę z suwaczkiem

Zdjecie kapitalne! Chociaz powiem Wam, ze ja wczoraj naprawde duzo widzialam, serduszko bylo bez dwoch zdan i widac, ze to dziecko. Jednak na ekranie widac duzo wiecej, niz na wydruku.

reklama
czesc dziewczyny w koncu chyba mogę przenies sie do mamus:) wczoraj zrobiłam betę i jest!!!!! w 10dpt mam 119 jutro ide sprawdzic przyrost dzwoniłam do lekarza i powiedział że gratuluję wiec po cichutku sie cieszę:)

Do góry