reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Margo - a Ty chcesz mieć mdłości do końca ciąży? :-D Mdłości zwykle mijają po 3 miesiącu więc to raczej normalne, że robią się słabsze. Poza tym jeszcze mogą wrócić, spokojnie :-D

Loleczka - ja o 11 czyli praktycznie razem będziemy miały :-)

reklama
Margo25 ja też tak mam, jak nie mam mdłości i czuję się w miarę ok, to zaczynam te głupawe rozważania, czy aby wszystko jest ok? ale to raczej normalne i najważniejsze to sie nie nakręcać.

HaHa, dzieki kochane :)
Domi "Margo, a Ty chcesz mieć mdłości do końca ciąży?
laugh.gif
" to zadziałało na mnie niczym zimny prysznic ;)

Macie rację, grunt to się nie nakręcać ;) Wizytę mam w piątek więc postaram się spokojnie dotrwać :)

Obyśmy wszystkie tutaj miały tylko takie problemy już do końca ciąży...

Magro - Haha, cieszę się, że pomogło :-) Ja i w tej ciąży i w poprzedniej mam tak, że mdłości raz są, a raz ich nie ma. Czasem przez tydzień mam spokój, a potem wraca ze zdwojoną siłą. Tak po prostu jest i ich brak nie zwiastuje nic złego :tak:

Tak czytam co po niektore czuja juz ruchy dziecka, a ja sie pytam : "jakim cudem?". Te babelki to raczej jelita niz dziecko.. Jak mozna czuc kilkudziesiecio-centymetrowe dziecko? No chyba, ze tylko moja ciaza jest jakas dziwna, bo ja nic nie czuje:-D
Czekam podrecznikowo na 20 tygodnia lub pozniej, wtedy to juz napewno bedzie to, a nie np. jelita.

Sisha - Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży na pewno potrafią odróżnić ruchy dziecka od ruchów jelit :tak: To raczej ciężko pomylić. Faktycznie jest na to dość wcześnie ale myślę, że dziewczyny wiedzą co czują. No i podręczniki swoje, a życie swoje - w książkach jest 20 tc, a ja w pierwszej ciąży czułam koło 16 tc (dziecko, nie jelita:-)). Chociaż podobno czasem można poczuć dopiero po 20 tc

Domi87, zgadzam sie z Toba. Oczywiscie kobiety, ktory rodzily juz wczesniej wyczuwaja ruchy, choc podrecznikowo jest napisane, ze najwczesniej czuje sie w ok. 17 tygodniu ciazy. Bardziej mialam na mysli o pierworodki. Jedna tutaj napisala (nie pamietam nicku, wiem tylko, ze to jej pierwsza ciaza), ze wystarczy sie polozyc i ponaciskac brzuch i czuc ruchy. Wlasnie przed chwila tak zrobilam i tez czuje te slynne babelki, ale to niestety tylko jelita, nie dziecko. Wiec nawoluje do dziewczyn, ktore nie czuja jeszcze ruchow, nie ma czym sie stresowac, poczekajcie jeszcze dwa miesiace, a na pewno poczujecie swoje dziecko:tak:

reklama
No powiem Wam kobietki że brzuch już wystaje,nieważne czy po jedzonku czy nie już jest wypukły,niedługo muszę zamówić spodnie od tego faceta co cwietka zamawiała a i znalazłam takie materiałowe fajne na allegro ale wstawie link na zakupowym.Ja kawkę pije i biorę się zaraz za pisanie historii choroby z kobyłki.Z obiadem poszłam na łatwizne kupiłam pierogi :-)
Loleczka domi kciuki jutro będą zaciśnięte:tak:
little pony a moja córcia z kolei kłóci się że w brzuszku jest siostrzyczka i koniec kropka;-)
Aleksandra straszną masz tą migrene,ja zawsze wystraszona jestem jak mi się z tym wzrokiem coś robi,jeszcze wczoraj akurat mąż na siłowni był a tu kurde mrugam oczami i nie wiem co się dzieje,już mi się płakać chciało jak tylko pomyślałam że za chwilę zacznie się ten ból...:-(Miałaś robioną tomografię głowy?Ja oczywiście nie dopilnowałam tego przed ciążą bo już 1,5 roku było spokoju myślałam że nie wróci i nie zrobiłam tomografii
margo nic się nie martw kobieto mi też mdłości przeszły teraz tylko trzeba czekać na ruchy maleństwa i kolejne usg :-)
Sisha nie jesteś dziwna ja też nic nie czuje oprócz gazów przesuwających się w jelitach :tak: a w pierwszej ciąży maleństwo poczułam jako właśnie bąbelki koło 19-20 tyg także jeszcze troszkę musimy poczekać

Do góry