reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Margo - a Ty chcesz mieć mdłości do końca ciąży? :-D Mdłości zwykle mijają po 3 miesiącu więc to raczej normalne, że robią się słabsze. Poza tym jeszcze mogą wrócić, spokojnie :-D

Loleczka - ja o 11 czyli praktycznie razem będziemy miały :-)

reklama
Margo25 ja też tak mam, jak nie mam mdłości i czuję się w miarę ok, to zaczynam te głupawe rozważania, czy aby wszystko jest ok? ale to raczej normalne i najważniejsze to sie nie nakręcać.

HaHa, dzieki kochane :)
Domi "Margo, a Ty chcesz mieć mdłości do końca ciąży?
laugh.gif
" to zadziałało na mnie niczym zimny prysznic ;)

Macie rację, grunt to się nie nakręcać ;) Wizytę mam w piątek więc postaram się spokojnie dotrwać :)

Obyśmy wszystkie tutaj miały tylko takie problemy już do końca ciąży...

Magro - Haha, cieszę się, że pomogło :-) Ja i w tej ciąży i w poprzedniej mam tak, że mdłości raz są, a raz ich nie ma. Czasem przez tydzień mam spokój, a potem wraca ze zdwojoną siłą. Tak po prostu jest i ich brak nie zwiastuje nic złego :tak:

Tak czytam co po niektore czuja juz ruchy dziecka, a ja sie pytam : "jakim cudem?". Te babelki to raczej jelita niz dziecko.. Jak mozna czuc kilkudziesiecio-centymetrowe dziecko? No chyba, ze tylko moja ciaza jest jakas dziwna, bo ja nic nie czuje:-D
Czekam podrecznikowo na 20 tygodnia lub pozniej, wtedy to juz napewno bedzie to, a nie np. jelita.

Sisha - Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży na pewno potrafią odróżnić ruchy dziecka od ruchów jelit :tak: To raczej ciężko pomylić. Faktycznie jest na to dość wcześnie ale myślę, że dziewczyny wiedzą co czują. No i podręczniki swoje, a życie swoje - w książkach jest 20 tc, a ja w pierwszej ciąży czułam koło 16 tc (dziecko, nie jelita:-)). Chociaż podobno czasem można poczuć dopiero po 20 tc

Domi87, zgadzam sie z Toba. Oczywiscie kobiety, ktory rodzily juz wczesniej wyczuwaja ruchy, choc podrecznikowo jest napisane, ze najwczesniej czuje sie w ok. 17 tygodniu ciazy. Bardziej mialam na mysli o pierworodki. Jedna tutaj napisala (nie pamietam nicku, wiem tylko, ze to jej pierwsza ciaza), ze wystarczy sie polozyc i ponaciskac brzuch i czuc ruchy. Wlasnie przed chwila tak zrobilam i tez czuje te slynne babelki, ale to niestety tylko jelita, nie dziecko. Wiec nawoluje do dziewczyn, ktore nie czuja jeszcze ruchow, nie ma czym sie stresowac, poczekajcie jeszcze dwa miesiace, a na pewno poczujecie swoje dziecko:tak:

reklama
No powiem Wam kobietki że brzuch już wystaje,nieważne czy po jedzonku czy nie już jest wypukły,niedługo muszę zamówić spodnie od tego faceta co cwietka zamawiała a i znalazłam takie materiałowe fajne na allegro ale wstawie link na zakupowym.Ja kawkę pije i biorę się zaraz za pisanie historii choroby z kobyłki.Z obiadem poszłam na łatwizne kupiłam pierogi :-)
Loleczka domi kciuki jutro będą zaciśnięte:tak:
little pony a moja córcia z kolei kłóci się że w brzuszku jest siostrzyczka i koniec kropka;-)
Aleksandra straszną masz tą migrene,ja zawsze wystraszona jestem jak mi się z tym wzrokiem coś robi,jeszcze wczoraj akurat mąż na siłowni był a tu kurde mrugam oczami i nie wiem co się dzieje,już mi się płakać chciało jak tylko pomyślałam że za chwilę zacznie się ten ból...:-(Miałaś robioną tomografię głowy?Ja oczywiście nie dopilnowałam tego przed ciążą bo już 1,5 roku było spokoju myślałam że nie wróci i nie zrobiłam tomografii
margo nic się nie martw kobieto mi też mdłości przeszły teraz tylko trzeba czekać na ruchy maleństwa i kolejne usg :-)
Sisha nie jesteś dziwna ja też nic nie czuje oprócz gazów przesuwających się w jelitach :tak: a w pierwszej ciąży maleństwo poczułam jako właśnie bąbelki koło 19-20 tyg także jeszcze troszkę musimy poczekać

Do góry