reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

cwietka - pierwsze badania są drogie bo jest ich kilka: pełna morfologia, glukoza, toxo IGM, VDRL (kiła), HCV, różyczka IGG, różyczka IGM, HIV - to o chyba te co ja miałam. może Ci zlecić więcej, więc może pogadaj z nim (skoro taki "ludzki" jest), że mimo, iż on odchodzi, to Ty będziesz do niego dalej chodziła prywatnie, bo nie wyobrażasz sobie innego lekarza :) więc niech da Ci skierowanie na jak najwięcej badań na NFZ. Moim zdaniem powinien Ci bez problemu dać.
A na stronie Madfemina masz zakładkę "cennik" i masz ceny badań w klinice u Twojego doktorka:)

reklama
Mnie osobiście byłoby szkoda wydawać tyle kasy na wizyty i na dodatkowe badania. Podziwiam Was. Apropo badań to ja miałam dotychczas zrobiona tylko morfologie..

Dziewczyny, ja rzeczywiście robiłam sporo badań. krew, siku, glukoze, HBs, różyczke, hiv, tsh, gr krwi, toksoplazmoze, elektrolity i jeszcze kilka innych takich jak pisze KTR.
Wyniki mam już online. Wyszło mi zapalenie dróg moczowych :/ myślicie, ze to groźne dla dzidziola?

Margo25 też niestety mam zapalenie :( lekarz mi powiedział, że tak się zdarza, bo moje nerki pracują za dwoje i nie wyrabiają. Dostałam Urosept, Żurawit i mam pić sok żurawinowy. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

AllMe..fajnie masz :) ja dziś mogłabym tylko płakać i płakać bez powodu ;) mam strasznie rozlazły dzień. Odpaliłam sobie film ze ślubu i płakałam ze wzruszenia jak bóbr :-D

dziewczyny witajcie , dawno się nie odzywałam bo jakoś czasu i weny było brak. W poniedziałek mam usg genetyczne i już się bardzo denerwuje, ja z tych co po nocach z nerwów nie spią.Dodatkowo mam bardzo złe wyniki moczu i latam tylko po lekarzach, wyszło mi w badaniu 50 erytrocytów i nie wiadomo dlaczego. Byłam już na usg nerek i pęcherza ale wszystko ok.Dodtakowo w badaniu wyszły mi szczawiany wapnia wiec może jakiś piasek niewidoczny na usg i stąd te erytrocyty. Postaram się teraz pisać i być z Wami na bieżąco. AA mam pytanie : przytyłyście już cos? bo ja nadal nic i wazę z 0,5 kilo mniej niż przed ciążą co mnie trochę martwi bo mam 55 kg przy prawie 170 cm wzrostu

reklama
No właśnie all me, o to samo miałam zapytać?, Pisz, wszystkie się będziemy cieszyć:-)

Madzik, to się powinnaś cieszyć że nie przybyło ci wagi.. Wiem że piszą że w pierwszym trymestrze nie powinno przybyć więcej niż 2,5 - 3 kg. Ale to bardzo indywidualna sprawa... Mi na dzień dzisiejszy przybyło ok 3,5 kg, z czego połowa to chyba moje piersi, błee...:szok: Jeżeli chodzi o wyniki, to nie mam pojęcia, nigdy takiego czegoś nie miałam w moczu.

Ostatnia edycja:
Do góry