reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Uff, IzaV oby to był koniec tych sensacji u Ciebie i żebyś nudziła się do końca ciąży! Podziwiam Cię kobietko i trzymam kciuki za dzidziusia.

Margo to mamy tak samo :-D Czekolado i mięsowstręt hihi. Dziewczyny tu ciągle piszą co dobrego gotują/pieką i też obiecuję sobie, że jak mi miną te paskudne mdłości i wymioty, to będę non stop siedzieć w kuchni i sobie dogadzać kulinarnie :-D

reklama
iza jestem w głebokim szoku że nikt Cie z takimi sensacjami nie zostawil w szpitalu w Polsce nie do pomyslenia!!!! oby teraz juz nic Cie nie atakowało tylko dzidzia:)

za jakie badania tyle kasy? ja naazie miałam tylko mocz morfologie uSR, Crp, kreatynine i jeszcze cosik i to wsio

Nie straszcie, ze badania tyle kosztują :szok: Ja w poniedziałek ide jeszcze na nfz, ale już na następną wizytę idę za swoim ginem, który się na nfz wypiął i badania też będę miała płatne.

IzaV - no to leż i nas już teraz tylko dobrymi wieściami racz :-)

Jedni goście pojechali, teraz na przyjaciół czekamy. Muszę jakiś chleb popełnić, bo na śniadanie nie starczy i przy okazji machnę też naany, bo do sałatki gyros świetnie pasują. Tylko muszę podnieść dupsko i do kuchni iść, a baaardzo mi się nie chce. Najchętniej bym się przytuliła do Idaszy śpiącej na górze albo Małżona, chrapiącego na kanapie w salonie i też zaliczyła drzemeczkę. Może jutro :-D

Kurde Dziewczyny jak tak czytałam o tych waszych pierwszych ruchach to tak wam zaczęłam zazdrościć że wciąż u siebie wysłu****e. Ale nic nie stuka :-(
W którym dokładnie dniu poczułyście ?
Jestem w 12 tygodniu. Dokładnie 11t 2d.

Macieja bo to nie stuka... Położ dłoń na podbrzusze i lekko docisnij..rozluźnij się...i może wtedy poczujesz takie małe jakby "gaziki", albo wyobraz sobie takie wypuszczone powietrze pod woda i to tak jakbys czuła takie mini bombelki..mini pierdki hehe..ja jak ręki nie docisne to tez nie czuje ale wczoraj na usg oglądaliśmy i na 100% to były kopy z piety od malucha...
Także na kanapę, relaks, ręka na podbrzusze i wsłuchaj sie w siebie..może coś poczujesz ;))))

Macieja bo to nie stuka... Położ dłoń na podbrzusze i lekko docisnij..rozluźnij się...i może wtedy poczujesz takie małe jakby "gaziki", albo wyobraz sobie takie wypuszczone powietrze pod woda i to tak jakbys czuła takie mini bombelki..mini pierdki hehe..ja jak ręki nie docisne to tez nie czuje ale wczoraj na usg oglądaliśmy i na 100% to były kopy z piety od malucha...Także na kanapę, relaks, ręka na podbrzusze i wsłuchaj sie w siebie..może coś poczujesz ;))))
A pamiętasz który to był dokładnie tydzień i dzień ?Kładę się co chwilę i słucham i skupiam i nic. Z synkiem pamiętam jak poczułam te słynne babelki. Super uczucie :-D

W tym tygodniu licząc od poniedziałku bo wtedy zaczęłam leżeć na placka...11t i 2-3dni
Mi się trochę śmiać chce bo to uczucie trudno mi jeszcze nazwać ruchami dzidzi, bardziej mi to małe mini pierdki przypomina albo takie zgrzytanie..

Ps newsy z brzucha narazie pozytywne, dzień bez plamien jak narazie :))

Ja poczułam gdzieś w zeszłym tygodniu, czyli po skończonym 12 tygodniu.. Najlepiej czuć jak leżysz na plecach. Tylko że mi się wydaje że jakoś wcześniej poczułam w tej ciąży... W poprzednich było później... Ale teraz już jestem prawie pewna że to jest to..:-)

Cwietka - to zależy jak dużo badań się robi i jakie ceny oferuje laboratorium ;) Podejrzewam, że Margo robiła dużo badań. Ja poprzednio płaciłam ponad 200 zł ale to były pierwsze badania. Teraz lekarz zlecił mi tylko krew i mocz więc zapłaciłam 25 ;-) Ja ze względu na moją niedoczynność tarczycy chodziłam już przed ciążą regularnie na badania krwi i znalazłam najtańsze laboratorium w okolicy(niektóre ceny są o połowę niższe niż w innym laboratorium, do którego wcześniej trafiłam)

Dziewczyny, strasznie szybko te ruchy czujecie, zazdroszczę:tak: Ja w poprzedniej ciąży poczułam po 16 tygodniu, a i tak mi się wydawało, że to było wcześnie. Z tego co wiem to można na nie czekać nawet do 20 tc

reklama
Iza - o to tak jak ja jestem teraz :-) może niedługo poczuje :-) mi się ruchy kojarzą z babelkami. Jakby pękały w brzuchu banki mydlane hehe

Marzycielka - bo ponoc wcześniej w każdej kolejnej ciąży czuć :-D dlatego już tak czekam

Do góry