reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

katherine jak w kolorze kawa z mlekiem, to myślę, że może nie ma co aż tak panikować;-) najbardziej nieciekawe jest plamienie żywo czerwoną krwią i brunatno-brązową

reklama
Witam wszystkie mamy , ja dzisiaj po wizycie u lekarza 5 tydzień i 4 dni zarodek ladnie widoczny :-) Jestem juz mamą prawie 6 letniej Zosi , mieszkam koło piotrkowa . Mam nadzieje ,że jakoś przejde te 9 miesięcy:-)

Ostatnia edycja:
Spanikowalam i pojechalam na Izbe Przyjec. Maz jak myslalam - przerazony, choc ja na zewnatrz kompletnie spokojna. Dostalam Duphaston. I pierwszy raz ujrzalam serduszko dzidziusia :) Juz mi spokojniej.

Witam wszystkie sierpniówki 2013,z przyjemnością dołączam do was. Termin mam na 2/3 sierpnia. Niestety, jeszcze nie mam 100% pewności że urodzę, bo do soboty czekam na powtórne usg bo niestety w prawie 8 tygodniu nie ma akcji serca dziecka, ale zobaczymy.. To moja 3 /nie zupełnie planowana ciąża/:szok:, mam już dwóch synów, 14 i 10 lat. :-) Pozdrawiam , trzymajcie się dziewczyny.

hej dziewczyny podczytuje was troche i postanowilam napisac i sie dolaczyc jak mozna ;))) - oryginalnie 'przychodze od staraczek listopadowych'
:), robilam juz 3 testy ostatni dzis i kazdy pozytywny jeszcze blady ale juz kreseczka druga daje o sobie bardziej znac ;), mam 25 lat to moje 1 dziecko no i wyliczona na kalkulatorze data rozwiazania to ok 20 sierpien, dodam ze ja i maz mamy urodziny w sierpniu takze :) wiec mila niespodzianka! jutro ide do gin. ale tylko po duphaston a taka wizyte juz z prawdziwego zdarzenia mam 21.12 - czy myslicie ze mam szanse cos zobaczyc jesli @byla 12.11 a owu ok 28.11???

pozrawiam

Miciurka, z tego co obliczylam w dniu wizyty to bedzie Twoj 5tc5d, wiec powinnas juz zobaczyc pecherzyk ciazowy. Zarodek moze byc juz widoczny, ale nie musi. Ale juz na 100% ukaze sie w 6, 7 tygodniu. Powodzenia:-)

zaczarowana79, czesto tak jest, ze akcja serca pokazuje sie pozno, szczegolnie jesli masz dlugie cykle i opozniona owulacje. Mysl pozytywnie, na pewno bedzie dobrze.

katherinne, gratuluje zobaczenia serduszka:-)

Katherinne, szkoda, że mnie wieczorem tu nie było, bo moim zdanie jak występuje jakies plamienie to może to byc oznaka za niskiego poziomu progesteronu i wtedy wizyta u lekarza jest niezbedna. Widzę, że poszłaś na IP i baaardzo dobrze. dali duphaston czyli progesteron:tak::tak: dobrze, że juz wszystko oki :-)

Kasiasza witaj!:-) To Twoje pierwsze dzieciątko??

Witaj Zaczarowana! trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku:tak: Przyda nam się tu doświadczona mamusia:-)

Miciur-ka, Ciebie równiez witam! Trudno powiedziec czy juz coś będzie widac kiedy pójdziesz na kolejna wizytę... to zalezy kiedy dosżło do zapłodnienia i jak szybko dzidzia rośnie, ale życzę Ci ,abys już zobaczyła serduszko:tak:

Ale fajnie, że pojawiają się kolejne mamusie:-D w końcu jak przychodze rankiem to jest co czytać;-)

a u mnie się chyba zaczyna... z ledwością dopiąć mogłam dzisiaj dżiny:eek: musiałam zmienić na inne:cool: chyba niektóre ciuchy mogę już schować, bo na razie i tak się nie przydadzą:no: Podobno w kolejnych ciążach szybciej bebzun wychodzi...może coś w tym jest...albo sobie z żarełkiem pofolgowałam...jedno z dwóch:-p

Myslalam, ze na IP beda na mnie krzywo patrzec, stwierdza, ze jestem przewrazliwiona, ale nie, wrecz przeciwnie, spytali, czemu tak pozno. Ale tak sie ciesze, ze wszystko w porzadku!

dobrze, ze trafiłaś na wyrozumiałych lekarzy:tak: no tak to juz z naszą służbą zdrowia, że mimo, że płacimy składki to obawiamy sie korzystać...ale nam teraz nalezy się opieka na najwyższym poziomie... no moze kiedyś tak będzie:cool:

No a u mnie zaczyna się sezon na choróbska :wściekła/y: zaraz idę z synkiem do lekarza, bo ma przeokropny kaszel, no i dzisiaj sie okazalo, że mnie też chwyciło:cool: Chyba sobie stodal kupie i ten syrop *spam* oraz zrobie sobie syrop z cebuli... podobno te rzeczy mozna w ciąży :cool2:

reklama
hejka dziewczyny ,witam wszystkie nowe koleżanki :)
ja dzisiaj idę na usg i zobaczymy co dalej :)
zacarowana 79 a to było Twoje pierwsze usg?a pęcherzyk duży już był?
ale mamy jazdę z tymi pęcherzykami itp.:)
Katherinne dobrze że z dzidzią wszystko oki i serducho już widziałaś :):):)

Do góry