reklama
AleksandraMaria
Fanka BB :)
Ja zawsze testuję farby. nie wiem, może poczekam, może w drugim trymestrze trochę się to wszystko uspokoi.
dzisiaj testowałam krem do twarzy, położyłam małą kropkę na skórze na chwilę, skóra zrobiła się czerwona a po jakimś czasie kropka potroiła swój rozmiar, muszę chyba wybrać się do alergologa. Mam nadzieję, że maluch nie będzie alergikiem, bo mój mąż ma niestety alergie na wszystko.
Franekkimono Moja siostra ma dwie dziewczynki, starsza to istny anioł, grzeczna poukładana, trochę nauczyła sie kłamac jak poszła do przedszkola, za to młoda to wariat, wspina się po meblach, skacze na główkę do łóżeczka, trzeba ciągle pilnować. Ja też marzę o spokojnym dziecku
dzisiaj testowałam krem do twarzy, położyłam małą kropkę na skórze na chwilę, skóra zrobiła się czerwona a po jakimś czasie kropka potroiła swój rozmiar, muszę chyba wybrać się do alergologa. Mam nadzieję, że maluch nie będzie alergikiem, bo mój mąż ma niestety alergie na wszystko.
Franekkimono Moja siostra ma dwie dziewczynki, starsza to istny anioł, grzeczna poukładana, trochę nauczyła sie kłamac jak poszła do przedszkola, za to młoda to wariat, wspina się po meblach, skacze na główkę do łóżeczka, trzeba ciągle pilnować. Ja też marzę o spokojnym dziecku
Ostatnia edycja:
Agata - ja w poprzedniej ciąży nie farbowałam w pierwszym trymestrze, ale wtedy nie było mi to aż takie potrzebne, a różnie piszą więc wolałam zaczekać. Teraz już nie mogłam na siebie patrzeć i tydzień temu farbowałam. Ja polecam L'Oreal Casting - niby to szampon koloryzujący ale u mnie trzyma się prawie jak farba. Osobiście wydaje mi się, że to mówienie o szkodliwości farbowania pochodzi z dawnych czasów, kiedy farby były chemiczne i śmierdzące, teraz jest pełno łagodnych farb, właśnie bez amoniaku. Poza tym to chyba większość kobiet w ciąży jednak włosy farbuje
aleksandral
mgd - ja już tak robię od dawna, polecam
ktr - pomysł z takim porządkiem na liście jest świetny! Dziękujemy! :-)
ktr - pomysł z takim porządkiem na liście jest świetny! Dziękujemy! :-)
Loleczka
Nigdy nie słyszałam, żeby z powodu tego, że ktos w ciąży farbuje wlosy innym kolorem niż zielony, to sprawił, że mimo wszystko wlsoki wyszły zielone... Owszem może pojawić się jakieś uczulenie i wtedy najlepiej zrobić najpierw próbę na malym skrawku skóryJakie macie doświadczenia z farbowaniem włosów w ciąży, chodzi mi głównie o alergie i ewentualne zielone włosy. Ja normalnie nie mam żadnych alergii, ale teraz, jak już pisałam, prawie na wszystko. Wiecie coś na temat farb Biokap Nutrikolor, znalazłam w internetowej aptece jako produkt do skory wrażliwej, kobiet w ciąży i karmiących.
ja wloski już farbowałam, ale szamponem koloryzującym do 24 myć i nic sie nie działo... właśie w weekend znów mnie to czeka a bardzo nie lubię tego robić...
Wiecie co...zaczęłam szukać gabinetu gdzie będę mogła zrobić usg 4d i znalazłam najlepsze jest to, że malutko za taką usługę tylko 150 zł, a do tego bierze tylko wtedy kiedy badanie wyjdzie (rozumiem, że wtedy kiedy widać co ma byc widać) Według gina nalepiej umówić się między 16-20 tyg ciąży i tak też zrobię! Cieszę się jak głupia, bo juz mnie straszono, że u nas takie badanie od 300 zl w górę!
Ps. czy to może być, że mnie już mój mieszkaniec "puka"... mam ostatnio takie dziwne bąbelki, jakby pękały od czasu do czasu...
juz nie pamiętam jak to poprzednio było i od czegos ię zaczęło...
Ostatnia edycja:
Agata_K
Domi, dzięki:-) Też miałam wrażenie, że mogło chodzić o te farby "starego typu". Czyli poszukam jakichś bez amoniaku i powinno być ok.
Ja nie mam na szczęście ani pół siwego włosa, ale mam odrosty, bo jakoś ostatnio malowałam chyba z 1.5 miesiąca przed zajściem w ciążę, więc odrost jest gigantyczny (na brązowych włosach taki rudy odcień miałam). Nie wygląda to jakoś tragicznie, ale bym chciała zmienić kolor na jakiś inny i mnie nosi
Ja nie mam na szczęście ani pół siwego włosa, ale mam odrosty, bo jakoś ostatnio malowałam chyba z 1.5 miesiąca przed zajściem w ciążę, więc odrost jest gigantyczny (na brązowych włosach taki rudy odcień miałam). Nie wygląda to jakoś tragicznie, ale bym chciała zmienić kolor na jakiś inny i mnie nosi
AleksandraMaria
Loleczka zielony to kolor 'umowny' ale np. czasami wychodzi inny odcień ze względu na połączenie substancji zawartych w farbie i naszych szalonych hormonów ;-)
4D za 150 zł to super cena, ja sprawdzałam tutaj i to już nie wygląda tak kolorowo, normalna wizyta z badaniem 4d w prywatnej klinice to koszt ok 200€ ale może warto się wybrać
4D za 150 zł to super cena, ja sprawdzałam tutaj i to już nie wygląda tak kolorowo, normalna wizyta z badaniem 4d w prywatnej klinice to koszt ok 200€ ale może warto się wybrać
Ostatnia edycja:
mgd
ماما كوثر
Ja w pierwszym trymestrze rozjasnialam wlosy i farbowalam farba z amoniakuem
z tym chodzi glownie nie o szkodliwosc dla dziecka ale o to ze amoniak smierdzi i moze powodowac mdlosci
LOLECZKA mozliwe ze puka... Ja tez jakbym cos czula...ale ze stwierdzeniem na 100%poczekam jeszcze z 3 tygodnie tym razem mam lozysko na tylniej scianie wiec mam szanse na wczesniejsza lokalizacje potomka
z tym chodzi glownie nie o szkodliwosc dla dziecka ale o to ze amoniak smierdzi i moze powodowac mdlosci
LOLECZKA mozliwe ze puka... Ja tez jakbym cos czula...ale ze stwierdzeniem na 100%poczekam jeszcze z 3 tygodnie tym razem mam lozysko na tylniej scianie wiec mam szanse na wczesniejsza lokalizacje potomka
franekkimono
Aleksandra moja Lenka jak była niemowlakiem była cudna spała dużo w nocy 2 pobudki na jedzonko w dzień grzeczna nie plakała prawie wogóle jakby dziecka nie było jak gdzieś z nią szliśmy to samo rodzina to nie mogła wyjść z podziwu a i ja nie odczułam nieprzespanych nocy i zawsze byłam wypoczęta za to teraz moja Lenka pokazuje po kim ma charakter uparta jak tatuś i uwielbia wszystkimi rządzić,ostatnio jak byliśmy u znajomych postawiła ich 4 letnią córeczkę do kąta my nawet nie zauważyliśmy,biedne dziecko ze 20 minut stało w kącie po czym Lenka kazała jej wszystkich przepraszać i jej tłumaczyła co źle zrobiła Dlatego mam nadzieje że druga niunia będzie taka grzeczna za niemowlaka jak Lenka no ale tak jak napisałaś to często się sprawdza że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego.
Odnośnie farb to teraz większość bez amoniaku więc nie będzie problemu.
Odnośnie farb to teraz większość bez amoniaku więc nie będzie problemu.
reklama
Madziula 27
Moderatorka
Cześć Laseczki
A ja od rana stoję w kuchni i gotuję obiadek, ale w między czasie czytam wasze posty. Mam do was dość intymne pytanie Czy Wy współżyjecie normalnie czy raczej się wstrzymałyście z seksem do drugiego trymestru. Otóż ja wczoraj wieczorkiem troszkę zaszalałam z mężem i szczerze nigdy się tak koszmarnie nie czułam Strasznie bolała mnie pochwa a nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło :-( Miałyście tak kiedyś ??
Margo25 - jak się cieszę, że pojechałaś do szpitala i że z dzidzią wszystko ok Odpoczywaj jak najwięcej alb skocz na fryteczki. Takiego mi smaka zrobiłaś, aż mam ślinotok.
kiciabp, ja jestem alergikiem i wiem co czujesz bo właśnie mam takie same objawy. Najbardziej bezpieczny środek w ciąży jest wapno pij raz dziennie i zobaczysz jakie są super efekty. Ostatnio kupiłam wapno dla alergików ginekolog mi pozwolił, spróbuj może akurat pomoże.
IzaV, co tam u Ciebie jak się czujesz??Dzwoniłaś może do lekarza??
A ja od rana stoję w kuchni i gotuję obiadek, ale w między czasie czytam wasze posty. Mam do was dość intymne pytanie Czy Wy współżyjecie normalnie czy raczej się wstrzymałyście z seksem do drugiego trymestru. Otóż ja wczoraj wieczorkiem troszkę zaszalałam z mężem i szczerze nigdy się tak koszmarnie nie czułam Strasznie bolała mnie pochwa a nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło :-( Miałyście tak kiedyś ??
Margo25 - jak się cieszę, że pojechałaś do szpitala i że z dzidzią wszystko ok Odpoczywaj jak najwięcej alb skocz na fryteczki. Takiego mi smaka zrobiłaś, aż mam ślinotok.
kiciabp, ja jestem alergikiem i wiem co czujesz bo właśnie mam takie same objawy. Najbardziej bezpieczny środek w ciąży jest wapno pij raz dziennie i zobaczysz jakie są super efekty. Ostatnio kupiłam wapno dla alergików ginekolog mi pozwolił, spróbuj może akurat pomoże.
IzaV, co tam u Ciebie jak się czujesz??Dzwoniłaś może do lekarza??