reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
Agacia - ja mam badanie genetyczne dopiero 28.01 bo mój ginekolog jest teraz na nartach :-) czyli za tydzień będę na początku 15 tyg jakoś. Spokojnie:-)

Chrobek - super nius:) Ja boję się głośno powiedzieć, że nie wymiotuję, bo za każdym razem, jak się komuś pochwalę, to chwilę później lecę do kibelka (siła autosugestii?;)

Ja mam identycznie :-D:-D:-D

A w ogóle to cześć Wam :-) Tyle naprodukowałyście od wczoraj, że z trudem przebrnęłam, ale już mniej więcj wiem o co chodzi

Ktr - lista bardzo fajna i przejrzysta :tak:

Jakie macie doświadczenia z farbowaniem włosów w ciąży, chodzi mi głównie o alergie i ewentualne zielone włosy. Ja normalnie nie mam żadnych alergii, ale teraz, jak już pisałam, prawie na wszystko. Wiecie coś na temat farb Biokap Nutrikolor, znalazłam w internetowej aptece jako produkt do skory wrażliwej, kobiet w ciąży i karmiących.

Kobitki wyluzujmy a nie szukamy dziury w całym,mamy być wsparciem dla siebie.Ja tam jestem człowiek ugodowy i ciężko się ze mną pokłócić,ale jak już ktoś mi podpadnie to długo pamiętam.Ale wiecie nie dość że hormony u nas szaleją to też każda ma inny charakter i temperament do tego słowo pisane jest inaczej odbierane.Wierzę że jakoś się wszystkie powoli dotrzemy.
Dziś od rana sobie myślę jak to będzie fajnie jak malutkie już się wykluje,nie mogę się doczekać,mam nadzieję że będzie grzeczne jak starsza siostra :tak:
Aleksandra ja normalnie farbowałam i wszystko było ok.Teraz też niedługo będe musiała.A może przed farbowaniem zrób test na skórze i zobaczysz czy coś będzie się działo?

AgaciaG84 myślę, że termin 21 luty na genetyczne jest ok, ja miałam teraz 21 stycznia ale miesiączkę ostatnią miałam 25 październik więc prawie miesiąc przed Toba :)

Ktr super, że dbasz o tę listę :) możesz mi tam dopisać, że ciąża druga, lat 25 i termin mam na 1 sierpień wg OM/ a z usg na końcówkę lipca więc kto wieeee :)

Dzien dobry :)

ja to zaczne chyba ignorowac pewne posty bo nie potrzebuje dodatkowego bodzca nerwowego ;)
otóż to!! :-p

Czołem Ciężaróweczki! Margo, bardzo się cieszę że już lepiej, i że nie musiałaś zostawać w szpitalu. Frytki... kiedyś już pisałam że w pierwszej ciąży nie mogłam bez nich żyć, byłam jak narkoman na głodzie jak tylko poczułam ich zapach...:-):-)
Chrobek, teraz już będzie tylko lepiej...Agata, ty już też prawiedrugi trymestr i wszystko się zacznie uspokajać..:-) Tyle z lizusowstwa i wazeliniarstwa:-)

Swoją drogą myślałam że forum jest właśnie po to aby móc się wygadać ze swoich bolączek, tym bardziej że masa tu dziewczyn w pierwszej ciąży które mimo całej wiedzy jaką posiadają, niepokoją się lub są niepewne co się z nimi dzieje.. Ja też mimo trzeciej ciąży wiele się dowiaduję od dziewczyn, na tematy poważne i mniej poważne. :-):-) Jeżeli chodzi o Eldoradzką służbę zdrowia, to każdy wie jak jest, a jakoś świetnie za te nasze składki nie mamy, co widać po ilości ciąż prowadzonych prywatnie...

ŻAdna z nas też nie siedzi na forum 24 na dobę ale raz na jakiś czas zagląda co słychać. Zgadzam się z Mgd, że można do dziewczyn które zniknęły z forum napisać na priv. Ktr, jestem wdzięczna że pociągnęłaś listę mamuś i robisz to rewelacyjnie.:-)

Ja dzisiaj ogarniam rewiry, bo jakoś co posprzątam to znowu jak po tajfunie. Zaraz się biorę za obiad, dzisiaj robię na szybko, Chłopski garnek, ale cały czas myślę o frytkach...:no: Ale mi Margo smaka narobiłaś...

Aleksandra - ja i w poprzedniej ciąży i teraz normalnie farbuję włosy tylko farbami bez amoniaku. Ale myślę, że najlepiej zrobić tak, jak Franekkimono pisze - sprawdzić wcześniej na kawałku skóry. Ja w poprzedniej ciąży miałam na początku problemy z kosmetykami - wszystko mnie uczulało albo podrażniało (mimo, że normalnie nie mam żadnych alergii) i musiałam używać kosmetyków dla dzieci ;) Ale przeszło mi po pierwszym trymestrze:tak:

reklama
Właśnie jak to jest z tym farbowaniem? Naczytałam się jakichś głupot i zgłupiałam totalnie:baffled: Gdzieś tam napisali, że się nie powinno w I trymestrze, no ale w sumie dlaczego? Chyba chodziło o amoniak, ale jeśli się nie mylę jest wiele farb niezawierających amoniaku. Jak Wy się na to zapatrujecie?

U mnie w grę wchodzi tylko farba, bo szampony koloryzujące mi się spłukują po 5 myciach (mam jakieś dziwne włosy chyba)

Ostatnia edycja:
Do góry