reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Loleczka - to wieczorkiem wrzucę, bo zaraz Dzidzior starszy wraca. Może nowy wątek otworzymy, bo przepisy przepdaną w tłoku postów, a tak to łatwiej będzie znaleźć?

Kasia - ja się jednak trochę boję. No i pewnego źródła nie mam :-( A tak małe ilości na porcję dla 2 osób potrzebuję, że nie będę do dostawców jeździć :-D
Ciekawe tylko, co z kawiorem? bo też go lubię w ryż i nori załadować.

reklama
Little Pony witaj :-)

Co do zwolnienia lekarz mi sam zaproponował zwolnienie pytając czy nie chce sobie odpocząć.

All-me spokojnie nie ma się co denerwować.

Co do stron ja często spoglądam na mama zone pl filmiki są świetnie.

Ja dziś posprzątałam mieszkanie :-) wreszcie pierwszy dzień co mi się coś chce, już mi się przykrzy na tym l4

Ja z kolei zazdroszczę tym mamom które śpią sobie do południa i w dzień odpoczywają ..
tak mój mały chodzi do przedszkola ale obecnie ma 2tyg ferii ..
drzemka w dzień odpada bo syn nie śpi już w dzień odkąd skończył roczek.
Też wietrze mu pokój itp. Chodzi spać ok 22 czasem nawet ok 23 i o 5 dzień dobry ..

Maciejkaa kiedyś się odmieni...:-):-):-)
cwietka, zakładaj ten wątek jedzeniowy, jak najbardziej... A jak możesz to wrzuć przepos na te swoje bułeczki z serkiem o których kiedyś pisałaś:-)

Jeszcze troche i oszaleje!! Ciesze się, że we wtorek idę do lekarza.
Po tym szpitalu jestem chyba przewrażliwiona. Cały czas chodzę z wkładką w majtkach i sprawdzam kolor śluzu..jest jego duuuzo a czasami wydaje mi się, że jakby nie byl zupełnie biały tylko trochę ciemniejszy...ale nie wiem czy to już plamienie czy po prostu lekko ciemniejszy śluz,bardziej zółty...już mam takie akcje :szok:
a może to po badaniu? miałam cytologie? mnie lekarz uprzedził że moge sie spodziewać zmiany zabarwienia lub plamień

Little Pony -
Wiecie co? Ja nie jestem w stanie zrozumieć tej "byle jakiej" pracy, bo nigdy w takiej sytuacji nie byłam. Zawód wybrałam sobie sama, już w trakcie studiów robiłam jakieś wolontariaty jako lektorka i wiedziałam, że to jest to, co chcę robić. Potem zaczęłam współpracować uniwerkiem, ale współpraca mnie irytowała i zajęć było mało, więc założyłam działalność i sama sobie jestem szefem. Tak więc zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć sytuacji, że chodzę na 8 godzin do pracy, której nie znoszę. Chyba bym wolała poszukać innej?
zaczęłam swoją prace w czasie studiów aby móc sie jakos utrzymać... pracowałam na infolinii... uwierz mi że można pracować na siłę i "Byle jak" gdy Cie przyciśnie sytuacja :)
obecnie skończyłam studia, moim marzeniem jest zostać policjantkom... nawet podjęłam próbę, zdałam testy, ale jestem w ciąży i musze to odłożyć na potem...

zaczarowana
mój mąż też żołnierz i też wybiera sie na oficerską do Wro na studium roczne. Może nawet w tym roku o ile nie wejdzie ustawa o wymagalności mgr.

Mam też pytanie do doświadczonych mamusiek - czy macie jakieś sposoby na wrażliwość sutków ? No strasznie sie z tym męczę, ciagle mam podrażnione.. Próbowałam już smarować je sudocremem ale nie działa...
nawet w stanbiku Cie bolą? ja tez polecam bepanthen! zdecydowanie
Quincy - nie sudokrem! On wysusza. Kup sobie Bephanten w aptece. To zalecają położne na początku karmienia. Natłuszcza i goi.
ooo to to!

NabAwe - po cytologii albo USG "dowcipnym" plamienia jak najbardziej mogą się zdarzyć

Maciejka - pewnie jeszcze kilka lat i usłyszysz "mamo daj pospać" a na razie bardzo współczuję.
Moje dziecko wprawdzie potrafi się zbudzić o 5 - najczęściej jednak 6-6:30, ale o 20 już śpi wiec jestem happy. W dzień to różnie ...

Cwietka - u mnie na szczęście można dostać świeżą surową rybkę w miarę bez problemu i tak liczę na to, że w dobrych suszarniach powiedzą mi w które dni robią ze świeżej ryby, a w które już z mrożonej, ale jak znam siebie to pewnie skończy się na gadaniu i sushi zjem we wrześniu :-)
Co do kawioru - w tych samych szwedzkich zaleceniach było, że też można

reklama
allme ja mam cały czas taki żółty śluz, ale wiem, że to od infekcji, któą złapałam prze luteinę dowcipną. Brałam nystatynę i pimafucin, ale nie pomogły za bardzo.. gina mówi, ze w I trymestrze nic mocniejszego dać nie może..

Do góry