reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
Quincy - powodzenia na egzaminie!

Co do tych bolących sutków, to generalnie każdy krem lekko natłuszczający powinien Ci pomóc. Po porodzie stosuje się na to kremy z lanoliną, ale myślę, że teraz też byłyby ok.
Z tymi wkładkami laktacyjnymi to w sumie tez niezły pomysł, ale na tym etapie pomógłby nawet dobrej jakości płatek kosmetyczny (taki, który jest gładziutki i lekko śliski).

Ktr - ja właśnie czytałam te zmiany do ustawy i moim zdaniem kluczowa będzie jej data wejścia w życie - jeżeli ona wejdzie w życie wczesniej - tak, żeby np. objąć te matki I kwartału to my automatycznie będziemy miały wybór. Teraz uważam, że nie bo to, że ustawa jest w jakiejś fazie przygotowań/ uchwalania nie daje jeszcze podstaw do powoływania się na nią.

Maciejka, na Mamazone.pl są filmiki o każdym tygodniu ciąży - polecam, świetnie to obrazuje, jak się nasze Fasolki rozwijają.

No i tu na babyboom też jest kalendarz tygodniowy :)

Zaczarowana, czyżbyś była policjantką? Zawsze chciałam wykonywać taki zawód jak policjant albo strażak, ale jakoś mnie życie w zupełnie inną stronę rzuciło.

Krt - to widzisz, ja sie powoli stawiam też w sytuacji pracodawcy :sorry: Jak się firma będzie dalej dobrze rozwijać, a ja będę miała Dzidziora na plecach, to już pewnie trzeba będzie kogoś zatrudnić. Tylko ta myśl mnie przeraża, bo co jak trafię na osobę, dla której to będzie taka praca "jest bo jest". Jak mi po miesiącu pracownica powie"jezdem w ciąży", to pójdę z torbami i tyle. Dlatego już teraz wiem - albo mężczyzna, albo starsza kobieta. A najlepiej na umowę o dzieło.
Ale rzeczywiście koniec tematu,bo to forum brzuchatkowe, a nie pracowe.

Kasia - fajnie, że umiesz czytać ten okropny język ustaw :-) I dzięki za informacje.

Ja na urlop idę roczny. A potem roczniaka dam do żłobka. Moim zdaniem to dobry czas, bo dziecko już potrzebuje kontaktów z innymi dzieciakami. No i rozwija się szybciej :-)

mgd ja też jestem zdania że dziecko nie ogranicza wystarczą chęci i dobra organizacja :tak:
Maciejkaa a o której kładziesz małego spać?Moja chodzi o 21 spać zawsze przed snem jej wietrzę pokój no i tak z godzinę przed snem ją wyciszam leży pod kocykiem i ogląda bajkę.Śpi tak zazwyczaj do 8.
Iza ja niestety musiałam małą oddać w obce ręce jak mała miała 7 miesięcy czasem przychodziła niania tak na 2-3 h a resztę mąż się nią zajmował bo ja jeszcze byłam na studiach,a on ma swoją firmę więc sam godziny pracy sobie wyznacza ciężko mi z tym było tym bardziej że codziennie dojeżdżałam 50 km na uczelnie,ale teraz się cieszę że wytrwałam,ale nie powiem zdrowiem trochę przypłaciłam nabawiłam się migreny i schudłam 12 kg:eek:
cwietka powiem Ci że to chyba kwestia tego w jakim wieku człowiek wybiera kierunek studiów,ja już w liceum wiedziałam gdzie chce iść i tam poszłam,ale z pracą u nas różnie w tym zawodzie,trzeba walczyć i wiedzieć czego się chce,ale ciężko bo większość ludzi na moim kierunku miało rodziców którzy też byli po tym i mają własne przychodnie weterynaryjne i są ustawieni,ja niestety nie mam nikogo z rodziny po weterynarii dlatego o wszystko muszę sama walczyć i wszystko wychodzić.Ale widzisz jak się chce to można jesteś przykładem :tak:

Maciejka- to się może chociaż w ciągu dnia ze starszakiem prześpij. Ale na dziecko sposobu nie mam. U nas 6 to byłanorma przez pewnien czas. Przyznam się, że miałam ochotę poduszką przydusić budzika :angry:

Franekkimono- to ja późno się "dowiedziałam", co chcę robić :-D Dopiero na 3 roku studiów jak wybrałam specjalizację ;-) No i nie żałuję :-)
Moja siostra studiuje wetę :-) Też będzie miała ciężko,bo rodzice niezwiązani z tym zawodem. Ale ona na wieś chce wrócić, a tam chyba praca się znajdzie. Ewentualnie myśli jeszcze o wyjeździe za granicę. No ale póki co musi anatomię zaliczyć :-D

Witam witam:-)

Co do tego maciezynskiego rocznego, to mam nadzieje, ze jednak my tez bedziemy moglu decydowac przed porodem, a nie tylko po. Jakos wizja dostawania w drugiej polowie maciezynskiego 60% pensji nie bardzo mi sie widzi...

reklama
cwietka nie wiem jak u Was rolnictwo funkcjonuje bo na naszym biednym wschodzie tragedia na wsi można czasem spotkać jedną krowe może świnie ludzi niestety nie stać,a jak ktoś ma gospodarstwo np.bydła mlecznego czy też mięsnego to tam już stare wygi siedzą i ciężko wejść w te kręgi,ale jak się uda to kasa jest gruba z tego,ja tam mam takie motto życiowe nie ma rzeczy niemożliwych,tylko człowiek wyznacza sobie granice.A to siostra jeszcze kawał czasu ma przed sobą na weterynarii,anatomia piękne czasy heeh,to życz siostrze powodzenia :-)
Odnośnie tego macierzyńskiego to ja idę na rok pracuje w rodzinnej firmie więc nie będzie problemów,a potem będę szukać jeszcze czegoś w moim kierunku.Bo póki co to też siedzę w medycynie ale ludzkiej :-p

Do góry