reklama
ktr - Ja jestem bardzo za tym, żeby oswajać dziecko tak wcześnie, ale właśnie spokojnie, nie na siłę. Myślę, że wtedy wyczujesz moment kiedy mały będzie gotowy, zobaczysz że łapie o co chodzi i będziesz mogła zdjąć pieluchę
A teściowa tak mówi, bo swoje dzieci miała w czasach kiedy używało się tetry - jakbyśmy my musiały to prać to też byśmy odzwyczajały dzieci jak najszybciej A i dzieciom pampersowym jest wygodniej, bo nie czują, że mają mokro
A teściowa tak mówi, bo swoje dzieci miała w czasach kiedy używało się tetry - jakbyśmy my musiały to prać to też byśmy odzwyczajały dzieci jak najszybciej A i dzieciom pampersowym jest wygodniej, bo nie czują, że mają mokro
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
Ja też dowiedziałam się na pierwszym usg w 6 tygodniu i też jest to ciąża dwujajowa(na szczęście)niby bardziej bezpieczna niż jednojajowa.Mój synek ma teraz 10 miesięcy i jest bardzo grzeczny i bezproblemowy więc stwierdziliśmy,że damy radę z jeszcze jednym maluszkiem a tu niespodzianka i jest dwa maluchy.Bardzo się z mężem ucieszyliśmy ale,że mieszkamy za granicą z dala od rodziny to będzie ciężko.Dla wszystkich to bardzo duże zaskoczenie bo to będą pierwsze bliźniaki w naszych rodzinach.Jakoś musimy sobie dać radę a na razie czekam na pierwszą wizytę w szpitalu i dobre wieści,że wszystko z maluszkami ok:-)
ktr
:)
no zgadza się... ale robi taki niby aluzje, że ona miała tetry, a ja mam pampersy i to wynika z wygody matki itp. ehhh... takie uroki teściowej. Moja mama mówi, że spokojnie w lecie szybciej go oduczę, a teraz jak najbardziej nocnik w salonie i bawić się na nocniku.
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
My zawsze chcieliśmy troje dzieci ale nie myślałam,że moje życzenia się tak szybko spełnią:-)
Maciejkaa
Fanka BB :)
Multimama pewnie ze dacie radę :-) tym bardziej ze synek jest spokojny.
Ja przyznam szczerze ze modliłam się by teraz na usg była jedna dzidzia bo mój mały to przeciwieństwo twojego
ktr nie przejmuj się docinkami teściowej. Niech sobie gada zdrów. Jak nast razem będzie znów gadać ze jej dzieci to i tamto to jej powiedz ze nie interesuje cie to wcale a to jest twoje dziecko i zrobisz jak będziesz chciała o !
Ja przyznam szczerze ze modliłam się by teraz na usg była jedna dzidzia bo mój mały to przeciwieństwo twojego
ktr nie przejmuj się docinkami teściowej. Niech sobie gada zdrów. Jak nast razem będzie znów gadać ze jej dzieci to i tamto to jej powiedz ze nie interesuje cie to wcale a to jest twoje dziecko i zrobisz jak będziesz chciała o !
Ostatnia edycja:
Ja zawsze chciałam dwójke własnie parke najlepiej, jak nie wyjdzie parka to może kiedyś pomyślimy nad trzecim... ale z tego co czytałam i z tych par co znam z autopsji to rodzice bliźniaków rzadko decydują się na trzecie, ale pożyjemy zobaczymy jakieś nie planowane też w końcu może wyskoczyć :-)
multimama faktycznie ciężko będziesz miała z trójką takich malutkich dzieci, no chyba że wdadzą się w starszego brata i też takie spokojne będą czego Ci życzę z całego serca:-)
multimama faktycznie ciężko będziesz miała z trójką takich malutkich dzieci, no chyba że wdadzą się w starszego brata i też takie spokojne będą czego Ci życzę z całego serca:-)
ktr
:)
hehe no chyba tak muszę zrobić Maciejkaa ;-) widzę, ze synek nie jest jeszcze gotowy na nocnik i tyle. zresztą ona co chwilę cos mówi, trzeba go nauczyć tego, tamtego. ale to uroki tego, że widzi synka prawie codziennie bo mieszka 2 domy dalej
ewirut1
Grttuluje bliżniaków dziewczyny - to moje marzenie było no ale ja wiedze tylko jedno szczęscie
Jak czytam o tych waszych tesciowych to moja mi sie przypomniała, bo kazała mi jesc zupki mleczne bo nie bede miala pokarmu i dziecko bedzie głodne Wyprowadziło mnie to zrównowagi , bo dobrze wie , ze ja mleka nie nawidze a juz tym bardziej cieplego zaraz boli mnie brzuch, a ona o maly wlos nie wsadzila mi tej zupy do gardła. A jeszcze w dodatku wtedy bylam chora mialam 39 goraczki i nie moglam jesc niczego praktycznie bo powodowałao to wymioty , tylko piłam kubusie.... dopiero po pol godzinie odpusciła...
Jak czytam o tych waszych tesciowych to moja mi sie przypomniała, bo kazała mi jesc zupki mleczne bo nie bede miala pokarmu i dziecko bedzie głodne Wyprowadziło mnie to zrównowagi , bo dobrze wie , ze ja mleka nie nawidze a juz tym bardziej cieplego zaraz boli mnie brzuch, a ona o maly wlos nie wsadzila mi tej zupy do gardła. A jeszcze w dodatku wtedy bylam chora mialam 39 goraczki i nie moglam jesc niczego praktycznie bo powodowałao to wymioty , tylko piłam kubusie.... dopiero po pol godzinie odpusciła...
reklama
IzaVarsovie
Moja dzidzia nadrobila zaległości )) 10t5dc całe 40mm, serducho 165, machalo łapkami na prawo i lewo, mam dużo zdjęć nawet 2 w 4d !!! Termin porodu 10.08 )) zdjęcia wrzuce jak dojdziemy do domu, jeszcze małe zakupy zrobimy bo dopiero co wyszliśmy z gabinetu