reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

No właśnie widzę na zdjęciu ze dwujajowe - to rzadkość. Mieć podwójną owulację hehe
Czyli już więcej dzieci nie chcecie ?

a właśnie takie pytanko do wszystkich. Ile chcecie mieć dzieci ? :) mi marzy się trójeczka :-D

reklama
ktr - Ja jestem bardzo za tym, żeby oswajać dziecko tak wcześnie, ale właśnie spokojnie, nie na siłę. Myślę, że wtedy wyczujesz moment kiedy mały będzie gotowy, zobaczysz że łapie o co chodzi i będziesz mogła zdjąć pieluchę :)

A teściowa tak mówi, bo swoje dzieci miała w czasach kiedy używało się tetry - jakbyśmy my musiały to prać to też byśmy odzwyczajały dzieci jak najszybciej :-D A i dzieciom pampersowym jest wygodniej, bo nie czują, że mają mokro :tak:

Ja też dowiedziałam się na pierwszym usg w 6 tygodniu i też jest to ciąża dwujajowa(na szczęście)niby bardziej bezpieczna niż jednojajowa.Mój synek ma teraz 10 miesięcy i jest bardzo grzeczny i bezproblemowy więc stwierdziliśmy,że damy radę z jeszcze jednym maluszkiem a tu niespodzianka i jest dwa maluchy.Bardzo się z mężem ucieszyliśmy ale,że mieszkamy za granicą z dala od rodziny to będzie ciężko.Dla wszystkich to bardzo duże zaskoczenie bo to będą pierwsze bliźniaki w naszych rodzinach.Jakoś musimy sobie dać radę a na razie czekam na pierwszą wizytę w szpitalu i dobre wieści,że wszystko z maluszkami ok:-)

no zgadza się... ale robi taki niby aluzje, że ona miała tetry, a ja mam pampersy i to wynika z wygody matki itp. ehhh... takie uroki teściowej. Moja mama mówi, że spokojnie w lecie szybciej go oduczę, a teraz jak najbardziej nocnik w salonie i bawić się na nocniku.

Multimama pewnie ze dacie radę :-) tym bardziej ze synek jest spokojny.
Ja przyznam szczerze ze modliłam się by teraz na usg była jedna dzidzia bo mój mały to przeciwieństwo twojego :)

ktr nie przejmuj się docinkami teściowej. Niech sobie gada zdrów. Jak nast razem będzie znów gadać ze jej dzieci to i tamto to jej powiedz ze nie interesuje cie to wcale a to jest twoje dziecko i zrobisz jak będziesz chciała o !

Ostatnia edycja:
Ja zawsze chciałam dwójke własnie parke najlepiej, jak nie wyjdzie parka to może kiedyś pomyślimy nad trzecim... ale z tego co czytałam i z tych par co znam z autopsji to rodzice bliźniaków rzadko decydują się na trzecie, ale pożyjemy zobaczymy jakieś nie planowane też w końcu może wyskoczyć :-)
multimama faktycznie ciężko będziesz miała z trójką takich malutkich dzieci, no chyba że wdadzą się w starszego brata i też takie spokojne będą czego Ci życzę z całego serca:-)

hehe :) no chyba tak muszę zrobić Maciejkaa ;-) widzę, ze synek nie jest jeszcze gotowy na nocnik i tyle. zresztą ona co chwilę cos mówi, trzeba go nauczyć tego, tamtego. ale to uroki tego, że widzi synka prawie codziennie bo mieszka 2 domy dalej :)

Grttuluje bliżniaków dziewczyny - to moje marzenie było no ale ja wiedze tylko jedno szczęscie:happy2:
Jak czytam o tych waszych tesciowych to moja mi sie przypomniała, bo kazała mi jesc zupki mleczne bo nie bede miala pokarmu i dziecko bedzie głodne:wściekła/y: Wyprowadziło mnie to zrównowagi , bo dobrze wie , ze ja mleka nie nawidze a juz tym bardziej cieplego zaraz boli mnie brzuch, a ona o maly wlos nie wsadzila mi tej zupy do gardła. A jeszcze w dodatku wtedy bylam chora mialam 39 goraczki i nie moglam jesc niczego praktycznie bo powodowałao to wymioty , tylko piłam kubusie.... dopiero po pol godzinie odpusciła...:szok:

reklama
Moja dzidzia nadrobila zaległości ;))) 10t5dc całe 40mm, serducho 165, machalo łapkami na prawo i lewo, mam dużo zdjęć nawet 2 w 4d !!! Termin porodu 10.08 :))) zdjęcia wrzuce jak dojdziemy do domu, jeszcze małe zakupy zrobimy bo dopiero co wyszliśmy z gabinetu

Do góry