Witam mamuśki.Wszystkie widzę zadowolone z zimy a ja już nie mogę patrzeć na to,do tego ubieranie dziecka w tysiąc sweterków bluzeczek kurtek szalików bleee...chce wiosne.Ja jakaś nie do życia jestem przy takiej pogodzie, do tego drugi dzień głowa mi pęka i wszystko mnie wkurza (hormony?) oby do drugiego trymestru
Mnie dziś naszło na pomidorówe z kluseczkami
Ja następną wizyte mam 6 lutego i wtedy będe mieć genetyczne,
Madziorek bardzo mi przykro
Margo mi ogólnie jest zawsze zimno aż czasem się zastanawiam że coś nie tak ze mną bo czasem jest tak że są u nas znajomi wszyscy porozbierani do krótkich rękawków bo gorąco a ja pod kocem
mgd super że będzie taka mała różnica między maluszkami, u nas będzie 3 lata ale mam nadzieję że będą się dogadywać i starsza mi pomoże troszkę no i będzie się opiekować młodszą siostrą czy też bratem :-) jak tak sobie wyobrażę tego naszego drugiego szkraba jak będzie z nami to już taka fajna duża rodzinka,oj będzie wesoło
zaczarowana współczuje dalszych mdłości, ale powiem ci że też jestem wyczulona na zapachy a najbardziej na dym kominkowy,my ogrzewamy dom kominkiem z płaszczem wodnym więc czasem jak się dorzuca to wyjdzie trochę dymy,to odrazu mnie na wymioty bierze i odrazu okna otwieram,a ty biedna w pracy musisz się męczyć z tymi zapachami,ja się ciesze że skończyłam staż w grudniu bo też bym nie zniosła zapachów u mnie w pracy są konkretne bo pracowałam ze zwierzętami, wśród tych małych i dużych
izka,mgd trzymam kciuki za Was dziewczyny żebyście miały dużo siły na te ciężkie dni i jak najwięcej zdrówka dla bąbelków w brzuszkach
nabawe nasza pierwsza córcia też nie do końca była planowana , poprostu przestaliśmy się zabezpieczać i stwierdziliśmy co będzie a byliśmy już ze sobą 7 lat no i się odrazu udało, a z drugim maluszkiem staraliśmy się około pół roku, też czasem myślę czy sobie poradzimy ale z drugiej strony chcę mieć dużą rodzine a też nie chce żeby była duża różnica wieku.
Ruda też miałam ostatnio ochotę pójść coś kupić bo koło przedszkola Lenki są dwa szmatexy i super mają rzeczy właśnie dla niemowlaczków no ale jakoś tak sobie myśle że może po tej drugiej wizycie jak już zobaczę małego człowieczka
Margo dość wcześnie?hehe tobie to dobrze,nasz potworek o 8 wstał i podreptał do salonu więc też musieliśmy podnieść dupska,ale jutro sobie odrobię bo zostaje w domu,tatuś zawiezie córcie do przedszkola
cwietka u nas było tak że mała wogóle ominęła etap nocnika i robiła siusiu do kibelka ma swoją nakładkę i stopień ,wcześniej próbowałam z nocnikiem ale nie chciała przyszedł taki czas że sama zawołała siusiu(chyba miała gdzieś rok i 8 miesięcy) no i nie zakładaliśmy pampersa na noc odrazu ,kupiliśmy podkłady na materac i kilka nocy musiałam zmieniać pościel ale nie codziennie czasem się budziła i wołała ale szybko załapała,chociaż do tej pory czasem jej się zdarzy zsikać w nocy jak mocno śpi
Dziewczyny które mają już jedno maleństwo czy Wasze pociechy też z rana chcą tylko mamusi?Tylko mama może wziąć z łózka, zrobić kaszę, włączyć bajkę?Bo u nas jak tatuś wstanie to krzyk ja chcę mamusię!A jak zje kaszę to już kocha tatusia
Rozumie ktoś coś z tego?