reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Aga a kiedy macie wyniki? My 1 kwietnia albo 31 marca, teraz już do końca nie pamiętam. Trzymam też kciuki za Was! U nas prywatne kosztuje 900zł a jeszcze nie wiem czy to koszt całkowity.

reklama
Taka j chyba w połowie kwietnia są wyniki, ja znalazłam takie ktore mnie interesuje to czesne 450 zł plus stawka żywieniowa 12 zł dziennie, jeszcze musze się rozglądać za przedszkolamki z dofinansowaniem , wiem se takie też u nas są

To te prywatne u Ciebie wyjdzie ok. 700zł jeśli dziecko będzie chodzić cały miesiąc. U nas podobno też takie jest ale dofinansowanie jest przez rok a potem trzeba płacić resztę samemu a to duże pieniądze.

Hej!
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, pismo do sądu wysłałam, teraz czekam.
Byłam ostatnio z małym u ortodonty, logopeda zasugerowała mi taką konsultację, gdyż górna szczęka jest za bardzo wysunięta do przodu, a dolna za bardzo cofnięta. Być może to się samo jeszcze wyrówna, ale byłam ciekawa co na to powie ortodonta. Mały dał sobie zajrzeć do buzi, ale tu już skończyła się jego cierpliwość i porozmawiać już nie pozwolił. Dowiedziałam się tylko, że koniecznie muszę pójść do dentysty bo czwórka zaczyna się psuć, sama jeszcze tego nie wychwyciłam, potem przyświeciłam sobie te jego zęby latarką i rzeczywiście ząb zaczyna robić się ciemniejszy. Mam kolejną wizytę u ortodonty w czerwcu, pani coś wspomniała o jakiejś płytce.
Miłego dnia dziewczyny!

Hej Dziewczyny,
Aurelia przerazilas mnie ze juz tak szybko zęby się psują,do ortodonty tez chce się przejść bo widzę ze zgryz ma kiepski zresztą jeden zab lekko jest krzywy tak jak u mnie ja chodziłam w aparacie wiec przypuszczam że Tymka czeka to samo.
U nas dzisiaj piękna pogoda,dziewczyny zmobilizowalam się kupiłam karnet na siłownię i byłam dzisiaj drugi raz,chodzę przed praca ,zawór ze Tymka do żłobka I później idę na bieżnie i do pracy,idzie wiosna wiec mam postanowienie ;)
miłego dnia

Aga a o której prace zaczynasz? Ja bym chyba padła :-) Mam nadzieje, ze uniknięcie aparatu.

Aurelia oby wszystko dobrze się skończyło u tego ortodonty. Niestety ząbki się już psują teraz. Więcej pokarmów z cukrem, słodycze itd. Tez ostatnio myślałam, że mamy dziurkę ale póki co na szczęście nie ale liczę się z tym.

reklama
Aha. Ja o 7:30 i próbowałam sobie wyobrazić jak przed paca jadę na jakieś fitness, siłownię czy basen i wymiękłam :-)

Do góry