reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Aurelia powodzenia,

u nas rekrutacja do przedszkoli zaczyna sie 1 marca chyba jak w większości województwach, w kwietniu jest ogłoszenie wyników, Tymcio przeziębiony choróbsko sie przyplątało wiec siedzimy w domu, a jak u WAS bo u nas pustki w żłobku,

reklama
Ja dzisiaj zapisałam. U nas już 2 tygodnie zapisują. Jest już 20 osób a nikt nie chce swojego 6 latka posłać do szkoły także nie ma wcale miejsc. Załamuje się.

taka j a jak to możliwe ze już zapisałaś ? u Was jest inaczej rekrutacja? hmm dziwne , jakei są kryteria że dziecko się dostanie? w Krakowie jest tak ze dostajesz punkty

Aga u nas w mojej miejscowości zapisy do przedszkola są od 11 lutego do 21 marca, wyniki mają być wywieszone 31 marca. Wszędzie słyszę, że od 1 marca jest a u nas jest wcześniej, nie wiem dlaczego ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. U nas też się pkt zdobywa. Najważniejsze kryteria to wielodzietność rodziny, niepełnosprawność, samotne wychowywanie dziecka. To są najważniejsze a potem takie drugorzędne: jeśli ma rodzeństwo w tym samym przedszkolu, jeśli rodzina jest dysfunkcyjna i jeśli oboje rodziców dziecka pracuje. No to mamy tylko ten 1 plus, że oboje pracujemy.

witam :)
No ja też o rekrutacji myślę -czy młody się dostanie ....ale cóż co ma być bedzie ...
U mnie bedzie 2 córka -bo któraś pytała :D
Chcę już ciepłej wiosny słońca ...bo dzieci w tym domu juz głupieja .....zresztą ja też...

Venicee u Ciebie jeszcze o tyle, że i tak w domu będziesz, choć na pewno przydałoby Ci się, żebyś miała 1 dziecko mniej na parę godzin (wiem, brzydko to brzmi ale tak, żebyś miała lżej przez kilka godzin, o to mi chodzi), a ja będę musiała zrezygnować z pracy. Włosy mi dęba stają jak mi dziadkowie mówią jak to dobrze, że ten pis u władzy bo teraz 500zł dostanę, na co ja im, że tak, ale stracę 1500 bo muszę zrezygnować z pracy ale oni nic w tym złego nie widzą.

Czemu musisz zrezygnować?
Tysiąc do tyłu będziesz, ale durne gadanie z tym 500+...
A ja będę musiała sobie poradzić.... No jakie mam wyjście?

Venicee u mnie się ciągle zmieniają szefowie i nawet jak wezmę wychowawczy i szef mi obieca, że mnie przyjmie po powrocie to jego już pewnie nie będzie i wtedy stracę pracę. I tak, masz rację, będę do tyłu o tysiąc, z tą różnicą, że nie wiem kiedy i jak znajdę nową pracę a te 500 zł teraz może i będzie ale nawet jeśli to nie wiadomo jak długo i potem będę już z niczym. Ja nie wierzę w te całe 500zł szczerze mówiąc.

reklama
Taka j to uz wszystko rozumiem z przedszkolem,u nas tez są punkty za rodzeństwo ,gdzie płacimy podatki itp ale i tak marne szanse juz patrze na prywatne ale ceny powalają ,zapłacę przedszkole i z pensji mi zostanie na waciki. Trzymam kciuki aby się dostał.
Venicee super a jak się czujesz wszystko oki ? na kiedy masz termin?

Do góry