reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej!
Witam się mocno wieczorowa porą, teraz mogę spokojnie poczytać co się wydarzyło.
Ewelinka- gratulacje córci
Dziewczyny, czy Wasze dzieci dużo mówią, bo mój wymawia ok. 10 słów, to chyba mało, tak się zastanawiam czy to już pora rozejrzeć się za logopedą czy jeszcze poczekać? Siódmego września mam bilans to podpytam rodzinnej, ale jakoś zaczyna mnie to już niepokoić, zwłaszcza,że mam wrażenie, że mojego smyka nie interesuje gadanie, np. określenie am znaczy u niego jedzenie, picie i smoczek. I tak się jakoś dogadujemy, on niewiele mówi, ja i tak zrozumiem prędzej czy później

reklama
Hej dziewczyny,
Ewelina gratulacje córci, ja rodziłam na oksy i wiem jak to jest 3 razy miałam wywoływały ale już zapomniałam jak to bylo;)
Madziasek widzę ze Miki bryka mam nadzieje ze juz wszystko Oki, Ty wyglądasz super i Twoja pannica rośnie jak drożdżach
U mnie ciągnie się sprawa z kolizja sąd zatrzymał mi prawko:( załamała się i czekam dalej na dalsze procedury, Tymcio od września idzie do nowego żłobka juz jestem przerażona , tutaj już się w miarę fajnie zadomowił trochę to trwało ale widzę po nim duże zmiany super śpiewa , nuci piosenki robi się samodzielny ostatnio stał w koncie bo popchal dziewczynkę. U nas tez pieluchy poszły w dostawke jedynie do spania, zdarza mu się jeszcze posikac ale daje rade tez zaczęło się od kupy i teraz doszło siku ciesze się bardzo. Jadę do pracy miłego dnia.
Venicee Ty od września wracasz do pracy z Miki?

A To My w zoo:)

Załączniki

• 1439884099281.jpg
    1439884099281.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 51
o fajnie cie Aga widzieć :D fajnego masz syneczka !
pięknie -jeszcze chwila i mój Miki będzie tu lał w gacie tylko ;/
nie od września ...miało być od grudnia ,ale chyba będą zmiany.Boję się okropnie.

Aurelia uważam, że to za wcześnie, żeby do logopedy iść ale przy okazji bilansu na pewno możesz zapytać. Mój konkretnego nie mówi nic tylko jak coś słyszy to powtarza po nas, np. ktoś powie "Kasia zobacz czy jest woda" i on zaraz "Kasia, Kasia ..." ale tak, żeby pogadać to nie. Ale widzę jak mu się język rozwiązał w ciągu 2 tygodni chyba także nie przejmuję się. Niedługo będziemy mile wspominać jak dzieci milczały :)

Venicee nie wiem czy chodzi Ci o taki sklepik na górce? Bo my do niego chodzimy po to co brakuje nam i za innym się nawet nie rozglądaliśmy, do niego mamy chyba ze 200 metrów.

Super zdjęcia dziewczyny, dzieci kochane a Wy takie szczęśliwe mamy, pięknie wyglądacie.

Aga a jak Tymciowi się w zoo podobało, zwracał uwagę na zwierzęta?

Ja mam nadzieję, że jak przyjadę to upałów już nie będzie. Ciągle na to liczę.

W Okrugu Donji jest tylko 1 sklep blisko poczty takiej maleńkiej :D
W sumie sa 2 plaże ,na końcu wyspy i tak w boku gdzie jest parking.Jejuu ale bym tam wróciła :D My byliśmy tam w 2010 i 2011 r....w tym roku na Istrii-POlecam !
Ja tam już myślę za bedzie za rok -plany wakacyjne już mamy hehehhe
U nas może to i postęp może nie ,ale i tak się cieszę -Miki w końcu nasikał do nocnika.Przedtem siedział i siedział,bo z tym problemu nie ma -ale nigdy nie nasikał...a wczoraj niespodzianka noi dzis rano....ehhh ciężka sprawa u nas.

Cześć dziewczyny!
My w sobotę wróciliśmy z Chorwacji :) 2 tygodnie upałów.. dla mnie super, ale Kubuś nie za ciekawie znosił taką pogodę ( dużo się niestety drapał mimo, że słona woda morska trochę załagodziła jego atopowe zmiany). Wychodziliśmy z nim na plażę od 9 do 11 a później dopiero po 18 jak już tak nie prażyło.. dobrze, że jechaliśmy z rodzicami to zmienialiśmy się z nimi na plaży :)

Dzisiaj byliśmy na bilansie :) wszystko w porządku, Kuba ma 97cm i waży 14,5kg :) wzięłam kontrolnie skierowanie na badanie krwi i moczu. A powiedzcie mi, dziecko musi być na czczo? i jak mu pobrać mocz jak mój do nocnika nie naleje :(

Martwicie się nocnikowaniem, a u mnie to dopiero jest hit ! Kuba zrobił 2 razy kupkę do nocnika i za drugim razem jak ją zobaczył to prawie zwymiotował i teraz w ogóle nie chce siadać bo się brzydzi !! :baffled: Lata w majtach ale na razie go to nie rusza w ogóle, wstanie i leje gdzie popadnie :baffled::angry: Wczoraj w końcu się przemógł i trochę na ubikacji posiedział ale nic nie zrobił.. też nie mam na niego pomysłu..

Madziasek, śliczne dzieciaczki i mamusia !
Ewelinka, gratuluje córeczki !! a jaka duża się urodziła ? :)
Taka j., jak tam w Chorwacji?? fajnie Ci, drugi urlopik :D ja to już w poniedziałek do pracy wracam :(
Aurelia, mój Kuba też mało mówi.. lekarka powiedziała,że jeszcze ma czas ;) od znajomej syn nagle zaczął mówić więc liczę, że z moim też tak będzie :)
Aga, super zdjęcie !! fajnie, że Tymek już bez pampersów.. :)

a to mój wczasowicz :)
20150805_185041.jpgDSC00111.jpgDSC00328.jpgDSCF4702.jpgDSCF4693.jpgDSCF4907.jpgDSCF4603.jpg20150804_194920.jpg

Załączniki

• 20150805_185041.jpg
    20150805_185041.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC00111.jpg
    DSC00111.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC00328.jpg
    DSC00328.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCF4702.jpg
    DSCF4702.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 54
  • DSCF4693.jpg
    DSCF4693.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF4907.jpg
    DSCF4907.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 47
  • DSCF4603.jpg
    DSCF4603.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 46
  • 20150804_194920.jpg
    20150804_194920.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Hej Basia
oj duży twój Kuba!
Gdzie byliście w Chorwacji -okolice Breli????
...pocieszyłaś mnie z tym sikaniem...bo mało które tu dziecko ma z tym problem....

Do góry