reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

TakaJ trzymam kciuki żeby w końcu przeszło bo w sumie długo trzyma Kubusia to dziadostwo !
Miki chyba ma fochy z jedzeniem,bo rosół wcinał wczoraj dosyć...czuję że rośnie z niego niejadek kręcący nosem -a to co lubi wcina ;/
W sumie masz rację w wakacje bilans nas czeka.... a pomyślę o tym ...

reklama
Hej dziewczyny !

U nas w miarę ok.. jedyne co, to do złamanego obojczyka doszło nam przeziębienie- mega katar i kaszel eh.. też miałam nocki nieprzespane i dodatkowo sama złapałam katar.. A jutro już wracam do pracy :-( Kuba śmiga jakby złamania nie było.. ściągnięcie mamy 4 maja więc jeszcze dwa tygodnie.. Straszny mam problem z ubieraniem bo albo ciuchy na guziki- koszule i sweterki albo musiałam zniszczyć 4 koszulki i wyciąć w nich dziury na rękę bo Kuba nie chce mieć tej dłoni zakrytej :-D
Taka j., współczuję.. cholerka niech te nasze dzieci już nie chorują ! :)
Venicee, a może ząbki Mikiemu dokuczają? chociaż dzieci w tym wieku tak chyba mają z jedzeniem.. Mój je dużo ale za to od 3 dni tak wyrabia, że już sił nie mam.. pokłada mi się, wrzeszczy eh..
Ja w ogóle jestem załamana bo dzisiaj byłam na kontroli u ginekologa i mam małą nadżerkę i torbiel na jajniku :szok::-( Miałyście kiedyś z tym do czynienia? bo ja pierwszy raz i nie wiem co mnie może czekać.. na razie mam pojawić się po następnej miesiączce bo możliwe, że torbiel sama się wchłonie.. eh... nie ma co..

Venicee dokładnie, może zaczekaj na bilans a może przez ten czas się tak poukłada, że sama stwierdzisz, że to niepotrzebne.

Basia to jeszcze trochę z tym usztywnieniem i koniec, dobrze, że on sobie tak ładnie z tym radzi. Ja miałam nadżerkę dawno temu to zaleczyłam ją tabletkami dopochwowymi.

Może miałaś globulki złuszczające TakaJ???
Basia dobrze że Kubuś śmiga i nie odczuwa dyskomfortu ! zdrowia dla was dużzzooo!
Nie martw się...u mnie też babskie sprawy nie do końca ok....zawsze musi być coś -ale wolę już u mnie niż żeby u dzieci coś się działo...
nie to nie zęby....chyba jakieś mega fochy....

Venicee może być, to było tak dawno, że już nie pamiętam co dokładnie dostałam, powiedział, że spróbujemy lekami a jak się nie uda to wypalanka ale się udało na szczęście.

Tak działa właśnie albothyl ...ja czasem stosowałam jak jakieś przeboje były a nie mogłam do lekarza szybko...
Dziś pięknie-Miki wyszalał się.... :D
Tak wogóle mówi siiii i gniecie sie za pampersa-czyli juz ten czas nadszedł,czuje że sika....wie że na nocnik można...ale po co? hehhehe

Venicee mój właśnie tak robi, trzyma się za pieluchę i coś tam mówi po swojemu, od niedawna łapie się za pieluchę i leci po nocnik ale to już wiadomo, że jest za późno bo on po prostu czuje, że sika, wie, że na nocnik ale nie umie tego jeszcze wyczuć na tą minutę przed.

witam
cud że Miki sie jeszcze koło mnie nie kręci...komp to mega zabawka dla niego :D hehhe
TakaJ no tak mają dzieci w tym wieku-czują...ale niekoniecznie chcą siedzieć na nocniku.Właśnie Miki tak ma-5 sek.i idzie sobie z gołym tyłkiem.
Dziś spacerkujemy.
Coś mi kicha..noi już mam w głowie nerwa .....

Venicee mój Jakub ma cały czas praktycznie katar, już pani dr stwierdziła, że taka jego uroda i z czasem mu przejdzie. Jedne dzieci mają co chwila zapalenie oskrzeli albo płuc, inne katar jak mój i trzeba to przetrzymać, próbowałam już na różne sposoby i jak bumerang wraca. A nie doprowadza Cię do szału takie coś, że co chwila siada i wstaje i potem ucieka? Miki bawi się takim prawdziwym komputerem? Mój się dorwał do mojego laptopa to mi 2 przyciski wyrwał i teraz nie umiem ich do porządku włożyć na miejsce i gonię go od niego teraz :)
Lubią Wasze dzieci bajki? Mój się wcale nie interesuje, nawet na minutę i jak nie jestem za tym, żeby dziecko ślęczało cały dzień przed tv tak tutaj mnie to lekko rozczarowało bo zawsze można by załączyć choć na te 30 minut w dzień a tak to lipa.

reklama
mój pokazuje jak zrobi kupę i bierze mnie za rękę i idziemy się umyć do łazienki, z siku jak go posadzę to coś zrobi.
Wczoraj byłam w żłobku zobaczyć co i jak i mi się płakać chciało hehe oj ciężko będzie ale muszę dać radę.
Taka j mój uwielbia bajki, tak jak piszesz czasami to jest pomocne, jak sie zbieram do pracy to mam rano chwilkę spokoju,ma swoje ulubione. Mój teraz uwielbia rysować, kolorować , kupiłam mu takie zeszyty malowanie woda jaka frajda.Jutro idziemy na szczepienie hmm ciekawe jak to będzie bo ostatnio ociekał z gabinetu.

Do góry