reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny,

Basia współczuję!!! Kubuś siedzi w gipsie? mój śpi tylko w swoim łóżeczku jeszcze mamy to normalne szczebelki wyciągnięte aby miał dziurę, jeszcze w nim się mieści, ale kiedyś też mi spadł z naszego łózka w sypialni bawił się i nagle skończyło się wyrko i spadł. Daj znac co u WAS, do kiedy siedzisz na l4? a jak Kubusia alergia coś lepiej?

Venicee a to miałaś na myśli, tak daje mu naturalne soki hartujemy go ale czy to pomoże, przerażona jestem ale nie ja jedyna. Jutro będę dzwonic czy mam miejsce od czerwca. Zapisałam go do Eko Parku w moich okolicach, żłobek z dofinansowaniem, pracuje tam znajomego żona więc myślę że będzie oki :-)

Taka j i jak u Was potwierdzone zapalenie spojówek? trzymajcie sie dzielnie

co do umiejętności to ja się nie przejmuje dziecko ma swój czas, ważne że są zdrowie i idą do przodu mamy byc dumne z naszych pociech:-) mój nauczył się jak robi wąż kupa śmiechu przy tym :-)

reklama
Aga pewno że pomoże ! Noi najważniejsze -jak się coś dzieje nie tak od razu reagować !!!! Niestety rodzice różni są ...ja bym niektórych utłukła za durne zachowania !!! w sumie sposobu nie ma na niechorowanie w żłobku czy przedszkolu....
Basia co tam u synka???? jak się czuje????
TakaJ jak tam u Was???
Aga EkoPark to w Krakowie ? Bo znam takie miejsce za Krakowem
:tak:

U nas babki w żłobku radzą przyprowadzać dzieci tak do 37,5 gorączki, żeby hartować dzieci, troche mnie to zdziwiło ale w sumie dłużej siedzą w tym i pewnie lepiej się znają.

Zakraplanie oczu u nas to wiadomo, że katorga, bardzo ciężko a przed chwilą sama musiałam bo mąż w pracy, a potem podawanie leków i wywijanie i wydzieranie się ale cóż, trzeba. Jutro jeszcze teściowa mi przyjedzie a jak do tego czasu nie przejdzie to idę na L4 a nie sądzę, żeby tak wspaniale się poprawiło.

Hej !
Teraz mam chwilkę bo mąż zabrał Kubę na spacer..
Mały spadł z łóżka w piątek rano jak byliśmy w pracy. Teściowa swoje się napłakała, a ja przecież wiem, że to nie jej wina. To był moment i tyle. Nie raz go na łóżko zostawiałam i zawsze ładnie schodził, a nigdy mu łóżka " nie zabrakło".. nie raz też mi spadł.. no ale tym razem musiał to zrobić tak niefortunnie, że teraz mamy jakieś 3 tygodnie rękę unieruchomioną.. Na szczęście nie ma gipsu tylko bandaż, lekarz stwierdził, że to wystarczy, a przy jego skórze gips nie byłby wskazany..
Aga, skóra wyglądała bardzo fajnie przed opatrunkiem ale boję się co zastanę za 2-3 tygodnie.. :(
Taka j., współczuję zapalenia !
Madziasek, ja wcześniej też się wkurzałam ale teraz mam to już gdzieś.. Kuba chodzi jeszcze ze smoczkiem, nie sika do nocnika, mało mówi, ale też jestem zdania, że każde dziecko ma swój czas i nic na siłę.. kiedyś będziemy chciały, żeby chociaż na chwilkę przestali gadać :-D
Na l4 jestem do następnego wtorku.. później zmiana z mężem :p

Basia no pewnie, że nie jej wina, nie da się upilnować 24h na dobę niestety. Dobrze, że bez gipsu, mały jest to pewnie się ładnie zagoi.

basia wspolczuje przezyc, wiadomo ze to nikogo wina, moj tez jakby mogl to na lampie by sie hustal a kiedys sobie przy mamie okno otworzyl i mamy klamki wykrecone

dziewczyny czy ktoras z was jest z lublina lub okolic? pamietam ze ktos byl ale pamietam kto

Ewelinka też wykręcałam klamki przy starszym ale że Twój Piotruś już się za klamki bierze to spryciarz :)

Ja już nie śpię bo mały mi lekko tą flegmą zwymiotował i już zasnąć nie umiałam bo mi tak adrenalina poszła, na ostatek już odwróciłam go na bok bo na plecach oczywiście musi spać :/ A dzisiaj w pracy jak teściowa z nim będzie to oszaleję ze strachu.

Basia głowa do góry-juz nie ma sie co zadręczać bo zwariujesz-dobrze że nic więcej się nie stało-tak trzeba na to spojrzeć ! A jaki Kuba ma opatrunek ? taki zwykły czy jaki?
znam ten w Ncach bo ja stamtąd jestem :D
Ewelinka jak tam samopoczucie?
Ja mam doła po wczorajszej wiz. u ginekologa...naczekałam się ponad 3h....i jeszcze problemy ...ehhh
Coś smętnie za oknem..nie wiem czy lać nie bedzie...a miałam takie fajne plany na dziś...
TakaJ w pracy minie ...choć wiem ile nerwów musi cię kosztować jak przy dziecku jest ktoś ..kogo raczej nie chcesz??
:baffled:

reklama
Venicee a co się stało u ginekologa?
Ja mam na jutro i piątek L4 na małego, oby wyzdrowiał do weekendu.

Do góry