reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Ja wracam zmęczona z pracy bardzo, mam sporo pracy więc mało jem nawet to mi nawet niedobrze dzisiaj było ale szczerze to cieszę się, że do ludzi wyszłam. Mały poszedł do żłobka po 2 tygodniowej nieobecności i nie wiedziałam jak będzie ale jak zobaczył swoją "ciocię" to do niej poszedł, wyciągnął rączki i jak go wzięła na ręce to ją tak objął za szyję i się przytulił do niej i tak leżał na niej, ale to słodko wyglądało.

Aga na pewno okrzepniesz, to jest świeże, kiedy ja zaczynałam oddawał do żłobka to przez godzinę pod żłobkiem potrafiłam siedzieć, dziwnie się czułam tak jak Ty ale będzie lepiej.

reklama
Cześć dziewczyny,

Miki tez wymusza płaczem i piskiem ehhhh
Z nocnikowania nici, jak tylko go sądząc to krzyczy!
Macie jakieś sposoby?

Byłam dzisiaj na wizycie, glukoza ok. Na czczo 79, po godzinie 145, po dwóch 124. Szyjka długa zamknięta ale znowu mam jakąś infekcje ehhhhh
Mała waży 1650 a ja mam kolejne +3 kg, kurcze to już 10 kg :szok:
Kolejna wizyta 4 grudnia

Dobrej nocki!

Witam!
Madziasek - "duża" już Twoja córcia, ja też miałam infekcje w ciąży, poza nią zresztą też.

Dziewczyny ile śpią teraz Wasze pociechy w ciągu dnia. Mój jest ostatnio niemożliwy. Śpi 1 raz w ciągu dnia, zwykle budzi się 13 - 14, wieczorem chciałabym uspać go o 20, tak jak starszą, ale o spaniu o tej porze nie ma mowy, mógłby łazić do 22. Starsza musi wstawać o 7 do szkoły, a ten tym swoim łażeniem i "gadaniem" nie daje jej zasnąć. A jak jest u Was z tym spaniem?

Witajcie
Ją do pracy 19mam takie uczucie jakbym szła 1raz nerwy straszne
Moja w dzień śpi 1lub2razy w sumie ok 2~3godzin ale o 19już śpi u nas nocnik tylko na kupę .
Pozdrawiam wszystkich
Madzia ta twoja córeczka już panna:-)
Jagoda a ty jak się masz?

Aurelia a o której rano wstaje Twoj mały?
Może warto kłaść go wcześniej spać w ciągu dnia. Miki śpi dwa razy tak po godzinie ostatnio - między 9-11 a potem między 13-15, zasypia wieczorem do 20, chwile po. Może zmieniło się mu też w kwestii jak zasypia np na łóżku, wózek... I chciałby inaczej.

moj mały spi raz w ciagu dnia od 10-11 do 12-13 lacznie kolo 2 h. czasem wiecej czasem mniej. A na noc o 19- 19:30 zasypia i o 6:30 - 7:00 wstaje

Mój jak w domu był to spał ze 2-3 razy po 1-2h, w sumie między 2 a 4 godziny w dzień a na noc zasypiał pomiędzy 20 a 21, wstawał ok. 6. Teraz jak jest w żłobku to śpi tylko tam, 1-2h i nic więcej.

Madziasek może spróbuj posadzić go zaraz jak wstanie, mój też jakoś super nocnika nie lubił ale zaraz po przebudzenia to jeszcze taki nieprzytomny jest, że nawet siedzi i wtedy często siku robi.

aurelia dla mnie to nic nowego z tym spaniem, moj spi raz od 9 miesiaca, idzie spac ok 12 i spi 1-2 h, a spac na poczatku chodzil kolo 20 a teraz pomiedzy 21 a 22 i nie ma bata zeby zaspal szybciej

Ewelinka u mnie to samo jak do żłobka idzie bo tak to jeszcze jako tako, dzisiaj wstał ok. 6:30 i teraz o 10 zasnął, pewnie niecałą godzinkę pośpi i potem jeszcze raz tak po obiedzie i wszystko a jak jest w żłobku to tylko tam śpi.
W ogóle wczoraj po pracy chciałam jechać po niego do żłobka a mnie się akumulator wyładował w samochodzie, dzwoniłam i przepraszałam, że trochę się spóźnię, w sumie spóźniłam się może z 5-6 minut, już tylko pani siedziała, pogaszone a mały leżał na podusi i pani go głaskała. Taka głupia przygoda na koniec tygodnia.

reklama
Hej dziewczyny !

Dawno nie pisałam, ale nie mam kiedy.. na komputer rzadko wchodzę, częściej z telefonu czytam.

Mój mały od czwartku coś chory.. dwa dni gorączki ale nic więcej.. byliśmy u lekarz i niby gardło zaczerwienione. Dostaliśmy coś do psikania do buzi i czopki przeciw zapalne ibufen. W razie gdyby gorączka nie schodziła dostałam receptę na antybiotyk ale o dziwo po dwóch dniach spokój więc może się obejdzie bez antybiotyku :) W poniedziałek kontrola..
Kuba też piskiem wymusza, krzyczy a czasem zdarzy mu się rzucać rzeczami ze złości..
O nocnikowaniu to nawet nie mówię bo na razie nic na niego nie działa.. zaraz ucieka i tyle..
Jeżeli chodzi o spanie w ciągu dnia to Kuba jeszcze dużo śpi bo 2-3 razy o 1-1,5h ;) a spać chodzi 20:30-21:00

Madziasek, duża już Twoja panienka :) a wagą się nie przejmuj, zrzucisz zaraz po ciąży :)

Aga, ciężko tak wrócić do pracy, ale jak mały lubi z ciocią przebywać i nie płacze to nie masz się co przejmować :) ja już też chodzę na luzie bez stresu bo Kuba uwielbia być u babci :) Jedynie te godziny masz faktycznie takie, że się synkiem nie nacieszysz za długo ale chyba nie ma aż tak źle co?

Dziewczyny powiem wam, że ja strasznie bałam się wrócić do pracy ale teraz po czasie to uważam, że mimo, iż w pracy się nie nudzę to czasami siedząc w domu byłam bardziej zmęczona, nic mi się nie chciało i byłam bardziej marudna niż teraz :p Jednak kontakt z ludźmi dużo robi :)

Czy wasze maluchy potrafią dłużej się czymś zabawić? Kuba niestety szybko wszystkim się nudzi i ciężko go zainteresować "normalnymi" zabawkami.. woli przekładać klamerki lub wyciągać mi różne rzeczy i kuchni..

Do góry