reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Witajcie
dawno mnie nie było ale załatwiam ostatnie sprawy zwiazane z powrotem do pracy.
Zdrówka chorym. Tak to jest moja też nie lubi jak sie jej odciaga gluty i jest to katorga dobrze że na razie zdrowa .
Aga ja dobrze pamietam ty pracujesz w BP czy mogłabyś mi polecieć jakiś sprawdzony hotel najlepiej w Europie z parkiem wodnym, jesli to nie kłopot, bo ja czegoś szukam na wakacje ale ceny mnie powalają a chciałam jechac w kwietniu ale reszta rodziny się zbuntowała że co oni tam bedą robiąc i jedziemy w wakacje Pozdrawiam

reklama
jestem....w koncu....
u nas ok..uffff kamień z serca....katar jest ale osłuchowo dobrze....nadal się leczymy....
odciaganie gluciorów inhalacje neosine clemastinum ..i mam nadzieje że z tego wyjdziemy.....
ja tam wolę na siłę...taka prawda /choć to wiadomo miłe nie jest... / niż w szpitalu wylądować.....może mam durne podejście....
Miki się zeźlił na inhalacje....tak się wydziera że szok...ale skuteczność za to super w leczeniu.....

Venicee ja uważam, że bardzo dobrze robisz, wiadomo, że to nie jest przyjemne ale przynajmniej leczysz, niestety nie każde dziecko da się przekonać a szkoda bo wtedy wiadomo lepiej jest ale jak się nie da to co, no siłą, mam nadzieję, że szybko już teraz wyjdziecie z tego. My też się leczymy, jeszcze do końca tygodnia mamy czas.

Agaulec a ogólnie wszystko u Was w porządku? Jak tam Lenka?

wiadomo nie u kazdego dziecka tak sie da, kazde ma swoj charakterek juz i jak sie nie da tzapalenie pluc czy oskrzeli napewno o nie ma wyjscia bo gorsze bedzie niz sciaganie kataru, moj tez juz czasem odstawia fochy straszne, siada na tylek i robi mine obrazona ze cos nie dostal, ale z dnia na dzien coraz wiecej rozumie i mam nadzieje ze bedzie lepiej (wiadomoze pewnie nie bedzie ale przynajmniej sie jakos pocieszam )

Witajcie
Moja lena zaczyna wymuszać jak czegoś nie może dostać to płacz i czeka jaką bedzie nasza reakcja tata nieraz ulega ją staram się być konsekwentna ale z tym też różnie
Venic jak zdrowie małego
A ja od 19do pracy szok jak to zlecialo

Agaulec ja się najbardziej bałam powrotu do pracy jak byłam w takim okresie jak Ty jesteś teraz, niedługo przed a potem się okazało, że nie taki diabeł straszny, u Ciebie też tak będzie, zobaczysz, człowiek ma wrażenie, że nowe życie zaczyna po takim okresie i jest troche stresu wiadomo ale będzie dobrze.
U nas też stara się wymusić, jak nie chcemy czegoś dać to krzyczy, piszczy, wali rączką w stół czy co ma pod ręką ale ja mam tak, że jak takie coś widzę to tym bardziej nie dam bo zła jestem na takie zachowanie, inaczej jakby poprosił uśmiechnął się to potem mam problem ale póki co on jeszcze nie umie w taki sposób mnie brać pod włos bo za mały więc jest ok :)

Puk, puk dzień dobry!

Zdrówka dla wszystkich dzieci!
Odprowadziłam starszą na przystanek i nadrabiam zaległości. Mam pytanie do tych mam, które mają starsze dzieci. Jak to jest z opłatą na Komitet Rodzicielski/Radę Rodziców? Czy jest ona obowiązkowa czy nie? Wczoraj zapłaciłam w szkole 45zł, a dziś jedna z mam przekonywała mnie,że to nie jest obowiązkowe i ona sama w tym roku płacić nie zamierza. Czy ktoś się orientuje w tym temacie?

reklama
Aurelia komitet rodzicielski chyba nie jest nigdzie obowiązkowy, nie spotkałam się w każdym razie z obowiązkowym, natomiast u nas w przedszkolu od razu poinformowali, że jeśli nie opłacimy komitetu to dziecko nie będzie otrzymywać paczek na święta, na mikołaja itd. bo oni to kupują z tych pieniędzy, także ja zawsze płaciłam bo sobie nie wyobrażałam, żeby wszystkie dzieci miały dostać a mój miałby patrzeć. Aczkolwiek nie wiem czy wszędzie tak jest, że dzieci paczek nie dostają, to mogło być tylko tak u nas. Jak już zapłaciłaś to i tak w sumie nie ma znaczenia ale możesz się zapytać o to co pisałam jakąś mamę, może tą, która nie chcę płacić w tym roku.

Do góry