reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Basia ja generalnie zabawek mam niewiele bo właśnie z doświadczenia wiem, że lepsze sitko albo kurek przy kaloryferze czy coś, takie pojemniki plastikowe mam to uwielbia je wkładać do siebie, wyciągać itd. Też uważam, że pójście do pracy ma swoje plusy, gnuśniałam już troche w domu choć nie powiem, ja akurat wyrąbana jestem jak zorro od kiedy do pracy chodzę, po pracy szybko do żłobka, wracam to jest ok. 16:20, obiad, zadanie z synkiem, okręcę się 2 razy dookoła siebie i jest 19 i trzeba do kąpania dzieci szykować i kolacji i spania a potem ja, czasem zasypiam po prostu gdzieś niechcący :) No i pobudki w nocy ostatnio, ale mąż zauważył, że CHYBA idzie mu ząbek bardzo z tyłu, ja tam nic nie widziałam ale może, kto wie. Dobrze, że maluch lubi z babcią być i że jesteś z niej zadowolona, to baardzo dużo, a na nocnik tak reaguje od razu jak widzi czy jak sadzasz go? Z jakąś ulubioną podusią albo maskotką też nie posiedzi?

reklama
hej dziewczyny

u nas siedzi piotrus na nakladce na wc albo nocniku ale musie miec zajecie, rozwija papier toaletowy, bawi sie drzwiami od pralki albo szczotkosuszarka, musi cos miec do zabawy

Ewelinka rozwijanie papieru toaletowego jest super, zwijasz go potem? :D U mnie też go to tego ciągnie także to chyba taka ogólnie dobra zabawa dla dzieci :)

Zachęcamy Was do wzięcia udziału w naszej Przedświątecznej Akcji Zabawkowej! Zróbmy już dzisiaj coś dobrego!

Nie wszystkich stać na nowe zabawki, dlatego zachęcamy Was do zrobienia porządków w pokojach Waszych dzieci. Czytaj dalej:MamaSprzeda.pl - Idą Święta!

10429493_372983439544160_2152814914947930933_n.jpg

Witam Was dziewczyny!!!

Ewelinka wiemy wiemy i trzymam kciuki daj znać jak po wizycie.

U nas jak na razie oki, wyszliśmy z przeziębienia ale znów chodzi do żłobka i wiem że może się coś przyplątać:-(W czwartek dopiero ją zaszczepiłam na mmr.Moja śpi tak ok 2-2,5h jeśli jest w domu w żłobku to chyba nie spanie przy takiej ilości dzieciaków.
Ja już pracuję i stąd te zaległości na forum ale postaram się nadrobić:tak:

Ewelinka trzymam kciuki i czekam na relację z wizyty!! :)

Ewelia wiem jak to jest jak się do pracy wraca :) Cieszę się, że udało się na mmr zaszczepić, my czekamy na termin na ospę ale mój też w żłobku więc nie wiem jak to będzie.

Witam!
Ewelinka - teraz dopiero zobaczyłam u Ciebie drugi suwaczek, gratulacje, dbaj o siebie.
Dziewczyny piszecie o rozwijaniu papieru, u nas tez to leci, tylko dochodzi jeszcze darcie tego papieru na kawałki. A wykładanie mąki i cukru z szafki to chyba ulubione zajęcie. Z doświadczenia wiem,że to kiedyś minie i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Nawet jak zabezpieczę przed otwieraniem to ta mała bestia potrafi z prędkością błyskawicy znaleźć się przy szafce kiedy właśnie coś z niej wyjmuję i wtedy nie idzie go stamtąd wyciągnąć. Czasem mu pozwalam, a niech tam się porządzi po swojemu w kuchni.
Miłego dnia!

reklama
Hej Dziewczyny,

Melduje się że u nas wszystko dobrze, ja już powoli przyzwyczajam się do pracy i do nowego systemu organizacji dnia.
Basia masz racje dobrze jest wrócić do ludzi hehe , pamiętam jak pisałaś ze Kubuś uwielbia dziadka i mało co zwraca uwagę na to jak wracasz z pracy, u nas jest podobnie, wracam i bez emocji pędzi do kuzynki i się bawią, kuzynka jeszcze mieszka teraz z nami więc ją cały czas zaczepia , bardzo mnie to cieszy bo mały chodzi z uśmiechem na twarzy.
Walczymy z kaszlem już drugi tydzień, ma strasznie mokry kaszel a syrop coś średnio nam pomaga, do tego jeszcze na główce zrobił mu się dziwny liszaj i to jeszcze ropiało i mamy maść z antybiotykiem, już troszkę lepiej.

Dziewczyny czy Wasze dzieci też mają duże węzły chłonne? bo mój ma powiększone i lekarka każe mi to obserwować jak zniknie infekcja i dalej będzie miał to chce mu dać antybiotyk....

Ewelinka gratulacje, jak się czujesz?

co do zabawek to mały teraz bardzo lubi klocki , układa z nich wieże i lubi książeczki, papier toaletowy oczywiście u nas tez jest rozchwytywany ;-) wszędzie się wspina i lubi stać przy pralce jak pierze aaa i jeździ na mopie i miotle , chowam ją do szafy ale i tak tam wlezie ,

miłego dnia

Do góry