reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorem !

Venice, u nas tylko dwa zęby plus nietolerancja mleka i do roku nie podawać glutenu i innych rzeczy mocno uczulających więc ja w ogóle mam problem co Kubusiowi dawać zjeść zamiast jednego mleka.. już kombinuje żeby kupić mąkę bezglutenową i coś mu upiec..

U nas też mąż dba o męskie sprawy Kubusia ;P nam też lekarka mówiła, żeby ściągać bo inaczej czeka go zabieg..

Dziewczyny ja dzisiaj jestem wykończona.. Kuba tylko chodzi za mną i wspina się to o moją nogę, to o szafki w kuchni, stół, krzesła itd.. wyciąga ciuchy z komody, grzebie przy telewizorze normalnie masakra.. nie mogę go na chwilę samego zostawić bo z krzesełka-bujaczka potrafi już wyjść mimo, że jest zapięty.. a zabezpieczenia do mebli kupiliśmy takie rzepy, które nauczył się zrywać :eek: a jak mu coś wezmę to zaraz ryk i złości.. normalnie podziwiam kobiety, które muszą dać radę z bliźniakami albo mają dzieci rok po roku :szok:

reklama
Hejka,

Dzisiaj pogoda dramatyczna, cały dzien siedzieliśmy w domu.Przebił nam się 8 ząbek, ma wszystkie jedynki i dwójki i czekamy na następne ;-) wczoraj mielismy fajny dzień, byłam u mamy i robiłyśmy porządki w ciuchach :-D pózniej sprzedałam małego i zaszalałam w szmateksie który mnie pochłonął na 2 h ale jakie perełeczki znalazłam ahhh a Tymcio też nam pomagał w porządkach. Co do siusiaka to nam wszysyc lekarze z którymi mielismy kontakt i położne mówiły żeby powoli ściągać i mąż tez się tym zajmuje. Mój też nie chce kaszek rano i od jutra daje mu kanapeczki jak czytam co Wasze jedzą to mój ma biedną diete więc mu urozmaicę ;-)
Madziasek ze słomką fajny pomysł, moja kuzynka też tak dawałą mleczko.
Czy Wasze maluchy piją z niekapka? mojego uczę ale śrenio to nam idzie
Uciekam prasować mężowi koszule bo jutro idzie na rozmowę o pracę, trzymajcie kciuki.

hejka,
z ta higiena siusiaka to tez chyba zalezy od 'urody' i moze geny, ale ja starszemu od razu sciagalam, bo tak radzili, a w wieku 2 lat bylismy w szpitalu, bo mial przepukline pachwinowa i przy okazji mu nacieli, bo cos tam mial nieodklejone jeszcze.. wiec to taka niewiadoma troche wg mnie ;)
Aga powodzonka dla Meza!
Taka j o jeny jak wczesnie wstajecie, wspolczuje... ja dzis o 8 Ale niedawno panna odleciala dopiero i w dzien 2 krotkie 40 minutowe drzemki miala....
I cyca sie dopomina po poludniu..juz ktorys dzien, normalnie wlazi na mnie, grzebie w dekoldzie, kladzie sie na kolanach jak do karmienia, a jak spytam" chcesz cycusia" to skacze i sie trzesie i krzyczy 'dadada' ...no to daje ;)

Aga moja pije z niekapka, ale mysle zmienic na inny, bo znajoma logopedka mowila, zeby dlugo go nie uzywac, lepiej slomka i zwykle kubki.

Dzis starszy sobie zazyczyl na 2 danie nalesniki z bita smietana i truskawkami, zrobilam, smietane ubilam.. trudne to bylo z jeczacym smrodkiem u nogi, ale dalam rade.. a on zjadl 1 i sie najadl...:no: ale za to Gosia zjadla pierwszy raz nalesnika, maz tez i ja wlasnie zjadlam ostatniego, wiec sie rozeszly ;)

Aga ja lubię ciucholandy ale właśnie nie mam kiedy do nich zaglądać teraz bo tam się nie da wejść na 15 minut niestety, trzeba pochodzić i powybierać to się można obłowić nieźle :) Przyznam, że nie uczę mojego pić z niekapka a powinnam ze względu na żłobek (tam z tego piją), pierwszy synek w ogóle nie chciał z tego pić i teraz jakoś tak podeszłam do tego, że ten na pewno też nie ale muszę spróbować.

Grinula ale mi zrobiłaś smaka na naleśniki, chyba jutro zrobię. Mój wcześnie wstaje ale w dzień śpi jednak, ze 3 razy po godzinie mniej więcej. To może dlatego potem wcześniej wstaje, na dobę w sumie śpi tak 11-12 godzin więc to chyba nie jest dużo. Dzisiaj szał, pospał do ok. 5:50.

...wspina się to o moją nogę, to o szafki w kuchni, stół, krzesła itd.. wyciąga ciuchy z komody, grzebie przy telewizorze normalnie masakra.. nie mogę go na chwilę samego zostawić bo z krzesełka-bujaczka potrafi już wyjść mimo, że jest zapięty.....o zaraz ryk i złości.. normalnie podziwiam kobiety, które muszą dać radę z bliźniakami albo mają dzieci rok po roku :szok:
hehhehe
no mam to samo ..tyle że tv wysoko wisi wiec ok...ale szuflady chodzą non stop...i zanim ciuszki swoje wyrzuci kazdy musi polizać..wyglada to obłednie....
ja juz bujaczek sprzedałam...słuzył jako składzik na ciuchy...heheh
no miałam bliźniaki ..było momentami wesoło...tyle że zazwyczaj obydwoje nie broili na raz...tylko te bardziej zywotne czyli córcia..syn spokojny był ...ale jak zaczał małpować ....oddychnełam jak zaczeli obydwoje chodzić...

no mamy juz 3 nowe zeby przebite ....uffff..... czyli teraz z sumie 4 u góry i 2 na dole....
ja tez uwielbiam ciucholandy :D jakie cuda tam mozna wygrzebać :p
wy nalesniki mieliścide ..u mnie omlety były :D

Basia oj tak mój szkrab też żwy wszędzie go pełno czasami jest zabawnie, dzisiaj widziałam się z koleżanka co ma dwie córeczki bliźniaczki 5 tyg strasze i nie narzeka na nude haha jutro do nich jedziemy to Tymcio pobawi się z rówieśniczkami.
Ciucholandy są boski tylko trzeba mieć na nie czas , za tydzień też idę poszperać a babacia zostanie z wnusiem;-)
dzisiaj robię sobie wychodę i idę na ploteczki z koleżankami na Kazek i chyba będę musiała dzisiaj diete złamać bo ploteczki bez piwka hmmm nieee

My - jak dobrze,że napisałaś o tym ściąganiu. Zapomniałam o tym. Ja pochodzę z babskiej rodziny, jest nas 3 (3dziewczyny, ja jestem najmłodsza). Najstarsza ma 2 córki, średnia ma 1 córkę, u mnie pierwsza była też córka. Nie podpowiedzą mi nic bo nie wiedzą, moja mama też w tych sprawach nie obyta bo wychowała 3 dziewczyny.
Teraz jest u mnie starsza siostra, ma urlop. Bardzo się cieszyłam z jej przyjazdu, że pobawi się z małym a ja zrobię porządki, umyję okna ale d..a z planów. Mały tylko na mnie wisi, nie za bardzo da się dotknąć cioci i okna muszą poczekać.

Venicee gratuluję ząbków!

Aurelia to spróbuj dzisiaj ściągnąć, nie zrażaj się tylko bo to na pierwszy raz nie jest takie proste na takim małym siusiaczku, dasz radę.

W środę zabrałam synka do kina z okazji ładnego świadectwa, jeszcze chcę go parku wodnego go zabrać bo lubi. Jak nie lubię bajek to je oglądam tylko jak z synkiem do kina jadę :)

Witam przy sniadanku,

Pobudka chwile przed 7, wiec troche pospalismy ale z jedna
pobudka nocna. Miki tez w szufladach urzeduje, drzwi zamyka, po schodach chodzi (u nas nie ma schodow).

Venicee to mamy taki sam stan uzebienia ;-)

Aurelia zawsze mozesz do pediatry pojechac by pokazal Tobie jak sie z susiakiem obchodzic :-) jesli sie sama boisz oczywiscie.

U nas to ja dbam o siusiaka malego, bo go kapie. Tez uwielbiam ciucholandy, w poniedzialek bede z siostra buszowac. W Pulawach mamy taki ze za 1 zl sa wyprzedaze, ale zawsze pelno ludzi niestety ;-)

reklama
Mój dzisiaj pospał do 6 więc sukces, teraz już wstał z drzemki porannej, spał ok. 1,5h. Chciałabym go potrzymać troche, żeby nie szedł spać tak szybko jak zwykle. Planujecie już urodzinki?

Do góry