reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

Miki szybko pada, ale co tu sie dziwic jak cale dnie gania z kuzynami, zasypianie zajmuje do 15 minut, w domu zasypial do 1 godziny!
Wczoraj tez przyszla zamowiona spacerowka skladana, czerwona oczywiscie, fotelik tez kupilismy czerwony ;-)
Dzisiaj pospalismy do 7, wiec bylam w szoku!

Basiu dlatego autem tez przemieszczamy sie noca, maly spi i jest mniejszy ruch na drodze!

Grinula powodzenia w porzadkowaniu, zdrowka dla starszaka!!!

Venicee ja nie podaje, wole makrele dawac niz ten okropny tran bleeeee

Aurelia jeszcze nie myje malemu zabkow, czekam na wieksza ilosc, ale czesto maly pije wode, po kazdym posilku wiec plucze sobie jame ustna.

Milego dnia!

reklama
Hejka,

Venicee ja podaje tylko witamine d3
Aurelia mój długo szczotkuje zęby, daje mu tak jak Grinula szczoteczke do kąpieli i później sama mu jeszcze przejadę, mamy 7 zębów i idzie 8 :-)
Czy wasze dzieci tez tak gryzą?Tymek wszystko i wszystkich martwi mnie to aby dzieci nie gryzł.
Dzisiaj pospalismy do 8 taką mi zrobił niespodzianke, mały spi jak wstanie jedziemy do mojej mamy sprzedam go na chwilę ;-)
miłego dnia

Madziasek jaki fotelik i wózio kupiliście???
no racja ochydztwo te kapsułki....bleeee
Aga no chłopka pospac ci dał :d fajnie no gryzie Miki ,choć mało ma zębów...
Miki spi najczesciej do 7:30...ale rozpietosc wstawania to 7-8:30.... i dzięki ci za to Boże....

Aga no to ładnie pospaliście, może jutro też tak będzie, oby.

Venicee o Tobie nie wspomnę, nie wiem co to znaczy spać do 8:30, nawet sobie nie wyobrażam jak bym się czuła po takim spaniu, dzisiaj w nocy budził się chyba z 5-6 razy. A dodam, że żadne zęby mu nie idą.

hejka..
u nas dzis spanie do 8:10, ostatnie dni tak spimy, starszak wstaje wczesniej, ale kulturalnie cicho sie zachowuje:tak:
Za to z pojsciem spac na noc jest maly koszmarek, dzis 21:15, a usypianie trwalo godzine...

Aga moja nie gryzie, tylko wklada wszystko do buzi, choc moze i to gryzie ;) czasem mnie dziobnie w cycka, to az gwiazdki zobacze:angry:

A ostatnio nauczyla sie zloscic ze sie kladzie na podlodze i wrzeszczy...bardzo komicznie to wyglada hehe Ostatnio w ogole zrobila sie taka kumata, z lozka sie nauczyla zlazic.

Witam wieczorową porą!
Ząbki myjemy, elmexem, nawet jakoś idzie.
Mam pytanie do mam chłopaków: czy robicie coś z siusiakami? Ostatnio była u mnie koleżanka z 6 miesięcznym synkiem, ma jeszcze 7 letniego synka i jednemu i drugiemu odciągała napletek, lekarz jej tak kazał. Nam lekarz powiedział, że do ukończenia roku nic nie mamy ruszać, tak więc co lekarz to opinia, sama już nie wiem.
my walczymy cały czas z nauką picia z niekapka, za diabła nie chce, chyba się poddam, kaszki też ostatnio nie chce, za to jak chlebek widzi to szaleje, jakie wędlinki dajecie? Ja przyznam się że jeszcze nie dałam , tylko serek biały wcina z chlebkiem, nie wiem co jeszcze mogę mu dać na kanapce?
w Poznaniu piękna pogoda tylko wieje.
Pozdrawiam wszystkie mamy

Ja dzisiaj wstałam o 5:15, od prawie tygodnia tak wcześnie wstaje, popołudniu ledwo na oczy widzę potem ale co mam zrobić.

My ja odciągam napletek, starszemu nie odciągałam, nikt mi nie mówił, że powinnam, potem trafiłam do szpitala na grypę żołądkową z nim jak miał 10 miesięcy, i w sumie dobrze się stało bo mu lekko zarosło, musieli naderwać, potem już ściągałam sama w domu, moja znajoma nie ściągała i potem nacinali to jej synkowi jak miał kilka lat ale ja Ci nie powiem, że tak się dzieje zawsze bo z tego co widzę to połowa ludzi ściąga a połowa nie a przecież tylko odsetek tej nieściąganej połowy trzeba to potem jakoś odkleić więc pewnie to rzadkość a tylko niestety trafiłam do tej rzadkości. W każdym razie ja teraz już wolę ściągać, przez pamięć co było ze starszym, no i w szpitalu mi kazali.

Czesc,

Dzisiaj pobudka standardowo o 6stej, ale pogoda deszczowa heh

Venicee kupilismy z firmy Caretero, wozek model Alfa, fotelik Ibiza.

My ja sciagam ale czasami i nigdy do konca sie nie da, jedna moja siostra sciagala a druga nie bo lekarz zabronil i wszystko jest ok. Miki wciaga kanapki z kazdym rodzajem wedliny, sera, twarozku itd, parowki tez jada ale te z duza ilosci miesa i bez fosforanow i innej chemii. Co do niekapka to moze sprobuj ze slomka, mojej siostry maly tak pije i znajomej tez. Moze szybciej zakuma ;-)

Milego dnia!

ale wam fajnie z kanapkami Madziasek :d tez tak chce ale przy 3 zębach... niby pomieli coś...ale żeby się najadł ..nie bardzo...
może jak bedzie tych 6 zebów bedzie lepiej....
u nas tez niekapek nie bardzo ..a szkoda....
mąż dba o Mikiego siusiaka...w kąpieli mu tam odciaga....

reklama
Venicee mnie w szpitalu mówili, żeby ściągać tak, żeby się ta dziurka pokazała i przemyć trochę, żeby za bardzo nie ściągać, jak mąż dba to na pewno wszystko jest ok, w końcu facet chyba najlepiej wie co i jak ;-)

Do góry