ewirut1
Fanka BB :)
Nie zdążam za wami jeszcze nie dawno było lato , a teraz juz urodziłyście i idziecie na tańce z maluszkami- szybko ten czas wam leci;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny co można wziąć na ból brzucha?Od jakiejś godziny boli mnie brzuch i kręgosłup :-(
heeeeh pocieszyłaś mnieNabawe witaj, gratuluje maleństwa,nie martw się ja też mam koniec miesiąca bo 29 więc nie będziesz ostatnia
Jeśli chodzi o piwko to mąż mi ostatnio kupił bezalkoholowe ale jak spróbowałam to mnie odrzuciło więc póki co nie ciągnie mnie a wręcz odrzuca,no ale jak będa upały to takie piwko z soczkiemno ale tak jak powiedziała Loleczka jeszcze będę miała nie raz okazję więc te kilka miesięcy nic mi się nie stanie
Ale znam dziewczyny które piły normalne piwo,ogólnie mi to lata i powiewa każdy ma swoje życie i swoje sumienie,ja tam odrazu bym się martwiła że zaszkodzę maleństwu,a jeśli potem okazało by się że coś jest maleństwu nie wybaczyłabym sobie(choć nie koniecznie byłaby to wina alkoholu)
piję jak już padam, staram sie jak najmniej.Hej dziewczyny:-) Dzis wspanai łe samopoczucie u mnie ten śnieg za oknem po prawił mi humorWłaśnie zrobiłam sobie małą kawke i pije mój mężus jeszcze sobie spi, bo jest chory
.
A jak tam u was pijecie kawe?
w poprzedniej ciąży piłam inkę przez całą ciążę i wchodziłam teraz niebardzo.. chyba że z ekspresu z piankowym mleczkiem...Ewirut, ja pijam kawę od czasu do czasu z dużą ilościa mleczka, a ostatnio kupiłam sobie inkę i popijam ja sobie w pracy...nawet niezła w smaku![]()
6 dziennie??? toć to dawka śmiertelna!!! ja po 2óch mam próblem z zaśnięciem w nocy hehe...Ewirut, ja normalnie piję mocne kawy z ekspresu (w zastraszającej liczbie 6 na dobę).
a ja własnie puchłam strasznie w ciąży przez całe lato, od 7 mca nie nosiłam obrączki nawet. Nie życzę Ci tego bo spuchniętym być to koszmarja upały w pierwszej ciązy przezyłam bez większych problemów, nic mi nie puchło itp. ale teraz może być inaczej... zobaczymy
mi w pierwszej ciąży zlecił też malutko, a teraz wręcz przeciwnie.. mocz, morfo, glukoza, VDRL, toxo, tsh i jeszcze coś tam.dziewczyny, jakie Wam badania ginekolodzy zlecili na pierwszy rzut? bo mi tylko mofrologię, mocz, glukozę na czczo i vdrl. nie za mało?
mnie sie wydaje że lekarze na NFZ zlecają mniej badań niż prywatnie. Chodzisz na NFZ?Ja byłam już na 2 wizytach i lekarz kazał mi zrobić tylko morfologię, mocz i grupę krwi :-( Przed wtorkowym badaniem mam powtórzyć i może wtedy zleci mi te wszystkie, które wy już miałyście. Mam nadzieję, muszę mu chyba przypomnieć. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona. Chyba, że ja sama powinnam wiedzieć jakie badania i je sobie zrobić???![]()