reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ja w ciąży na basen planuję chodzić - nie mogę zapisać się na żadne konkretne zajęcia, bo mi nieregularne godziny pracy nie pozwalają. Poza tym mam strasznie długie dojazdy do pracy i nie jestem w stanie określić, kiedy będę mogła iść na jakieś zajęcia - a szkoda, bardzo bym chciała.

Jeju Dziewczyny czy Wy też wciąż jesteście takie wzdete ? Ja mam brzuch jakbym była w 7miesiącu i przytyła bynajmniej 10 kg a nie 1kg. Masakra. Biodra mi się zaokrągliły uda też trochę zwiększyły i czuje się strasznie gruba :-( aż myślę o diecie normalnie..

Maciejkaa fajnie, że też masz synka w tym samym wieku,
mój też jest strasznie zawiercony, ma tyle energii, którą najchętniej
wyładowuje na mnie więc dobrze Cię rozumiem.

Oboje siedzimy teraz w domu i już nie mogę się doczekać
jak od poniedziałku wyruszy do przedszkola, bo tak to na nic nie mam czasu.
Kompa odpalam dopiero jak mąż w domu.

AgataK ja też marzę o powrocie do pracy jeszcze, jakoś tak nie mogę sobie wyobrazić, że
zostawię te wszystkie projekty... oby nam się udało;-)
Co do tankini to bardzo mi się podoba, super pomysł!

Kasia B , ale się uśmiałam z tych Twoich pomyłek w pracy:-D, można niezłą komedię nakręcić ....

Cwitka
- podpiwek - mój smak dzieciństwa, dziadek robił,
a my zawsze podkradaliśmy ze spiżarni...się rozmarzyłam.

Dziewczyny ja mam tak cały dzień mdłości, na nic ochoty,
ale jak już coś jem to robi mi się nagle dobrze i żeby nie wróciły mdłości to jem dalej...
ppotem mam doła, że pewnie przytyję za dużo i znów mi niedobrze...czy któraś tak ma?:confused:

Ostatnia edycja:
Mejdia to się doskonale rozumiemy. Przy moim małym też nie mam na nic czasu ciągle w ruchu i oczy wkoło głowy. O leżeniu tylko marzę.. a którego czerwca urodziłas ? Może nawet tego samego dnia. Zauważyłam nawet ze nasze ciążę są na podobnym etapie. Jestem w 9tyg i 1dn :-)
Co to jedzenia to też mam wyrzuty ze za dużo przytyje :-(

Rany, ledwo żyje dziś:-(
Wymiotuję na potęgę. Na obiad miałam pyszne naleśniki, zjadłam i nic mi nie było, a teraz wymiotuje i wymiotuje. teraz mam chwilkę przerwy, ale czuję, że mi się zbiera:wściekła/y:

reklama
ja też chcę nad morze skoczyć, jezioro odpada bo wakacje z małym dzieckiem nad jeziorem podobno nie służą.

ja też jestem wzdęta i ciągle mam nieokiełznane gazy ;/

Nabawe witaj, gratuluje maleństwa,nie martw się ja też mam koniec miesiąca bo 29 więc nie będziesz ostatnia :-D
Jeśli chodzi o piwko to mąż mi ostatnio kupił bezalkoholowe ale jak spróbowałam to mnie odrzuciło więc póki co nie ciągnie mnie a wręcz odrzuca,no ale jak będa upały to takie piwko z soczkiem :sorry2: no ale tak jak powiedziała Loleczka jeszcze będę miała nie raz okazję więc te kilka miesięcy nic mi się nie stanie :tak:Ale znam dziewczyny które piły normalne piwo,ogólnie mi to lata i powiewa każdy ma swoje życie i swoje sumienie,ja tam odrazu bym się martwiła że zaszkodzę maleństwu,a jeśli potem okazało by się że coś jest maleństwu nie wybaczyłabym sobie(choć nie koniecznie byłaby to wina alkoholu)
heeeeh pocieszyłaś mnie :)
No dla mnie Karmi to jednak nie jest alkohol, ale na gorące upały letnie na pewno wypiję. Koleżanka z forum pisała że u niej w mieście babka urodziła pod wpływem alko i dzidziuś miał promile we krwi! ;/
A na bóle brzucha no- spa, ewentualnie APAP=PARACETAMOL, ale to już zależy czy boli Cie ewidentnie brzuch czy ogólnie dół plus plecy.
Hej dziewczyny:-) Dzis wspanai łe samopoczucie u mnie ten śnieg za oknem po prawił mi humor:happy2: Właśnie zrobiłam sobie małą kawke i pije mój mężus jeszcze sobie spi, bo jest chory:baffled:.
A jak tam u was pijecie kawe?
piję jak już padam, staram sie jak najmniej.
Ewirut, ja pijam kawę od czasu do czasu z dużą ilościa mleczka, a ostatnio kupiłam sobie inkę i popijam ja sobie w pracy...nawet niezła w smaku:tak:
w poprzedniej ciąży piłam inkę przez całą ciążę i wchodziłam teraz niebardzo.. chyba że z ekspresu z piankowym mleczkiem...
Ewirut, ja normalnie piję mocne kawy z ekspresu (w zastraszającej liczbie 6 na dobę).
6 dziennie??? toć to dawka śmiertelna!!! ja po 2óch mam próblem z zaśnięciem w nocy hehe...
z opalaniem na pewno nie wolno przeginać, ale jak byłam nad morzem w 6 m-cu to troszeczke brązu złapałam. Ale ja miałam własnie tankini wiec brzuszek był schowany. Kupiłam w tesco i myslę że na wakacje powinni mieć, mnie wystarczyło zwykłe tankini a nie ciążowe. Ale 6 m-c to nie 8 jednak :p
swoją drogą widziałam masę kobiet z wielkimi brzuchami w zwykłych 2częsciowych strojach opalonych ślicznie. Więc z pewnością można, ale jak to wyjdzie- zobaczymy.

ja upały w pierwszej ciązy przezyłam bez większych problemów, nic mi nie puchło itp. ale teraz może być inaczej... zobaczymy
a ja własnie puchłam strasznie w ciąży przez całe lato, od 7 mca nie nosiłam obrączki nawet. Nie życzę Ci tego bo spuchniętym być to koszmar
dziewczyny, jakie Wam badania ginekolodzy zlecili na pierwszy rzut? bo mi tylko mofrologię, mocz, glukozę na czczo i vdrl. nie za mało?
mi w pierwszej ciąży zlecił też malutko, a teraz wręcz przeciwnie.. mocz, morfo, glukoza, VDRL, toxo, tsh i jeszcze coś tam.
Ja byłam już na 2 wizytach i lekarz kazał mi zrobić tylko morfologię, mocz i grupę krwi :-( Przed wtorkowym badaniem mam powtórzyć i może wtedy zleci mi te wszystkie, które wy już miałyście. Mam nadzieję, muszę mu chyba przypomnieć. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona. Chyba, że ja sama powinnam wiedzieć jakie badania i je sobie zrobić??? :baffled:
mnie sie wydaje że lekarze na NFZ zlecają mniej badań niż prywatnie. Chodzisz na NFZ?

Dziewczyny widzę że większość z was ma starszaka powyżej 2 lat... u mnie róznica wieku będzie niecałe 2 latka, mam tyle obaw że sobie nie dam rady :(

Do góry