reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j ja urodziłam 41 + 5 dni, młody nie chciał wyjść, urodziłam w czwartek a od poniedziałku miałam wywoływany....
Madziaske aż taki zaduch u Was, u nas narazie oki przynajmniej jak byłam na balkonie takie mam odczucuia. Karmisz jeszcze Mikiego piersią czy całkiem się odstawił?

reklama
a ja bym chciała tak 41 tyg w ciązy ! 1 ciąża poród w 35tc...drugi w 33... :(
tak wogóle witam
Miki spi ,ja kawencję pije ...wstanie zje coś i spacerek :D kocham taka pogodę kochammmm
mój synek wczoraj padł ok 20:30...i spokojnie spał do 4:20...wtedy zerwał się z płaczem i tak po 6 ..i przed 7 ....ale dał się ugłaskać wiec wstalismy przed 8... czyli super ....
co do prasowania to ja jakaś chora jestem...zakichana estetka...nie umiem chodzić w nie prasowanych rzeczach..a co dopiero dzieciaki moje ...mimo że prasowac nienawidzę

Venice mi to nie przeszkadzało że tak późno urodziłam tylko wywoływanie mnie zmęczyło, było mineło
co ubieracie na głowe swoim maluchom?

Witam ze szkoły.
Max jak wychodzilam to nawet buzi nie chcial dac tak sie cieszyl, ze opiekunka przyszla. To jest troche przykre:-(

Aga to spoznione zyczenia, ja jestem z 31. Doczytalam wlasnie o kablach, chyba bym zawalu dostala. Dobrze, ze w pore zauwazylas.
Ja zaczelam wczoraj turbo spalanie. Zabieram sie tez do biegania o 6 rano, ale poki co wstac nie moge.

Madziasek nosimy sie z zamiarem przejecia interesu,na to pojda wszystkie oszczednosci i pewnie gruby kredyt,wiec na dom juz drugiego raczej nie dostaniemy. Chyba, ze uda sie interez z czescia mieszkalna zakupic, to tez jest opcja.

Ja tez wszystko prasuje i nie wyobrazam sobie inaczej. Wczoraj siedzialam do 24 nad prasowaniem. Ostatnio mi opiekunka tlumaczyla, ze to szkoda czasu, ale jak czasem ona mlodego ubierze w rzeczy, ktorych jeszcze nie zdazylam wyprasowac, to nie moge na niego patrzec.

Ostatnia edycja:
Czas na 2ga kawusie,
Maly gania z kulkami po podlodze ale jakis inny dzisiaj, malo spi, marudny hehhhh

Aga maly sie sam odstawil jakos na poczatku mca i nie karmie juz cyckiem,
A czapeczke czesto sciagam Mikusiowi i jezdzi bez, zreszta on tak kreci glowa za samochodami ze czapka sie przesuwa i uszy sa odsloniete, ale jak beda bardzo wysokietmperatury to mu czapki nie bede zakladac, pod warunkiem ze nie bedzie mocno wialo :-)
Ja rodzilam w 40 tygodniu i przy pomocy oksy

Doriq to trzymam kciuki za ostatnia opcje :-D

My już też po spacerku :) Cieplutko na dworku :) Mały nic nie spał ale na szczęście teraz udało mi się go położyć :)

Ja pracuję wszystko jak leci.. chociaż czasami i tak trzeba przed wyjściem poprawić bo się w szafie wygniecie więc taka trochę podwójna robota..

Aga, ale długo musiałaś się namęczyć.. Ja rodziłam dokładnie w dzień terminu ale też z oksytocyną bo wody odeszły, a skurczy nie było.. ale w 5,5h było po sprawie :-)
Co do ćwiczeń to wczoraj znowu ćwiczyłam z Mel B ale przyznaję.. po prawie 2 tygodniowej przerwie :zawstydzona/y:

Kuba na spacerku dzisiaj był ubrany tak :
WP_000798.jpg WP_000796.jpg

Myślicie, że ta bluzeczka z długim rękawem to za dużo ?? Mijałam mamy z wózkami i powiem Wam, co kobieta to inaczej ubrane dziecko :-p Jedne typowo już na lato - krótkie spodenki i bluzeczki; inne w długich rękawach, jeszcze inne nawet w sweterkach.. hmm i bądź tu mądry :-D

Załączniki

• WP_000798.jpg
    WP_000798.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 42
  • WP_000796.jpg
    WP_000796.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 63
Basiu u mnie zrobilo sie pochmurnie i troche wieje bo rano byla duchota wiec Miki w bodziakach na dlugi rekaw, spodnie i skarpetki ma, a i czapke zakrywajaca uszy :-D
Idziemy na dwor!

Miki spi a ja mam chwile dla siebie,

Basiu zapomnialam napisac ze zawsze mozesz sprawdzic karczek Kubusia,
Czy pod ta bluzeczka mial bodziaki?

Madziasek, tak, miał bodziaki z krótkim rękawem i na to są bluzeczkę. Za ciepło ? Jak go dotykałam to zgrzany nie był :-)

reklama
Mój nakarmiony o 20 o północy może spokojnie wypić butlę 180ml mleka więc dzieci są różne i można brać pod uwagę głód nawet u takich dzieci. Oczywiście Basiu Ty próbowałaś i nie chciał więc to nie głód, a może potrzebuje teraz Twojej bliskości albo coś, nie wiem, a śpi z Wami czy w łóżeczku?

Basia ja mojego dzisiaj ubrałam w body z krótkim rękawem i spodenki i skarpetki i tak sobie w wózku siedział, zadaszenie z wózka miał więc czapeczki nie ubierałam (chodziło mi o to, żeby słońce mu nie padało na główkę). Ale było bardzo ciepło wtedy. Na początku wyszłam z nim z bluzką z długim ale potem ją zdjęłam bo było tak ciepło, że mi go szkoda było.

Do góry