reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Aga, a którego maja się urodziłaś? Ja też z maja i kolejne dziecko też w maju bym chciała urodzić. Widzę, że więcej nas będzie się starać o malucha w przyszłe wakacje.

Basia, niestety domek nie nasz. Wynajmujemy, umowę mamy do końca lipca, a potem prawdopodobnie będziemy się przeprowadzać.
Max też się czasem w nocy budzi, może to taki czas, że się ciepło robi, nie wiem. Ja z nim nie dyskutuje. Smoczek i ma spać, czasem go zostawiam, żeby popłakał. Serce się kraje, ale jak tylko do niego wchodzę to uśmiech na twarzy i chce się bawić...

życzę wszystkim spokojnej nocki. Ja jeszcze poprasuję chwilkę i też do łóżeczka.

reklama
zazdroszcze wam dziewczyny tych planów o starania o dzidzi :D
Miki dziś w łózeczku postał troche bo jakoś prasowac muszę....ani na chwile nie usiadł bo po co ...wyprost i tyle...
pospacerowalismy...uwielbiam ciepełko !!!!! Basia a to cię zaskoczył synek.. mój Miki mnie też...wieczorem nie chciał żebym go usypiała...tylko sam chciał usnąć...poturlikał się w kilka stron i zasnął.. noi śpi do teraz .... moje serducho kochane !
co do kabelków w domu...szkoda słów ...Miki jakis radar na nie ma :-):-):-)

Witam z kawusia,

Nocka ok, pobudka 5:30, wiec nie tak zle :-D
Tez uwielbiam jak jest cieplo ale nie goraco bo kiedys przy temp powyzej 30 krew mi z nocha leciala... Ale juz jest ok!
Wczoraj bylo u nas 26, tak wiec dosc cieplo.
Moj maly tez kable wyciaga, ale najbardziej jednego z dwoch kotow tarmosi, skoro sie daje i sam do niego przylazi to chyba lubi takie pieszczoty haha

Grinula ja tez malemu ubranka jeszcze prasuje ale znajoma mowi ze to szkoda czasu i zaklada swojemu takie pogniecione!

Basiu wlasnie w nocy maluchy przezywaja wczesniejsze zdarzenia, a teraz o takie nie trudno, codziennie sie cos dzieje ;-)

Doriq a kupno domu?

Milego dnia

Basia a on nie jest głodny po prostu?

Aga no właśnie problem jest, dzieci zawsze znajdą coś na co Ty byś nigdy uwagi nie zwróciła! Dobrze, że w porę udało się zauważyć.

Ewelia to ładnie się Wam poukładało tak "za kupą" :)

Taka j., na pewno nie.. jak kilka razy mu dawałam to nie chciał.. herbatki się napiję ale mleka tylko trochę.. Jak już za bardzo się wierci i daję mu mleko o 3:00 to nigdy całej butli nie wypije.. całą dopiero po 5.. a w ogóle nie możliwe, żeby dziecko przed 21 wypiło 180ml i po godzinie już było głodne..:confused:

Hejka,

Madziasek ja nie zalozylabym nieuprasowanego, ani dzieciom, ani sobie, mam kolezanke co tez nie traci czasu na prasowanie i jej dzieci wygladaja jak wygladaja, ale to nie moj problem ;-)

U mnie piekna pogoda, az milo, posprzatalam juz chate i sie szykuje na spacer :) milego dnia!

Hej,

U nas dzisiejsza nocka całkiem całkiem, chyba przez zmianę klimatu mały dostał znowu katar i teraz charczy od nowa nawet gorzej i te plamy na ciele hmm, zmieniam mleko jak nie przejdzie to pójdę do lekarki. Mały teraz ma drzemkę więc mam chwilkę dla siebie,

Szafkę pod telewizorem zastawiam bujaczkiem a ruter i kable właśnie wziełam pudło i narazie się sprawdza.

Basia jak czytam o Twoim Kubusiu to tak jakbym o Tymku hehe też wymusza wszystko krzykiem, jest czerwony ze złości krzyczy pięści ma zaciśnietę i pokazuje zęby a czasami ze złości gryzie. Ciekawe czy te metody z książki działają na każdego malucha ;-)

Ewelia to macie co świętować w maju, u nas też jest wesoło
Doriq ja jestem z 7 maja a Ty? Przyszłe wakacje będą mam nadzieję owocne ;-)
Ewelinka ja też się boję i wiem że do przyszłego roku zleci nawet się nie obejrzymy ale na co tam musimy dać radę, może drugi poród nie będzie taki zły, z doświadczenia już wiem że się nie zgodzę na wywoływany ja miałam 3 razy i mam już dość :-)
spadam coś ogarnąć mieszkanie i ugotowac jakieś jedzenie

dziewczyny jak Wasze ćwiczenia? ja od nowa zaczynam Skalpel może dłużej wytrwam :-D

Basia nie nie, mnie bardziej chodziło o takie pory właśnie koło 1 czy 2 w nocy bo wtedy byłaby już szansa ale skoro nie chce mleczka to nie wiem, skoro dzisiaj było lepiej to może idzie ku lepszemu!!

Moja kuzynka prasowała przez pierwszy miesiąc a potem olała, w sumie ją rozumiem, dziewczyna nie ma nikogo do pomocy, mieszka w innym kraju, mąż od rana do wieczora w pracy a ona sama z dzieckiem wszystko robić musiała, jak gdzieś wychodzi to prasuje a tak po domu to zakłada jak leci i w sumie dla mnie nie ma problemu bo z reguły i tak dziecko jest za pare godzin ubrudzone. Ja jeszcze zakładam prasowane ale nie wiem jak długo to jeszcze potrwa :)

Aga a miałaś wywoływany w którym tygodniu? Bo jak już jest koniec 42 tygodnia to chyba nawet trzeba urodzić ze względu na wody płodowe, przepływy ... Tak w 38 czy 39 to też bym wolała czekać niż wywoływać bo wiele się nasłuchałam ale po 40 to już bym się chyba bała.

reklama
Spacer i spanko zaliczone!
Poszlismy przed 8 na zakupy z tu taka goraczka na dworze ze nie ma czym oddychac, powietrze stoi.

Basiu powodzenia na wizycie ;-)
Miki czasami sie budzi bo chce sie poprostu napic wody a co do tego czy dziecko jest glodne w nocy to nasze szkkraby sa w takim wieku ze powinny przesypiac prawie cale noce bez jedzenia, wiec rozumiem ze nad ranem Kubus moze byc glodny ale nie sadze by po godzinie byl dalej glodny.

Grinula tez tak robie! Wszystko musi byc uprasowane haha

Do góry