reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kapciusia gratuluję ząbków i raczkowania, śpiewa sobie? :D:D No to piosenkareczka Wam rośnie :)

reklama
No właśnie, jakbym ja miała zapłacić nawet te 6 zł za godzinę to pracowałabym za ok. 200 zł miesięcznie co by mi na paliwo nie wystarczyło do pracy więc dla mnie niania to abstrakcja. Albo żłobek albo nic. Jak nie przyjmą go do żłobka (choć mam sporo pkt bo na 7 możliwych dostałam 5 więc myślę, że go przyjmą) to biorę wychowawczy bo przecież nie będę dopłacać, jakbym brała nianię to musiałabym dopłacać do tego interesu, to mi się bardziej opłaca w domu siedzieć. Niestety tak się to przedstawia ze względu na moje zarobki :(

Hej dziewczyny !

U nas nocki nadal takie same... już po woli tracę siły.. chyba jak tak dalej będzie to pójdę z nim do lekarza..

Kupciusia, super, że się odezwałaś ! Twoja Hania śpiewa, a mój Kubuś tańczy to może się zgrają :-D

Taka j., nas też na nianię nie stać ale my mamy tyle dobrze, że teściowa nie pracuje i mieszka dla bloki dalej więc Kubusia mamy z kim zostawić :-)

Dziewczyny, za dwa dni pokazują temperaturę nawet 28/29 stopni ! jak będziecie ubierać maluchy ?? krótkie spodenki to jeszcze za wcześnie ??

witam
w weekend nawet nie miałam chwili na kompa... jednak lubię spokój pon-pt...
w pt Miki pospał w łóżeczku od 20 do 1 w nocy..potem skapitulowałam..cienka jestem w te klocki :d ale sie przynajmniej wysypiam hehhe...
kurde Miki chrypkę ma ...zaczynam się bac żeby znowu coś..bo w pt ,mamy szczepenie...oby...tfutfu ..
Kapciusia hej :D twoja córcia śpiewa a mój Miki non stop cos gada,,,,non stop...tylko oczy otworzy juz dadaa baba tata mamaa i różne inne ..i tak cały dzień... ostatnio nienieee na topie :D raczkowac zaczyna ...
co do żłobka :D nie trzeba przesadzać....że taki zły i wogóle ...niestety trzeba się liczyć z chorobami,niestety wielu rodziców kłamie co do zdrowia dzieci..a i tak wszystko wychodzi na jaw... po jakimś czasie...
jedną łyżką dzieci jedzą??eeee no chyba tak za prl było...najgorsze dla mnie w żłobku jest to że jest sporo maluchów noi z tego względu nie dostają tyle czasu od nas opiekunek ile im potrzeba ....ale roboty jest sporo ...nie zawsze jest czas zeby utulić....
same zabiegi hig-piel. zajmują sporą chwilę...a pan jest 4 a czasem 5 ...
Ja Mikiego nie chce brac ze sobą do pracy.... a powodem są choroby..Miki jest wcześnikiem ,swoje już przeżyliśmy wiec nie chce zeby jako mały dzidziek chorował...Plusy żłobka :d jest ich sporo ...dzieci się lepiej rozwijają.!! przybywanie w grupie dzieci...daje szybsze chodzenie lepsze jedzenie jesli są z tym problemy...dzieci szybko siadają na nocniczkach przez co pampersy szybciej ida w kąt...noi sa bardziej odważne i samodzielne...
ide kawe zrobic.. :D mimo słoneczka od 6 rano spac mi sie chce...
Basia wspólczuje niewyspania...rozumiem twoje nerwy...

Hejka z kawka :-)

Taka j zycze, zeby Kubusia przyjeli do zlobka!
Basia wspolczuje nocek :/ a jak bedzie 27 stopni, to leginsy krotkie i krotka bluzeczka lub body zaloze, ale jak masz jakies cienkie dlugie spodenki, to mysle ze beda nadawaly. Nogi tak sie nie nagrzewaja ;) ja w lecie tez czasem w dlugich leginsach chodze lub jeansach.

U mnie juz czuc to cieplo, okna pootwierane, dzis mam plan kupic pannie buty :-) bo duzo stoi i reh zalecil nam wsparcie w postaci bucikow.

No właśnie nie wiem jak ubrać, wiadomo, żeby nie przegrzać ale jakoś tak strach, że za słabo ubiorę i się zaziębi, ale postaram się raczej cienko ubierać bo przegrzanie chyba jest gorsze.

Basia współczuję tych nocek, a on się budzi i co potem robisz? Mój dzisiaj się budził, w ciągu 2 godzin chyba z 5-6 razy, nie wiem co mu było.

Dzień dobry

My już wróciliśmy szkoda tylko że tak krótko.Cieszy mnie to że wsiadam w auto i w półtorej godzinki jestem na miejscu.Wczoraj już nie było tak słonecznie ale nie padało więc pospacerowaliśmy.Moja Helenka dzisiaj strasznie marudziła kaszki nie chciała zjeść,popiła z cyca później soczek i zasnęła.W nocy budzi mi się co chwilę nie wiem czy to dlatego że jej za gorąco czy głodna bo w ciągu dnia mało je.

takaj u nas niestety nie ma żadnych punktów z tego co piszesz to jest szansa że się dostaniesz.ja jeszcze poczekam z rok to może się dostaniemy(w listopadzie wracam do pracy:-()

reklama
Witam z 2ga kawusia,

U mnie goraco ale i wietrznie, maly juz zaliczyl spacer do biedronki i pospal na dworze ale jakos malo, bo ostatnio sypial dwa razy po 1,5 godzinie!

Kupciusia super ze sie odezwalas, ciesze sie ze u Was wszystko ok ;-)

Basiu my dzisiejsza nocke mielismy jakas dziwna, maly obudzil sie z placzem o 24 i nic na to by zasnal i przestal plakac nie pomagalo!
Co do wysokich temperatu to u nas tez ma byc 30, wiec bodziaki na krotki rekaw, spodenki , cienkie skarpetki i jesli bedzie wietrznie to cieniutka czapeczke z daszkiem. Maz ma zamiar malemu wlosy maszynka przystrzyc bo bidul sie zapoci w taka goraczke. Oczywiscie glownie z tylu i po bokach.

Milego dnia!

Do góry