reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam!
U nas kolejny dzień leje i znowu siedzenie w domu. Jutro mam zamiar zabrać Bartka do prywatnej rehabilitantki tak przy okazji, bo jadę ze starszą i chcę aby na niego spojrzała. Mam tylko nadzieję, że nie odwoła mi wizyty w ostatniej chwili, bo tak jej się ostatnio coraz częściej zdarza.
Starszej już włączyłam bajkę bo marudzi,że jej się nudzi. Oby do poniedziałku i jak najszybciej do tej poprawy pogody.

reklama
U nas też leje i pewnie tak będzie cały dzień, jedziemy dzisiaj na urodziny do mojej babci, aż się boję jak tam będzie bo ludzi sporo jak się kuzynostwo z dziećmi zjedzie i my jeszcze i nie wiem jak Kuba będzie reagował.

A ja jade niedlugo do mamy na obiadek, maz ma szkolenie do 16 z obiadem. Wezme z piwnicy stolik edukacyjny, Gosia bedzie miala nowa zabawke :-)

U mnie przestalo padac, ale niebo zachmurzone...

Taka j moze kubie bedzie sie podobac imprezka :)

Cześć dziewczyny !

U nas nadal leje.. wysprzątałam mieszkanie, a teraz się nudzę..

Madziasek, u nas nocka niestety znowu zła.. od 24 budził się co godzinę.. A z zasypianiem też są teraz cyrki.. jak kiedyś ładnie spał tak teraz jest masakra.. Dziwi mnie to, bo rano i w południe robi 2-3 drzemki nawet po 2 godziny ! Dziąsła smaruje ale to chyba nie pomaga..Ibufenu już nie podaję, bo ma po nim plamki na plecach.. Mam czopki z paracetamolen i zastanawia się czy dziś nie podam jak dalej będzie się tak budzić..

Czy są jakieś mamusie, które będą wprowadzać gluten w 10 miesiącu ??
Podajecie obiadki dwudaniowe czy jedno ??

Znowu zrobiłam zakalec. Masakra.. Mąż co piecze to mu wychodzi, a ja wiecznie jak do ciasta dodam owoce to nie wychodzi :baffled:

Zmykam oglądać mecz:-)

taka j, mi też każdy mówił: ,, będzie chorował w żłobku" itp. no i wykrakali! Ale te teksty wkurzające są, rozumiem Cię...

Ja za bardzo nie daję Wojtkowi naszego jedzenia, jeszcze nic przyprawionego nie jadł... Teraz po tym zatruciu pokarmowym to pewnie jeszcze bardziej się będę bała. Zwłaszcza, że z jego brzuszkiem chyba nie wszystko jeszcze ok, bo zdarzają mu się takie biegunkowe kupki :/
I on ma tylko 4 zęby i też gryźć jeszcze za bardzo nie potrafi. Jak mu daję biszkopta, albo trochę chlebka to widzę, że coraz lepiej mu wychodzi :)

U nas oczywiście też dziś lało, ale coś się zaczyna przejaśniać, nareszcie!!! Rano musiałam jechać do pracy, to myślałam, że się utopię po drodze... Masakra była!!!

Wczoraj chyba ostatni raz dałam Małemu cyca... Ostatnio tylko rano dostawał, ale pokarmu już mało miałam i mu nie starczało. A, że on nie jest taki, żeby się uganiał za cycem, to obędzie się bez problemu chyba :) Niby męczyło mnie już to karmienie, a z drugiej strony jakoś ciężko było przestać...

Któraś z Was pytała o nianię: zatrudniliśmy po prostu dziewczynę, która odpowiedziała na nasze ogłoszenie. Sporo pań dzwoniło, umówiłam się na rozmowę z trzema i wybraliśmy taką, która nam się spodobała. Chyba jest ok, Wojtek się cieszy jak przychodzi :)

Ostatnia edycja:
Takaj jezdzimy do Swinoujscia bo najblizej mamy a i miejscowka sprawdzona.
U nas dzis bylo slonecznie oby jutro tez tak bylo.

Kulka najważniejsze, zeby niania podobala sie dziecku, to najlepszy wyznacznik :)

Grinula na imprezie byl bardzo fajny, grzeczny i w ogole, na szczescie.

Ewelia jezdzilam do Swinoujscia z rodzicami jak bylam mala tak do 16rz, jak ja to uwielbialam!!!

Witam z kawusia,

Nocka ok, maly wczoraj sie tlenil wiec pospal dzisiaj do 6stej :-D
U mnie piekne sloneczko, wczoraj tak grzalo ze chwila na sloncu a Miki juz czerwone policzki mial,

Kulka ja to zwolenniczka nian jestem, sama nianczylam na studiach 2 szkrabow (9mcy i 4 lata) i wiem ze to naprawde fajne rozwiazanie ;-)

Ewelia super z tym morzem, ja musze poczekac jeszcze do czerwca!

Basiu nie wiem co poradzic, na mojego smarowanie dziaseleki ibuprofen dzialaja...
A jak dzisiaj? Bez zmian?
Co do obiadkow to Miki zjada najpierw swoje a potem z nami zjada nasze :-D

Ostatnia edycja:
Kulka a mogę wiedzieć ile płacisz takiej opiekunce?
U mnie by się to nie opłacało tylko z powodu kasy, nie stać mnie zupełnie.

reklama
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było.... Kompletny brak czasu bo wiosna w mojej branży to najgorętszy okres. Mam nadzieję, że będę powoli do Was wracać:).

Od kilku dni chodzę na fozjoterapię i tam mam 15 min spokoju żeby Was poczytać :).

Gratulacje dla nowej fasolki i jej mamusi! no i dla wszystkich ząbków i nowych umiejętności!

U nas wszystko w najlepszym porządku. Hanula ma 2 ząbki i lada dzień będą kolejne 2. Znosi to dzielnie, nic jej nie przeszkadza. Od ok tygodnia zasuwa na czworakach i śpiewa na okrągło :D. Jest mega uśmiechniętym i radosnym dzieckiem :D.

To tyle u nas. Postaram się udzielać regularnie:).

Miłej niedzieli mamuśki!

Do góry