reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Venicee, zazdroszczę wakacji w Chorwacji ! My planujemy za rok i też do prywatnych kwater, a macie coś sprawdzonego?? Bo ja w Chorwacji byłam dwa lata temu ale w hotelu, a słyszałam, ze apartamenty na więcej osób maja tanio :)

Grinuka, a ja wlasnie wyprasowalam cały kosz prania,pocwiczylam i w końcu leze w łóżku :)

Doriq, super, ze się odezwalas ! :) pochwal się synusiem :) co do wagi, to ja mam 1kg mniej niż przed ciąża ale i tak chciałabym mieć "5" z przodu :p

Taka J., ale masz fajna wagę :) zazdroszczę !

Ewelinka, Kuba więcej gadał jak nie raczkowal.. Teraz tylko chodzi i pod nosem mówi "ty" ; i coś w stylu "de" śmiejemy się, ze mowi "idę", tata też mu sie zdarza powiedzieć, ale mama juz dawno nie słyszałam.. Zawsze jak płakał to wolal mamama :p

reklama
Basia nie ma czego zazdroscić,,,bo nic pewnego jeszcze... w sumie jedziemy 6 raz na kwatery..mamy już swoje ulubione...
teraz szukamy coś wielkiego na 2 rodzinki...
kiedy ja mój mont everest wyprasuje??? ;/ wrrr
o Kubuś Basiu dzis 9 mcy konczy -gratulacje :D

Witam z kawusia :-D

Miki przespal cala nocke, ale slabo jadl kaszke i marudny jak nigdy, pojdziemy sie tlenic to moze mu sie poprawi,

To dzisiaj wezme sie za prasowanie, im szybciej tym lepiej, szczegolnie ze znowu pralka chodzi heh

Venicee trzymam kciuki by z Chorwacja sie udalo, obyscie znalezli fajna kwatere ;-)

Basiu gratki 9mcy!

dziewczyny czy tanczycie z maluchami i czy wlaczacie juz kanaly dla dzieci z bajkami?

milego dnia

Mojemu się wyrwało pare razy "tata" ale myślę, że to nie było celowo jako niby na męża tylko mu się łatwiej to powiedziało, no i "bababababa" męczy dość często a tak to echo, no jeszcze były 2 takie dni kiedy mówił "kajakajakaja" ale to było z 2 tygodnie temu i od tego czasu już tego nie powiedział. Myślę, że nie będzie zbyt szybko mówić. Za to w niedzielę stał przy mężu i puścił się i stał może ze 2-3 sekundy sam nie trzymając się :)
Dzisiaj mam urwanie głowy, mąż mi zlecił masę rzeczy do załatwienia, niestety urzędy :baffled:, jeszcze fryzjer z synkiem, tesco ... trochę jest.

Basia gratulacje 9 miesiący!! Ale zleciało nie?

Venicee na pewno coś znajdziecie, w miejscu turystycznym po prostu musi coś być a poza tym chorwacja mi się wydaje piękna gdziekolwiek się nie jest, jak widzę w necie zdjęcia ... ehhh.

Ostatnia edycja:
witam
my juz urzedujemy od 6:15...ale jakos kawy z rana tak nie umiem...
Miki mi na kolanach zasypia... drugi syn histerie mi urządził że go brzuch boli ;/ oby z tego nie wyszło...bo jak się tak dzieje od razu wyrostek w głowie mi siedzi ;/
dzis musze!!! ruszyc żelazko....w końcu...
ja dzis foto musze isc zrobić Mikiemu...do dowodu...
brawo dla Kubusia! fajnie że nie boi sie stac-to 1 krok do chodzenia!!!

Hej

Taka j. czyli już niedługo chodzić zacznie. To sobie pobiegasz. Max jakieś 3 tyg temu mówił tata albo dada i od tego czasu nic.

Madziasek ja włączam smerfne hity. Nie za bardzo lubi oglądać, ale pięknie słucha, tak się wycisza przy tym.

Venicee kciuki za poszukiwania kwatery. Mam nadzieje, że z tym brzuchem to nic poważnego.

Basia przeczytałam twój wczorajszy wpis i jesteś dla mnie wzorem... wyprasowałam, poćwiczyłam, szacun. Ja nie mogę się zebrać

Dziś pogoda nawet całkiem, całkiem, więc można nareszcie na dwór wyjść, ale czekam na ważny telefon, a potem muszę coś załatwić bez małego, więc po 16 najwyżej. Ostatnio pogoda była okropna nie dało się nigdzie wyjść.

Wiecie co ten mały zbój zrobił przed chwilą?! Chwilę nie patrzę, a on już w kuchni przy butelkach do wyniesienia i butelka od piwka do buzi. Od takiego małego już do piwa się zabiera!!!

Venicee to dowod bardziej sie oplaca niz paszport dla takiego malucha?

Doriq no widzisz, maly wie co dobre haha
moze cos zostalo i sobie gulnal ;-)

maly spi na dworze, spacer i zakupy do biedronki zaliczone, teraz prasowanko a po obiadku spacer na poczte kartke do babci wyslac bo w srode Zofii :-D

Venicee stanął tak w niedzielę i wczoraj też chyba 2 razy ale to tak jak mówię, na 2-3 sekundki, nic więcej więc jeszcze daleko daleko ale może na roczek będzie chodził, byłoby dla mnie chyba lepiej, żeby chodził i to bardziej stabilnie niż chwiejąco bo jak ma iść do żłobka to by było lepiej, żeby był stabilniejszy. Nienawidzę prasować. A masz podejrzenia, że może mieć wyrostek?

Doriq bo on wie co dobre :D Widać mężczyźni tak mają od urodzenia :) No właśnie zastanawiam się kiedy postawi pierwsze kroki, chociaż to jego "stanie" było takie trzęsące się, chwiejące, niemrawe więc może jeszcze troche przed nim.

Dowód dla takiego dziecka jest ważny chyba 5 lat a paszport 1 rok, dopiero dzieciom powyżej 5 roku życia wyrabiając paszport otrzymujemy go na 5 lat. Tak mi coś świta i to nie jest na 100% pewne!! A koszt ten sam. Tyle, że na dowód nie pojedziemy do tunezji, turcji czy gdzieś. To zależy czy ktoś ma zamiar potem jeździć gdzieś dalej.

No i proszę teraz czytam, że paszport też już jest ważny 5 lat dla dzieci do 5 roku życia, zmiana z 11 sierpnia 2012 a my wyrabialiśmy paszport małemu w lipcu więc mieliśmy pecha bo dostał tylko na rok. I kolejna zmiana, za dowód się nie płaci NIC. Super.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !

Dzisiaj mam leniwy dzionek.. nic mi się nie chce :-D

Doriq, to niestety nie zdarza się u mnie często.. wczoraj mogłam trochę porobić bo mały zasnął o 19:30 ! :-) przed świętami ćwiczyłam w miarę regularnie, ale jak wparowałam w słodycze to do teraz nie mogę przestać :zawstydzona/y: i jak ćwiczę 3x w tyg to jest dobrze.. Muszę się ogarnąć i ćwiczyć codziennie ! Haha nieźle z tym piwkiem :-D Kuba też ostatnio wlazł pod wózek i przyniósł w zębach buraka :-D mąż robił w sobotę zakupy na targu i kupił trochę warzyw, siatki na chwilę zostawił w przedpokoju i Kuba już zdążył się do nich dobrać i wszystko powyciągać, a burak musiał się kulnać pod wózek :-p

Taka j., super, że Kubuś już prawie sam stoi ! jeszcze trochę i będziesz za nim gonić ! :-D Oj tak.. te 9 miesięcy bardzo szybko minęło :-)
A Chorwacja jest przepiękna ! polecam jeżeli nie byłaś :-) morze i góry w jednym :-)

Venicee, a do jakieś miejscowości jeździcie ?? My byliśmy dwa lata temu w Dalmacji - Podgora, ale to autokarem.. autem pojedziemy chyba gdzieś bliżej :-)
Madziasek, ja przyznaję, że jak chcę coś porobić to puszczam małemu disney junior i sobie trochę ogląda :-) a piosenki różne też słucha, wczoraj np dupką fajnie wywijał, mam nakręcone haha :-D

reklama
Dowód z free ..no za zdj się płaci i na 5 lat jest a paszport 30zł + zdjęcia i tez na 5 lat .. a że w Europie starcza dowód ...nie maa sensu po paszport iść ...
Miki szaleje..upatrzył sobie drzwi i podpełza i rusza non stop...własnie zdylił mi z pokoju przed chwilą :p

Do góry