reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzięki dziewczyny, wszystko mam co napisałyście:-D właśnie wrócilismy z zakupów i zaczynamy się pakować, dobrze że lecą z nami znajomi to i damy pare rzeczy bo Tymek nie ma swojego bagażu.
W aptece babeczka poleciła mi dicoflor 30 i mam mu już dawać na wszelki wypadek bo w Turcji inna flora bakteryjna.
Basia ja nie podaje witaminy C
U nas pogoda całkiem fajna, świeci słońce.

reklama
witam
załamka...Miki kataru dostał ...a 5 mcy mielismy spokoju ;/
w nocy spac nie mógł... a odkuracz nasz wróg ,no ale muszę odciągac bo boję się że się rozchoruje ;/
normalnie płakac mi się chce .... nie dosc ze starsi ostatnio mi krew psują ..do tego jeszcze to :(
mąż stwierdził że on spi jakby co ..ja bede w dzien spać ...sprytnie ...
jakoś zasnął o 1;30 ..spał do 6... potem jedzonko odciaganie kataru i pospał do 8:30..czyli nienajgorzej...
doł mnie chycił i to na maxa.... ;/
Aga super wypoczynku zyczę !!!

Witajcie
venicee zdrówka dla małego
basia jak tak Kubuś jeszcze katar ma?
Aga udanego wypoczynku oby pogoda dopisała i napisz jak tam mały zniósł lot bardzo mnie to interesuje.
A u mnie ok Lena przestala gorączkować dwie noce były masakryczne budziła sie co 40 min ale dziś pierwsza noc taka jak powinna byc czyli pobutki co 3 godz jaka ulga:-D dałam jej antybiotyk pochodna augmentinu pediatra kazała podac na drugi dzien po wizycie jesli będzie tem wysok było 39 wiec podałam a tak chcialam ja uchronic przed tym :wściekła/y: najwazniejsze że jest lepiej
pozdrawiam wszystkich

Cześć Dziewczyny!

Zdrówka życzę wszystkim chorowitkom:)

U nas ok, weekend niestety szybko minął, jutro do pracy, a Wojtek do żłobka. Dzisiaj wróciliśmy od mojej siostry z krakowa - podróż zajęła nam 4,5 h i to była najdłuższa jak do tej pory podróż Wojtka, ale zniósł ją dzielnie :) No pod koniec tylko troszkę marudził ;)
Mamy 3 zęby - dwa na dole i jeden na górze i lada chwila chyba będzie czwarty. Ależ ta góra dokuczała, masakra! Poza tym Wojtuś grzeczniutki, od kilku dni chce stawać na nóżki i zaczął się czołgać - wygląda jak ranny żołnierz, hehe ;) I pupę podnosi na kolanka chce wstawać - wszystko na raz!
Cyca już prawie nie je - w nocy ostatnio się nie budzi, przed kąpaniem zje kaszkę i później już nic nie chce. Rano jeszcze próbuję mu wciskać, ale to kwestia kilku dni i myślę, że zakończymy karmienie. Na szczęście Wojtek pije też mm - chociaż nie za wiele, najchętniej wcina zupki, owocki i jak ma dobry dzień to i kaszka może być ;)
Co do witaminy c, to nam lekarz mówił, że nie powinno się jej podawać non stop, bo się organizm przyzwyczaja i nic to nie daje. Lepiej dac, jak coś się zaczyna dziać.
U nas chrzciny też już dawno, bo 1 grudnia były. Wtedy to się można było martwić o pogodę, hehe ;) Teraz na pewno Wam dopisze, w końcu to już maj. Teraz majówka - to tradycyjnie musiało się ochłodzić, ale będzie już coraz lepiej :)

A co tam Dziewczyny dajecie dobrego do jedzenia swoim Maluszkom, coś ciekawego teraz wprowadzacie? Wojtek je kaszki i zupki - wiadomo, po 8 miesiącu, gotuję mu też z różnych warzyw. Owoce wcina wszystkie, jakie się mu da - ostatnio posmakowało mu winogrono ;) No i z jajka wcina już żółtko i białko - dodaję do zupek.

Agulec najbardziej obawiam się samolotu, zdam później relacje. Zdrówka dla Was
Kulka super że się odezwałaś, widzę że jest zmowa naszych dzieciaków i odmawiają cyca :-) mój wczoraj zjadł u prababci szarlotke bardzo mu smakowała :-D
Widzę że będzie szedł nam 7 ząb myślałam że na chwilę będziemy mieć spokój.

Tymkowi chyba spakowałam pół szafy jak nie więcej, taka niezdecydowana jestem na ciuchy haha
Dzisiaj chciałam dać małemu cyca wciągu dnia ale nie chciał dopiero jak dostał zupkę był zadowolony, martwi mnie to że mało pije...
Venicee zdrówka dla Was, ja też się obawiam aby mały nic nie chwycił charczy mu czasami coś w nosku i już mam stresa.

pije sobie piwko na zakończenie dnia ale pszyne!!!!!

ja tez ostatnio jak nie karmilam dwa dni to wypilam redsa, byl cudowny, a dzisiaj probowalam scignac mleko po calym dniu ale tylko 30 ml sie udalo wiec chyba juz calkiem nie ma, trzeba 2 dni poczekac zeby mi sie nazbieralo znowu

aga jak sie obawiasz ze malo mleka pije to probuj z mm, moj tez za malo pije, powinien 3 x 180ml a dzisiaj wypil 120 rano, 120 popoludniu i 80ml po kaszce wieczorem a to i tak bardzo duzo jak na niego

reklama
ewelinka próbuje ale narazie z marnym skutkiem,on też ogólnie mało pije wody, soczku nic mu nie podchodzi ostatnio

Do góry