reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorem :)

Z katarem na razie nie jest najgorzej... jest wodnisty ale psikam solą morską i odciągamy fridą ( katarku nie posiadam ale mąż sobie z fridą super radzi ;p ). Kuba nie ma problemu ze spaniem i jest wesoły także mam nadzieję, że to tylko katarek i nic więcej nam się nie rozwinie..
My chrzciliśmy we wrześniu :)
Trochę mnie uspokoiłyście z tym zachowaniem.. chociaż od 3 dni to już przechodzi sam siebie bo nawet pampersa nie mogę mu w spokoju przebrać bo zaraz mi ucieka z gołym tyłkiem i nie chce ani na moment na plecach być :baffled: nauczył się też przeraźliwie wrzeszczeć ( oczywiście ani jedna łezka nie poleci ) i muszę go wtedy na ręce brać bo się inaczej nie uspokoi..

Aga, pakowania z takim maluchem to pewnie sporo.. ja już robię listę co kupić na wczasy.. ostatnio z kuzynką wydałyśmy 300zł w aptece internetowej.. a niby tylko najpotrzebniejsze rzeczy..:baffled:

reklama
Basia właśnie od jutra zaczynam, co do apteki to własnie nie wiem co mam brać dodatkowo, mój jedynie miał trzydniówke nigdy nie miał katarku..w domu mam tylko wodę morską i nasivin i nurofen :-)

Witam z kawusia!

alez mielismy nocke... Czy takie maluchy moga tesknic za ktoryms z rodzicow? Miki odstawil taki cyrk o 3 w nocy ze nigdy go w takim stanie nie widzialam, tatatata wolal i sie zanosil tak ze noszenie na rekach nic nie dawalo, a ja plakalam razem z nim bo nic nie moglam zrobic, uspalam go o 4.30 dopiero w wozku na jakas godzinke tylko, narazie jest ok

Aga od siostry wiem ze jeszcze cos na biegunke, wysypke by sie przydalo no i jakies ugzyzienia, krem z wysokim filtrem ;-)
Miki traktowal mojego sutka jak gryzaka wiec stwierdzilam ze jest gotowy i nie dawalam wiecej, a rano tez kaszke jada, z jakims owocem najczesciej :-D wieczorami kaszka manna najlepsza bo sycaca (taka ze sloiczka) jeszcze nie robie sama bo Miki za maly :-)

milego dnia!

Madziasek nie sądzę, żeby takie dziecko mogło tak tęsknić, ono chyba nie ma jeszcze takiej pamięci, podobno takie ok. 8 miesięczne dziecko widzi mamę a jak ona wychodzi do innego pokoju to ono myśli, że mama znikła i jej nie ma już (tak mówiła jakaś podobno ekspertka w tv ostatnio). A on woła "tata" czy właśnie "tatatatata"? Odnośnie pogody na chrzciny to mnie jakoś strasznie mocno nie zależy, na pewno byłoby lepiej bo można by było wyjść w między czasie na podwórko ale i tak robię w domu, mieszkam dwa domu obok kościoła także mam minutę spacerkiem :)

Hej :)

Aga, ja kupiłam faktor 30 ale do Turcji to chyba bym wzięła 50, panthenol, coś na ukąszenia owadów, przeciw ukąszeniom, wzięłam na próbę pampersy do pływania, plastry, wodę utlenioną, altacet itp ;p

Madziasek, ja mam tak drugą noc.. tzn Kuba budzi się co godzinę, nawet pół i drze się jakby go ze skóry obdzierano.. gorączki nie ma, brzuszek miękki, dziąsła wysmarowane także nie wiem co mu jest.. dopiero padł o 24 i spał do 7 a tak od 22 co chwilę się budził.. :-( już mu dałam dzisiaj trochę nurofenu ale wątpię czy dzięki temu zasnął.. chyba, że jest w składzie coś co uspokaja..

Mój się dzisiaj obudził po północy i najpierw leżał i patrzył sobie itd. a potem płakał, ululałam go na rękach i jak zasnął jakoś po 1 w nocy to spał do 4. Może coś na rzeczy jest teraz.

Witam!
Ależ się popsuła pogoda, wczoraj niesamowicie zimno i deszczowo, dziś "tylko" zimno. Byłam wczoraj na cmentarzu, akurat wypadła rocznica śmierci taty, przewiało mnie kompletnie.
Miłej niedzieli!

Aurelia nie wiedziałam, że Twój tata zmarł, przykro mi.

U nas za to pogoda super dzisiaj, ale podobno nie na długo.

Dziewczyny, a witaminę C w kropelkach podajecie cały czas profilaktycznie, czy tylko przy przeziębieniu ?? A maść majerankowa dobrze się sprawdza?? bo zastanawiam się nad kupnem :)

My właśnie wróciliśmy z Kościoła, pogoda fajna, chociaż wiatr dosyć zimny.. oby były coraz cieplej !!

reklama
Basia maść majerankowa nawet się sprawdza, nie jest to lek cud i katar nie znika ale chyba lekką ulgę przynosi, żeby przynajmniej zasnąć się dało. A wit. c to ja się przyznam, że podaję jak widzę, że "coś" się dzieje, tak to zapominam a w sumie mogłabym dawać codziennie tylko nie wiem po ile kropel. Jak był przeziębiony to lekarka kazała dawać po 5 kropel na dobę.

Do góry